I moeto primi na nepolni 4 meseci ni rekoa od dispanzer mozelo i na 3,5 meseci. Mu napravija krvna slika i primi vakcina
Сум користела друг, преубави им се. Јас ќе го нарачам тој Милион сетот. Таа таа, од бато од школо. Школиве вријат бактерии, јас мислам неопходно е да се направи некој мини распуст па макар до крај на јуни седеле у школо, не знам, вака како ќе се тера не знам. Нема дете што е здраво во школо. И нас Алмацин ни дадоа, на 8ч, и јас и бебе пиеме атб, батко ќе го носиме на преглед да ни дадат и за него некој антибиотик, а тато не сака да пие. Му го купив и еве го стои на маса, што сака нека прави, му забранив да се доближи до бебе дур не се провери дека нема бактерија или да испие една доза антибиотик, тој му е изборот, како сака така. Греота е бебе од 4м да трујам.
@AngelOfArh и мојава пие алмацин ама пиогенес ја има во грло. Големиот па немаше ништо ама пред месец пиеше Панцеф, може од порано ја има исчистено, а кај неа сега проверивме. Сакав да прашам колку пробиотик давате со антибиотикот, дали нормална доза или треба повеќе? Многу гасови има и секоја пелена е валкана, а претходно запек имаше.
Моето прими рота втора доза на 3 ипол месеци. Помеѓу поливалентните треба да има два месеци растојание.
I jas taka citav na str na sistina. Ama od dispanzer mi rekoa moze, i fala bogu nemase nesto nus pojavi.
Не го однесов, не сакам да ги мкнам двајцава по доктори сега само за тоа, да не навлечеме нешто, а треба да примат вакцини. За 2 недели сме на преглед кај матичната и тогаш ќе и покажам слика, ако каже нешто паметно ќе ти споделам. Претходно и кажував, она викаше ако се губат не се страшни, понежен бил, затоа, ама сега имам слика, па нека ги види.
Во ред зборуваме за две различни работи. Рота реално може да се прими втора доза од 10-22 недела, а официјалниот календар за имунизација вика со навршени два месеци. За поливалентните растојание мора да е минимум 45 дена зошто нели првата доза може да се прими подоцна. Секако јас не спорам дали смее или не смее. Во диспанзер сигурно знаат повеќе од мене. Мене во Јане и покрај тоа што тие 45 дена поминуваат порано, ми закажаа втори вакцини точно ден откако ќе наполни 4 месеци.
Бебето ми е неполн месец,на цицање сме само,од синоќа има дијареа. Има некоја искуство? Како да му помогнам? Сабајле сме на педијатар ама до тогаш дали можам нешто да направам?
Топ е. Прекина да ми паѓа косата одма, веќе имам милиметарски нови влакна, никогаш посреќна не сум била за бебешки влакна
Течна столица има и мое бебе многу често, на доење сме. Старо е месец ипол. Не мислам дека се работи за дијареа, мислам дека е нормално.
И ние се бориме со сирупот на 8 часа, бебе е не можеш многу да темпираш со спиењето. Јас планирам да пробам со сребрена вода, многу помагала за вакви бактерии се става како капки во нос и во очи и плус се пие по малку(ова за поголемите важи). Може лекот е пет пари, нема што да изгубам.
Во случајов претставувам ако ја однесам на закажаниот датум ќе прими само рота, па за другите ќе ни закажат за покасно. Барем така сфатив од сите коментари.
Не би ризикувала со мало бебе, што знам. Да има бар годинка ајде де, ама на 4м ми е шубе. Јас му давам во сон, спие и давам сируп, ми се погодија деца да не прават проблем за сирупи, капки, такви ствари и немам гајле. Во шприц ставам и давам, дека 1.8мл давам, со мап шприц, таман е.