@espana moeto ima od koga se rodi takvi bubulcinja, uste vo bolnica prasuvav sto kako, mi rekoa sami ke se izgubat....crveni krugcinja pa belo bubulce vnatre i strvano te se pojavuvaat te se gubat....mackam eucerin maste za osetliva koza i tolku.... Inaku colief im pisuva mislam neli pola saat da posedat rastvoreni vo mlekce? za da prodeluvaat, pa da se dadat....neznam jas veke so kapkive koj deluvaat koj da se kombiniraat? mi gi falat espumisan, nekoi infacalm....itn of lele
Еспумисан на нас воопшто не ни помогнаа.Веке имам пишувано неколку пати.Во најголема мера грчевите поминуваат сами од себе после 3-4 месец.До тогаш се е залудно. Ако чајот не ви помага за џабе не го давајте,го дуе стомачето на бебето.
Vo vrska so mozolcinjata koga bevme na pedijatar beba imase bas takvo belo na obrazot I doktorkata vika da ja mackam so nekoja crvena tecnost eozin i hloramfenikol. Ako pocne po celo telo da ima toa znacelo nekoja infekcija i moralo antibiotik da se pie. Ama taa sama se povlece ja ne mackav nisto ima uste dve na vratceto ama mislam toa e od potenje.
Не си скратувај од она што сакаш да го каснеш. Јас се си јадам и бебе нема никакви проблеми. Ако ти е ептен шубе, касни малку и види како ќе реагира бебето. Па ако е се супер, а верувам ќе биде, следечи пат, на здравје гравче!
I nas ni e nafrlano licenceto ama se pojavuvaat pa isceznuvaat..jas ja mackam so panteksol krema i bas ima efekt. Zs grcevite denes sme dobri da ne se podrecam.ovie Espumusanot nas bas ni vrsat rabota koga i davam odma se pokakuva bas ubavo pa vcera duri si vikam da ne preteruvam so davanje.ne deka i davam mnogu ama pa bas ja spoteruva.denes ke bideme na kim pa ke vidime. A gravce bogami i mene mi se prijalo ama aj ke se vozdrzam uste nekoj period
Znaci site sme so isti,,maki,, gasovi, grcevi.A kako vi se bebinjata so spienje?Moevo eve dens od sabajle samo dva saatu ima spieno,nikako da zaspie, od vreme na vreme ke zaplace se vitka od grcevi. SI cicase,ja dohraniv, ama nikako da zaspie,eve si se shetame niz sobi,peeme da zaspie,ama tesko
@espana па вие сте одлични. Син ми дури сега почнува малкуцка да се оправа со спиење (9 недели) ама првиот месец имавме периоди кога спиеше 5-6 саати во 24 часа или кога беше буден 14 часа последователно Ми штукна памет. Сега бар и кога е буден можам да го занимавам али тогаш беше страшно, зелче мало нема што да му правиш. Сега обично спие 10 тина часа ноќе (со будење на 2 саата) и во топ денови преспива преку ден 4-5 саати (на рати се разбира). Само еве денес и вчера преку ден спие само на два пати по пола саат, мислам дека е ради жешково
Леле,јас мислев само мојава малецка не спие, дури почнав да се загрижувам да не и е нешто.Кога има грчеви,препознавам,еве цела ноќ имаше грчеви,ја будеа од спиење,кенкаше,душичка.Ама ме чуди што по бањање, цицање, не заспива а нели сите бебиња заспиваат..Таа си гледа и си молчи,единствено во раце ќе заспие и штом ја префрлам на кревет веднаш отвара очи или спие 10 минути...
Pak jas Kako se so kakanje vasite malecki, mojava pocna da se napnuva koga kaka,lele se vcrvenuva cela, toa od grcevite i e ili ?Porano bas ubavo redovno kakaae, sekoj podoj zavrsuvase so kakanje... Procitav deka nekoja mamicka davala za grcevi caj od kim,kako go pravite?
