Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.265
    Допаѓања:
    111.623
    Јас планирам сега да почнам до режим и вежбање, ама на крај памет не ми е хемии да воведам, ни под разно. Топач на масти па ич, тоа гарант иде у млекото, знам дека сите токсини одат во млекото и според тоа верувам и ова е исто. Јас не би пиела, нит протеин нит топач на масти, што и да е тоа.

На velesanka, Eellyy и Shekjerna им се допаѓа ова.
  2. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    Јас почнав да вежбам по 2месеци,јадам протеинска храна но сеуште не пијам протеин незнам и мене ме интересира дали смее да се пие?
    Доењето кај нас трае околу 10 мин,ретко 20мин,го дојам на 1.5-2часа гради не менувам едниот подој на едната града следниот подој на другата града..се случувало да спие и по 4ч и кога е гладно си станува си јаде инаку супер си напредува.

На Shekjerna и Greenturtle им се допаѓа ова.
  3. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    После колку време од пораѓај почнуваш со вежбање и дали ке вежбаш со килажа?

4. Greenturtle

Greenturtle Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Малиот претежно цица на 3 саати, патронажната ми рече да почнам така, една града еден подој. Некогаш цица и така, ама некогаш кога нудам од двете си продолжува. Што да правам со другата града во меѓувреме, 5-6 саати се во прашање, а и ми е мисла да не ми се намали млекото со такво доење Првиот месец си напредуваше цело кило и 100 грама, а сега се туфкам цело време да не не му е доволно.

5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    И мојава почна да вриснува во сон од нигде никаде па почнува да плаче, се смирува кога ќе ја земам и ушушкам. Дали е болка или сон?
    Исто почна ушињата да ги чеша и трља, не верувам да е вода зошто по три дена не ја бањаме (заради сувата кожа ни рекоа) а она се трие.
    Ново ни е што држиме со раче играчка и ја пикаме во уста. Само помали играчки може да фати за крупни уште не успева да додржи со прстите.
    Вакцините поминаа, запекот помина се надевам никогаш нема да се врати.
    Уште грчевите да си отидат чекаме.
    За една недела правиме три месеци.

На arrow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    Женски од што може да кака темно зелено? Плус и плачливо е кинкаво. Од перед некое време повеќе е на формула него на доење.

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    7.820
    Од млекото ако е со повеќе железо. Ако ти имаш јадено спанаќ или слично. Да е гладно односно да му е малку храна.

Исто и кај мене кака зелено деновиве ама јас и давам плус капки за крвта така да не сум начисто дали е од капките или е време за плус храна ама ќе пробам и да наголемам следниве денови.

8. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    Од моја храна не е сигурно. Не сум проверила колку железо има на аптамил е. А да е гладно што знам, му нудам и поголема количина не го допива цело, почнув да го плука.

А го приметив дека прдка и му кркорат цревцата додека го пие млекото или цица. Можно ли е грчеви да има на пет месеци?

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    6.853
    Кога немаше редовна столица какаше зелено. Педијатар ми рече дека е од стоење на каката подолго време во цревата. Секој ден кака или поретко?

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас вежбам, досега вежбав дома ама од вчера почнав во сала. Јас не дојам, молзам ама поголем процент од исхраната му е АД. Е сега, протеин купив ама многу ретко пијам затоа што вкусот не ми е баш убав. Инаку, не знам дали ја следиш Јанка Будимир на Инста баш објаснуваше за протеинот, Whey протеинот е сосема безбеден при доење, а исто whey има и во составот на АД, таа го пиеше и во бременоста, а и сега кога се породи. Можеш да си земеш вегански, тој е од протеин од грашок.
    Е топач на масти не верувам да е безбеден во доење ама распрашај се.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    641
    Драгана fitlife имаше пишувано на нејзиниот профил дека протеините од dragon биле безбедни и во бременост, доење и за деца. Ги има во Тинекс. Јас купив од ориз ама вкусот не ми е убав. Конзумирам понекогаш, ретко, најчесто во овесна каша.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    Си кака редовно.

13. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Мајки користите ли носко на бебе 3+? Бев решена да купам и некако се предомислив по консултација со орл и аптекариве.. за на крај пак да го купам :D

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    3 недели беше бебе кога го користев. Пребрзо и преефикасно, а и безбедно.

На NNK19 и oblace1 им се допаѓа ова.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    На три месеци го користевме. Да не беше носко не знам како ке му го чистев секретот, многу имаше.
    Најдобар аспирстор, нема шанса секретот да му го извлечеш така со друг. Брз и ептен ефикасен.

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Истото го кажав, мене ептен ми беше важно брзо да завршам работа затоа што бебе вриштеше. Со тие што се шмука со уста нема шанса да се извлече количина толку брзо.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    Јас го земав 4недели бевме и од страв пак со уста влечев и со него

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И јас се плашев ама не е страшно, секунди се во прашање.

19. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    Не е страшно што викаш секунди се во прашање, а и си пишува дека влече со одредена моќност без разлика на силата на усисивачот.

Со обичните аспиратори главата ме болеше од влечење и пак малку секрет излегуваше. А бебето вришти како не знам што да му правиме.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Мајки што користите за сува кожа кај бебе? Користев јекодерм на цело тело, сега почнав со мустела, бидејќи со мустела и ја бањам