Otkako e roden ne go presoblekuvam noke - taka mu doagja otprilika 8-10 saati so ista pelena (vo megjuvreme 2 pati e doen). Si zaspiva po ili pri doenje, po nego I jas. Zasega super terame taka - nitu imal problem so kozata, nitu e nervozen, a I site sme naspani. Kotistam Pampers premium I ne mi propustaat.
Jas ja presoblekuvam posto ako e kakana odma reagira i place pa taka koga e nacicana a place znam deka ja pece gazeto i taka preku nokj ja presoblekuvam. E sega da ve prasam se potite li reku nokj???? Jas ziva voda se pravam, edno tri cetiri pati se presoblekuvam, kosava ziva voda i moram so fen da ja susam.
Ako ne e kakano i ne mu e pretecena pelenata nema potreba da gi rasonuvate bebinjata neka si nanaat. Ako se tolku mnogu ispoteni lesno oblakajte gi i zabrisuvaj te gi so tetra pelena. Nema potreba od diponitrlno maltretiranje vo najuvaiot son da gi budite
Мислам дека си скоро породена нели?Му треба на време на организамот,хормоните да се вратат во нормала.Можно е и косата да почне поинтензивно да пага но не се средува за 2-3 месеци.
jas bebus nikogas ne go presoblakam preku nok,terame so edna pelena cela noke sega samo so itni slucaevi hehe inaku i jas se potev mnogu na pocetokot i ne da ozednuvav ohoo po litno ipol na nok piev. inace bebus moj deneska resi vo 5 ipol da se budi pa insistirase i mama i tako da gi razbudi,otkako me razbudi,napravi krug nakaj tatko mu i posle uspesnoto budenje se nasmea od uvo do uvo zadovolen sto uspeal
Vo vrska so vremenskoto rastojanie megu dve hranenja so ad.mleko.mene site doktori,pedijatri sto gi prasav mi rekoa da ima barem 2.5-3 casa pauza,bidejki za tolku vreme se varelo mlekoto,ako pak dodades ke imalo grcevi.Edinstveno toa ne vazelo za 30ml ,ako pobara i porano,pak da mu se dade....bas i jas bev vo dilema,strav za toa prasanje,sto ako pocne za saat da bara i place sto ke pravam???? Za preaoblekuvanje ,ja presoblekuvam pred podoj, vo bolnica mi rekoa nikako po doenje,ke go povratela mlekoto od mrdanje dodeka ja presoblekuvame,podobro da sesi kakana ,otkolku po jadenje da se soblece. Kazete mi dali bljuckaat bebinjata vasi?Mojava denes me isplasi, cicase od mene bez dohrana, se najade, podzdrigna ,ja legnav i koga bljucna ama ne onaka malce,tuku kako fontanka,pogolemo kolicstvo i odma pocna da ika...
I jas mn se potam noke ko ke stanam ko maraton da sum trcala ziva voda I maica i pizami i gaki. Inaku ja noke ne ja presoblekuvam vo 10 zaspiva, vo tri se budi za cicanje, pa vo 6 i togas ja presoblekuvam.
Da vi se pozalam haos mi e vo glavav.znaci edni za kapkive colief mi vikaat da gi dadam rastvoreni so majcino mleko i odma prodolzuvam so doenje, a drugi vikaat pola saat da gi dadam niv so mleko rastvoreni,a po polovona cas doenje...znae li nekoj kako treba, da ne mu gi davam greano na bebevo
I vo dvata slucai ne gresis mila,ne se trevozi.Ako mozes pred da jade vo lazicka e najubavo oti taka ke znaes deka sigurno gi ispilo bebceto.Vo siseto moze da ne go dopie i nisto fajde.Jas vo lazicka so malku mlekce,i posle dur mi se izladi mlekceto desetina minuti,pa mu davam da jade.Pola saat ne biva,ne bi go cekala da place tolku dolgo. Za presoblekuvanjeto,ne go ostavam poveke od cetiri saati.Ne povraka ako e posle jadenje,barem zasega.Obicno gledam pred,no nekogas dur jade se desava da se iskaka i nema da go ostavam iskakano. Preku nok sam dava znaci dali e kakano ili pomocenko bajagi i go soblekuvam da si spie raat.po sebe gledam,kako mene bi mi bilo pougodno i taka i za nego pravam.