И јас така го успував син ми (држење во раце, нишкање...) и а го ставам во кревет за 5 минути буден. Се додека еден ден не се "изнервирав" после еден саат нишкање и го оставив да си лежи. Си лежеше, си гледаше и кога за едно 20 минути сам си се успа . Од тогаш наваму после бањање и јадење го ставам во креветче и чекам (му давам цуцла само). Треба трпение, некогаш му треба и еден саат да се успие ама бар не нишкам (веќе тежок е, скоро 6 кила, што ќе му правам кога ќе биде 10 кила?). Пробај и ти така. Штом си седи и не кенка, остави ја види дали сама би се успала. Ептен ако и преоѓа во нервоза, нишни ја. Можеби па и не и треба многу спиење, не е спанка срцката, ја интересира да си гледа наоколу . Можеш да направиш и нешто што знаеш дека ја смирува. На пример, синко мој е многу возбуден некогаш, прета ли прета, па за спиење го повивам и тоа го смирува, му доаѓа дремка. И цуцла му давам. А инаку и јас како тебе на почетокот си мислев детево не ми е у реду што толку малку спие Всушност бебчињата ни се тамански, само ние ќе си имаме мака пошто се попргави па ќе си бидат позахтевни. Пробај да ја оставиш бебка твоја сама да си одреди ред. Види кога и се приспива преку ден и тогаш ставај ја да спие (иако син ми нема ред, кај нас владее анархија, безредие хаха). Едит: Колкава е бебка твоја?
Mojata e tri nedeli, eve ja i denes ne apie me gleda se grci za kakanje i taka .Sega i dadov caj od kim, ama facki pravi go ispi i bljucna so mlekce ...
@pilenka jas koristam vitamini i zelezo oti imav namaleno zelezo vo bremenost pa si prodolziv da gi pijam i otkako se porodiv,licno se custvuvam podobro koga gi pijam vitaminite,iako se xranam zdravo ama sepak koga prestanav edna nedela da ne gi pijam bev mn malaksana . @heppymom jas na pocetok se si jadev i nemase nikakvi prob. posle 4ti mesec zabelezav deka koga jadam grasok ili grav,zelka se stvaraa grcevi kaj sin mi pa prestanav a za luto si jadam seuste i nemame nikakvi problemi. @espana ne jauci da ja zaspivas vo race,sega e mala i ne tezi mn ama ko ke bide pogolema maka ke macis,ostavaj ja vo krevetce da si lezi iako ne spie,se dodeka e mirna i ne place uzivaj. @IveBrajan mali se za da si stavat red,kako sto rece i ti ostajte gi sami so tek na vreme ke si stavat sami red,pa ke menuvaat pa se taka vo krug,nie sme 6 meseci pa eve da recam tek sega imame nekoj red a na pcetok bese haos,nema den nema nok se isto ni bese ama so vreme se sreduva se ama trpenie-spasenie. pozdrav majki
Со првата ќерка имав многу мака со заспивање, нишај, нишај раце ми отпаѓаа со саати, ама не фати цуцла ич ( или не бев доволно упорна ). А сега со оваа ќеркичка мисијата ми е успешна Цуце во уста и ја оставам сама и успешно си заспива Ред на спиење немаме преку ден, ама затоа навечер 8,30-9,30 е заспана. Ја будам, односно и давам да цица заспана околу 12 часот и се буди уште еднаш или два пати во текот на ноќта за цице и после си станува со дада во 7,30 за во училиште
Super, bravo za tebe, nie legnuvame i za dva saati stanuva i kenka ,ke ja nadojam ke zaspie ama grcevite ja.budat se vitka,kenka.Preku den vo race ke zaspie15 min.ke ja ostavam na krevet ,odma se rasonuva i si gleda....znaci ovie dva dena poveke od 2saati preku den nema zaspano...nez dali i dva ima
Da sum probala ,dodeka cica si podzamizuva,zaspiva,ama koga ke ja zemam da podzdrigne mi se rasonuva..
ne ja zemaj,ostavi ja da spie,mozes edna tetra da i stvis pod glavceto za da ne povrati,jas nisto ne mu stavav na sin mi a samo koga e buden togas go zemam da zdrigne inaku nema izleguvanje na kraj,zeni ostavi zemi ostavi i ne biva taka. pa fala mu na gospod sum nemala prob od tipot povrkanje obilno