Пострашно е кога ќе научат бебињата дека косата се кубе, носот тегне, лицето гребе. Нон стоп е врзана во репче, џабе. Ќе ме фати, не пушта и кога ќе успеам да го тргнам, цел глушец во рака држи. Сега ми е смирено опаѓањето, инаку наоѓав влакна насекаде. Ама ова малово, ми се плаче.
Умирам Да да, гребе, ме тегне за нос и за уши, ме кубе... Со косата ми е најстрашно, му се полнат рацете со влакна а со брзина на светлината ги става во уста
2м од првите вакцини, 8 недели отприлика. Многу бргу вас ви закажале. После 3 месеци почна и тоа рапидно, ужас беше, и уште е ама ја скратив 2/3, односно од половина до под уши и сега бар помирна сум, не е толкав купот, иначе беа топки топки. Врв беше кога најдов кај синко на цуцла и во уста, тогаш пресеков и ја скратив. Залистоци ми се направија ама мислам ќе се среди. Сега ќе набавам на Росен против опаѓање па белки ќе помогне.
Единствен начин да му сменам памперс е да му ја дадам косата да ја тегне Само така седи "мирен" додека го пресоблечам. А кога цица устата или носот ми ги тегне. Многу се смешни бе
Пријателка набави перика за ова, иначе ќе останеше без коса. И детево со периката си беше најдобар другар.
Хахах е на ова не ми текнало, добра идеја. Јас косата ја дадов жртва, да ми ја доизвади и таа што ми остана. Сериозно не можам на друг начин да го пресоблечам, се врти и "бега" и рика ако го вратам на грб. Ќе се стегне плус целиот и ќе се поцрвени од лутина. Вака тој се помалува од смеење со косата, ама мама соскубана кокошка
Исто и кај мене после 2ипол 3 месеци почна и нема абер од застанување. Нема дел од куќата да нема влакна од мене, дури и во креветчето кај бебуш најдов. Инаку тоа росен вчера го прочитав некаде по форумов и одма го нарачав. Си го користела до сега? Има некој ефект? Денес ќе ми го донесат одма ќе го почнам
https://instagram.com/rossen.natural.mk?igshid=MTIyMzRjYmRlZg== Од инстаграм има линк со веб за нарачка
Си пишува во статијата дека до првиот роденден на бебето би требало да ни се врати косата каква што ни била . А и јас тоа помислив хаха
Девојки јас денес избезумена, ве молам за искуства. 4 дена сум со температура и некоја треска, пиев Парацетамоли, денес испитав крв и црп 91,75( породена сум царски). Чекам термин да одам на гинекологија да ме видат. Искуство со вакво црп, ме боли долу кај раната ама сметав нормално дека, сечено е. Друго побитно, од вчера вечер бебето (27 дена е) многу спие, мислев да не сум со вирус па недај боже го фати од мене бидејќи го дојам, ама нема температура, само е многу поспан и не толку активен и плачлив како што беше. Јадеше на два до три часа, а од вчера спие и по 4 ипол-5, не можам да го разбудам. Плачев дека многу плаче, сега плачам па зошто ич не плаче само спие и го будам за јадење. Се смени преку ноќ. Докторот вика жолтицата не е дочистена па затоа е така, ама претходната недела ми кажа дека скоро веќе исчистена е и не знам што да мислам. Се случило да дојде до чистење па да се поврати жолтицата? Да напоменам дека бебето супер напредува, се роди поголемо и веќе е 5 кг. Се извинувам ако се глупави прашањата, прво ми е и паниката ми е на макс.
Јас долго време шетав вака после првиот пораѓај. Немаше чаре со ништо не се прибираа. Затоа колешка на работа ме нацрта со антениве и ме закачи на табла во канцеларија Мами шишајте се што пократко. Јас како ја скратив почна да намалува паѓањето и да се обновува. И сега планирам така. Чекам да почне да паѓа и да одам на фризер. Иначе ми е баш убава и многу порасната од бременост, а планирам да ја скратам до врат негде @Bella* во рамстор се продава мелен ким. Јас го пијам секое утро и вечер, го подготвувам како чај. Греам вода и ставам по една кафена лажичка, мешам и пијам. Како почнав фала богу бебе нема грчеви
Која бактерија ја фати? Сега по школиве се шири streptokoka pneumonia, нас големата ни ја донесе од школо. Бебе е 4 месеци и сме со терапија сируп Алмацин и навечер хлорамфеникол маст во носот. И вакцината ни ја одложија заради антибиотикот.
Дали бевте на лекар? И мое бебе има вакви мислам по сликата дека се исти. Се појавуват и губат брзо, во текот на денот може да се појават на 1-2 места и се губат за некој час. Месец ипол сме ги има од прв ден. Прашав педијатар кај што се породив рече ништо страшно реакција лд надворешна средина, ќе навикне. Но уште ги има и мене баш ми е на мисла. Користам биодерма и не помага. Ако одите на лекар те молам тагни ме и сподели што ви рекле. Јас планирам следен преглед да го прашам матичниот педијатар да видам што ќе каже.