I kaj mene vo momentov e na krevetce ,podlogata ne ja stavam. Mene licno mi e super, si lezi I si igra ne pravi problem. Mozam da ja ostavam I sat cel da igra I da si zaspie na kraj, otkako go imam pisav pogore, mozam vo toilet da odam a I jadenje nesto da spremam.
Пробај да и дадеш 180мл пред спиење, може ќе поспие повеќе. Ај и тука да прашам, тие што сте почнати со дохрана и имате 1-2 оброци, каков распоред имате на ад и кашички?
На 3-3,5 часа. Некаде би дошло 5-6 наутро. Па околу 9:30, 12:30, 15:30-16:00, 19:00, 22:00... Сите овие времиња со плус, минус половина час. Ние пак мака мачиме со вечерно легнување. Ретко кога пред 22:00-23:00 е заспана. На попладне знае да врзи и 3 часа од после ручек. Некогаш да се успие колку пола час околу 19:00 и после нема легнување. Се надевам следните месеци некаков ред ќе фатиме и порано да легнува и порано да станува кога ќе дојде време да се враќам на работа.
Добро можно ли е забчиња да почнуваат да не мачат со полни три месеци? Нервозно се пика во уста и џвака, јазичето си го џвака а со глодалка кога масирам ужива Има и доста лиги и рачињата се во уста и се
Nema sansa da ispie ni kapka poveke. Nudam jas, ama stom e najadena zatvara usta I nema sansi da I piknes cucla.
Nie sme 3++ I istoto e poslednive dve needling. Mnogu se ligavi se pravi kako da dzvaka I racete vo usta
Majki edno prasanje ve molam ako znaete da mi odgovorite oti paniki me fakjat. Vaka bebusot e 5 i pol meseci sega za brzo ke pravi 6m. Vo bremenosta so gi koristev dove sprejot slucajno padnav na tema so edna prijatelka deka ima aluminuym vonego, a jas go koristev... Dali preku koristenjeto na toj sprej dur bev bremena mozno e nesto da mu imam nasteteno na bebeto? Ve molam za pomos...
Уживај мајка не си стварај стресови, денес се е штетно според вие или тие истражувања Порано ништо кога не знаеле посреќни и поздрави биле
I poubo vrvele... Mnogu stres sega vo ovoj moment mi se ima napraeno mnogu premnogu... Uff premn se plasam, velis da ne bi trebalo da ima problem
Како ги облекувате малите деновиве за надвор? Мојата нема ни месец ама греота ми е да не ја изнесам на воздух на вакво време. Гледав утре ќе е околу 20 степени и сончево, па да знам дали добро ја облекувам, да се осигурам. Обично облекувам боди и панталончиња, џемперче и ќебенце не е ни мнпгу тенко, ни многу дебело, одозгора.
Главна дебата ми е облекувањето. Оти не носи хулахопки за дома, како за надвор да е облечена. Ако носи панталони без стапалца, да носи хулахопки оти пантолоните се кревале на горе. Ако е во дводелно комплетче, па грбот и стомакот и биле "голи" и затоа има грчеви. Инаку за дома носи боди на кратки или на прерамки. Чорапчина и од горе дводелно комплетче или шпихозни. Ретко фустанче и хулахопки тогаш ставаме. Околу 22-24 степени е температура во собата. За спиење со ќебе покриена или во вреќичка. За надвор сега шушкавна јакничка или тенко џемперче плус тенко ќебенце за ако заспие. Бебе 3+
Таман ја облекуваш ич не се замарај. Какви хулахопки, одамна е топло за хулахопки. Греота е да ги гунтаме, склет им е, се нервираат, едноставно не им е убаво. И мене ми зборуваат дека не го облекувам доволно, а го облекувам слично како тебе и ич не ми е гајле. Детето ми е среќно, задоволно и го облекувам таман, не грешиме сигурно. Имам потврда и од докторката наша. Така да облекувај си го како што веќе правиш и уживај.
Главната дебата беше што значи тоа бебето да е облечено со плус 1 парче од родителите. Ако јас носам нели долен веш, чорапи, тренерки, бебето да е со плус 1. Хулахопки за долу, елече или блуза плус за горе. Инаку цела зима/пролет температурата дома ни е иста 22-24 степени, што веќе на 24 станува и топло, така да екстра хулахопки освен за со фустанче не сме облекле.
мене сигурно во социјално би ме пријавиле. Дете чорапи носи само ако нема стапалца на шпикозни или долен дел. Веќе подолго спие со тенко кебенце, а последниве денови се случува и непокриен од што е склетчија. Надвор ок тука некаде сме. Ама мојов еве во моментов спие на балкон. Пред некој ден морав надвор бос да го соблечам за да се смири. Рикаше од склет и на крај се смири како бајче. Кога го покривам без разлика дали надвор или дома, тоа е како специјална мисија полека полека спуштам прекривка. На раце никако да допре, а и со нозе почнува да шутира ако осети дека сум му спуштила нешто, макар и обична тетра пелена да е тоа.
Еве денеска се шетавме по шпилхозни на долги, боди и кебенце. Му облеков елече отпосле зошто задува поладен ветер.
Во врска со облекувањето за искачање пред некое време го шетам малиот со боди на бретели а одозгора шпихозни без ногавици кои од што е живчан му беа дигнати значи голи листовите и чорапите полу соблечени, кебенцето виси од количката зошто го бутка. Тазе мајка незнам дали е добро облечен, си викам ај ќе препишам од другите мајки што шетаат. Се разминав со неколку мајки.... сите деца во јакни, скафандери мечиња, некои ушушкани во количката само очи им се гледаат. Аууу си викам кој греши, али сите тие деца имаа едно нешто заедничко освен што беа наоблечени а тоа беше дека сите плачеа, а мојов си беше среќен. Затоа му го подигнав кебенцето по незнам кој пат и си продолжив
Смеам ли бруфен или парацетамол додека дојам? Или пастили за лижење ме гребе грлово А притоа ми е страв да не се зарази бебчето И маж ми сува кашлица и темперстура и болкс у грло Што да нсправам превентивно, он веќе е настрана ама многу ми е страв веќе да не се зарази или па јас да сум заразена Хелп
Мислам дека смееш и бруфен и парацетамол, тие не поминуваат во млекото, а за пастилите не суж баш нај нај. Подобро земи мед или чај од ѓумбир и многу течности превентивно