Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@AngelOfArh со помин да е, душа мала :hug: матичниот ваш го имам на ФБ и многу ми е криво што немаме такви доктори овде, за најмалите барем. За првото за еден проблем му пишав без никакво очекување да ми врати, а цел реферат ми пиша и ме насочи кај да се обратиме за проблемот.

@Miss_S штом било под антибиотик внучето нема да префати ништо малото.

AngelOfArh and Miss_S like this.
  2. gothchick

gothchick Популарен член

И сменив на малата цуцла на шише +1 од Авент. Со +0 од што има јак стисок ми ја шмукаше цела и се затнуваше собораше цела и не и течеше. Одкако и ја сменив првите две јадења и беа со давење малце, ама ни се навикна уште малце воздух прима ама се надевам ќе смени и тоа.
    Прашањето ми е од кога ја сменивме она почна и поголема количина да пие, од 90 на 120мл. Не цел ден ама неколку подои.
    Дали влијае цуцлата на тоа и да и ја вратам старата бројка на цуцла или едноставно и треба поголема количина гладна си е?
    Скоро два ипол месеца сме, на кутија пишува 120мл дека треба да пие ама сепак ми изгледа многу дека наеднаш накачи ми е страв да не е од цуцлата. Не повраќа, само многу повеќе ждрига од што и влага воздух.

3. Angi266

Angi266 Истакнат член

За кој доктор станува збор?

4. ija

ija Популарен член

@Iris-1234 те означив пошто даваш покрај мајчино и ад сакам да те прашам каква цуцла користиш за шише дали со еден отвор или со два отвора.

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Искрено мила не знам колку отвори има цуцлата, јас ја користам цуцлата на Филипс Авент анти колик, големина 1+.

ija likes this.
  6. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Мајки, како беше сајтот што рачунаше скокови ? Не беше wonder weeks, туку некој друг што го поставивте?

Со полни четири месеци ќе патува со авион, паника на најјако.
    Морам да признаам дека се уште не е сеедно кога ќе заплаче надвор :D
    Едвај чекам да ја однесам кај што израснав, иако е многу мала.
    Мое Ѓорче :inlove:

Ano and AngelOfArh like this.
  7. Angi266

Angi266 Истакнат член

Три месеци сме доста често се чеша на лицето очи нос уста глава така нервозно или се трие од мене?
    Што може да е?

8. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Ако не почнало да става рачиња во уста може почнува орална фаза и се обидува да ги пикне во уста

9. Angi266

Angi266 Истакнат член

Става рачиња може две мнедели веќе
    Ама се чеша онака како старо по лицето или од мене се трие
    Не знам што може да е

10. Secret-Angel7

Епа може да е баш чешање во прашање. Пробај со мицеларна вода, јас ја користам на Мустела супер е

Angi266 likes this.
  11. Shekjer

Shekjer Истакнат член

И ја сум во комбинација со ад, ние имаме Мам, прво беше нула сега сме 1+ еден отвор е ама малку поширок од нулата.
    Полесно му е , ние сме 3++

ija likes this.
  12. ija

ija Популарен член

Јас користам авент натурал 0+ тој е со еден отвор ама денес купив цуцли 1+ со два отвора се, греота ми беше се мачеше ние сме 3+ ама веќе еден период ниту сака да цица ниту ад сака со молење некако тераме.

13. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Битно да нe голта многу воздух заради грчеви. А ова другово сигурно е скок!

ija likes this.
  14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Мајки да давам утре пред вакцини Колактаза?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Нема поврзаност, дај слободно. Само да не е многу брзо пред вакцината, за да не поврати де, иначе немаш гајле.

Lina-Detelina likes this.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Те разбирам ама верувај не можеш да го допазиш бебето. Замисли ми го шокот кога денеска дознав дека големиот има две бактерии во нос, ајде едната знам дека е ‘домашна’ во градинка ама другата е стафилокока ауреус и докторката рече дека е пренесена од возрасен. Читам на интернет се работи за мрса. Ми се крева косата цел ден, не му препиша антибиотик, не можам да заспијам, само се мислам од каде ја закачи и што да направам.
    И да фати нешто од внучето не е страшно, се решава, си има редовна вакцинација.

Miss_S likes this.
  17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Појаки грчеви и дијареа после две недели од рота возможни се или некоја настинка е пак?

Засега само една течна столица и веќе час и пол нема друга. Генерално е во ред, ни температура, ни кашлање, ни ништо за да препишам на вирус или настинка.

18. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

Мајки имам две прашања, бебето ми е 4++.
    дали може да се мачка превентивно гел за жлебинките, а сеуште нема почнато забче да излегува? Цело време се чеша со прстите во уста, агресивно гризе се од играчки, лигавчиња, тетри.. Проверувам, но нема забче.. Не знам дали да почнам да го мачкам со нешто уште сега, мислам дека има шанси за брзо да извади забче..
    Друго, дали ви се случило бебето да ви спие многу немирно.. Како исплашено да ми е од нешто.. Само што ќе заспие се штрека цело време, поскокнува, со рацете мрда нагоре, отвара очи и ќе почне да вришти без престан.. Еве цела ноќ не сме спиени, плачење на секој саат, вака не било до сега.. Скокот веќе помина, или нешто го боли или не знам што е.. Друго не ми оди на памет..

19. Secret-Angel7

Ние сме 3++. Веќе трети ден не сака да пие ад повеќе од 70 80мл...а пиеше 100/120. Користам шише на Dr.Brown, му сменив цуцла 2, пак иста песна. Му сменив и шише авент натурал 2, исто пие само плус се изнаголта воздух. Мислам дека ваков стрес не сум доживеала. Буквално му го пикам на сила шишето, нема шанси да испие повеќе. А на килажа не ми качува сјајно. Роден е 3060, сега е 5200...

ija likes this.
  20. ija

ija Популарен член

Ние мака мачиме две недели од третиот скок наваму ниту сака да цица ај си викав можи полесно и е со шише ад пошто немам многу млеко не бре брате не сака ни ад со триста молења со паузи ќе испијат 90 некогаш 60 некогаш 100 различно секогаш ние на 3 месеци бевме на контрола родена е 3250 сеа тежеше 5800 докторката рече добра била килажата ја прашав и кога да почниме со пробување вкусови ми рече на 5 полни добро напредувала немало потреба ќе видиме следен месец колку ќе тежи.

Secret-Angel7 likes this.