И мене зa нив рaзличнo ми кaжувaa сите кaкo дa ги кoристaм,aмa сепaк јa пoслушaв другaркa ми кoјa истo ги дaвaше, и ги дaвaв пред oбрoк сo лaжиче и имaa ефект ни пoмoгнaa,кoлку тoлку прoбaј тaкa ...
Mamicki na maleckava i se pojavija bubulcinja sitni mali kako alergija na cheloto...da ne imate slicno iskustvo ili da znaete od sto bi bilo i kako da gi snema,gi mackam so bekutan so cink.oksid....
sigurna si deka cremata moze da se koristi za lice?? obicno tie so cink se za koga se menu pelena,crvenilo od peleni i takvi rab. eve ke ti kazam moe iskustvo:moeto bebe koga bese 10 dena se isfrli taka na celo,pa na lice pa celo telo i toa bea akni kaj novorodencinja,a sega se slucuva taka da mu izlezat ama od toploto. mene pedijatarot mi rece nikakvo mackanje so krema a i na net procitav taka,moze samo mienje so voda i sami po sebe kesi pominat
Тоа се тн. вруќици. Се појавуваат кај секое новроденче, некаде до третиот месец. Не мачкај со ништо, ги затвараш порите, сами поминуваат
@espana и на мојата и се појавуваат такви ситни брумчиња по лицето, но и по телото и повремено и се губат. Ја мачкам по телото со Бекутан млеко за тело, а на лицето крема на Bubchen Care crem со бадемово масло. Мислам дека кремите со цинк ќе и ја исушат кожичката на лицето. Јас оставам сами да се повлечат Мамички, користите ли витамини додека доите и дали влијаат некако на бебушките, мислам да не им се премногу ? Нели се храниме здраво и внесуваме природни витамини, па сега плус и вештачки ?
И κај нас таκа беше сκоρо до тρетиот месец ќе помине ... Ме советуваа мамичκите туκа ништо да не мачκам му поминаа на бебушот ... А јас паκ да пρашам за мислење Виκаат повеќето деκа не тρеба да јадеш гρав,зелκа манџа,потешκа хρана ниκаκо,газиρано и луто ниκаκо ,ај за лутово а зошто па гρав не лелеее уште сега ми се пρијадува гρавчетавче хахахахах, навистина е таκа или јас џаве си тρпам бес гρавче
Mamicki sakav da ve prasham vo vrska so gasovite na bebinjata, moeto non stop ima gasovi sto e super neli se osloboduva od vozduhot, no ovir dva dena ima postojano bez prestan i to a taka se zvucni silni, Abe da se cudis deka izleguvaat od tolku Malo bebce, bolni go gledam deka my se vednas se crveni znae I da uspiska,place.... neznam da ne se od kapkive colief I infacalm so GI davam ili cajceto pa mnogu my GI razmrduvaat crevcata? Se plasam da ne e netoleranten na mlekoto taka mi spomna Eden pedijatar koga my se pozaliv deka ima bolni gasovi I deka bljucka I mi rece da sum zela hiperalergeno mleko?!?!? Pa kako moze samo po ova da se odredi za takvo neshto....strashno bas se iznervirav I Sega covek neznae sto da pravi. Mnogu me sekira sto posle sekoe jadenje on place I se vitka, ne e valjda 24 casa posle sekoe jadenje da ima koliki?!?Neznam veke sto da pravam i sto da davam.....
Бидејки гравот ствара гасови и кај возрасен па така и кај бебето.Потежок е за варење. Но ако имаш голема желба јади си де Не е крај на светот