Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.312
    Допаѓања:
    11.733
    @ElJo @kristina.k @GirlWithACat фала мајки за споделените искуства :l:

Каде да најдам биличек, тоа како лентички се, така? Во болницата што им проверуваат?
    Сега баш прогуглав не се снајдов баш, не успеав да најдам...

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Биличек имаат по приватните болници сигурно, за на државно не знам, во Битола немаа. Тоа е ко електронски топломер во изглед, на чело се допира и мери билирубин.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.265
    Допаѓања:
    111.632
    Мајки што ви спијат децата во вреќичка, почнавте само по боди на долги и вреќичка? @danichap како спие баткото твој? Он душа би дал да е бос, еве го по шпихозни и боси нозе спие дуфта. Го оставив по боди на долги и вреќичка еднаш се успа и не мрдна цела вечер, претпоставувам жешко му е зошто се буди често, додуша и од скокот се буди ама приметувам кога е помалку облечен поубаво спие.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Не се секирај. Мојот на тоа плус додади дека хрчеше, грофташе како прасенце и разни други звуци додека се исчисти од плодова вода :drunk:.

Душа дава за боси нозе. Дома одамна го извадив од зимската, ама овие неколку дена критично беше. Сега ако нарачам летна ќе нарам таква со ноџиња да луфтира. Он и надвор би да е со боси нозе. Во неделата во парк така шетавме. Имаше по некој поглед од некој баба нели нормално :rofl:

На Mandela и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.077
    Допаѓања:
    46.110
    @Ano си грофта и моево, си испушта звуци постојано, ама стенкањето додека јаде и после тоа ми е најсмешно. Моево ич не сака да му е ладничко, зимурлив е ептен, ама и јас и мм сме, ние во лето со јорган се покриваме, не очекувам дека ќе сака ладно детево. Пресоблачањето е хорор, мора со фен да дува на млако инаку се одерува од плачење, исто и кога го плакнеме, додека е во водата си кроти, само штом го извадам одма револуција дига, гол да седи како некои деца што седат, нема шанса и покриен мора да е на спиење, онака не се смирува. А не е ладно дома 23-24 одржувам, дури би рекла топло за него, ама ете детето си е такво.

На Ano и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    1.892
    Такво си е детето и мојата нема шанси гола да биде плачи вришти,пампер да и слекувам се корне од плачење ама еве полека се навикнува јас ја бањам со пелена на неа од оздола инаку нема шанси плаче многу и дома е топло ама такви се децата не сакаат голи да бидат како ќе не биде на лето незнам се надевам ќе смени ќе биде поголема.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    2.159
    И ние во неделата ви правевме друштво со боси ноџиња. Една баба не само што лошо ме погледна, туку и искоментира - леле ова младиве денес:wasntme:
    Сакав да и речам ела облечи му ги да те видам.
    Ги вади со раце и им 'ржи.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Мајки да прашам.. Како ги давате Infacalm капките за грчеви? Во упатството пишува да се раствора во течност.

9. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    За ортопед не знам, ние кај Антоније бевме за редовна контрола, ама физио актив на инста ги следам, имаат третман на бебиња.

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    И на моите две така.
    Првата ќерка после еден ден дома отидовме на детско и не задржаа неколку дена.
    Втората после 10 дена дома стануваше се пожолта, дури и очите ѝ беа жолти па пак на детско на фототерапија.
    Преку крв од вена испитуваат таму.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    6.853
    Мојот е во тенки шпикозни и летна врекичка без ракави сеуште. Последните вечери ми се многу буде па сега ме замисли да не му е жешко. Вечерва е без врекичка ја перев, па ќе видам ако не се буди жешко му било. Фала што ме потсети (facepalm)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Здраво мами и јас дс се придружам тука :) во вторникот породена со царски и се спремаме за дома во сабота :)
    ме интересира од кој чај за лактација сте најзадоволни имам колострум ама бебуш е крупен и си бара доста млеко го ставам прво на гради секако и си цица ама немам уште доволно па би си земала чај за да стимулирам

13. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    293
    Lakta mix na good nature

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    188
    Честитки мајка, нека е живо и здраво..јас користев на Хип чај за доилки, ама пиев и многу сок од јаболко, леден чај од праска и вода..и бебе почесто на града

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.265
    Допаѓања:
    111.632
    Аууу летна одамна тргнавме, од фебруари мислам уште, во пролетна подебела е, како плишана, ама ја исправ и ја кренав, па во тенка фротирна беше ама сабајлево ми ја измоча и ќе биде сега некое време само по шпихозни, немам летна друга.
    Не мора да значи. И моево беше прво зимурливо, првите денови зајдуваше од плачење дур не го стуткав у ќебе крзнено, дур сконтам дека сака да е утоплен, а не беше ладно да се разбереме, во потенко ќебе беше свиткан, не дека му беше ладно, само така си замислил чоекот. Сега душа дава да е гол. Боси нозе, денес се боревме со чорапите, јас облечи он соблечи.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Еспумисан за грчеви на секое доење/хранење дававте или два-три пати на ден?

17. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.001
    Дали кога ќе заврши 4 скок бебињава се враќаат во нормала? Ова веќе не се издржува, будење вечер на 45мин-саат време и презаспива само со цице, а и преку ден кратки дремки. Вака не е лош не е кенкав си игра сам си лежи, го поминавме громчето, ама со неспиењево стварно мака мачиме... И пред скоков не беше нешто спанко, на два саати се будеше ама сега..

18. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    91
    Мајка да не те разочарувам ама ние не се вративме во нормала :’) 5м сме и мислев дека кога ќе заврши скокот ќе ни завршат и маките ама гадно се излажав.. еве сега моментално ми спие во раце бидејќи кога ја оставам во креветче се буди на 15 минути со страшно плачење и се си викам ајде може забче е затоа е таква ама веќе не се издржува 5 дена сме вака интензивно, инаку пред недела дена бевме болни јас она и мм и стануваше на вечер дека и беше затнато носето и си велев да помине и ова и се враќаме во нормала ама ништо..
    А пред да влезе во скокот почна да заспива во 23:30 секоја вечер и дури сабајле во 08:00 да стане да цица и да продолжи со спиење до 11:00/12:00 а сега секој два часа е расплачена и само на цице заќутува и се смирува :’)

19. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    91
    Инаку сакав да прашам, во план сме јуни да одиме на море ама не знам како ќе биде со бебуш од неполни 7 месеци тогаш.. некоја друга со план како мојов да споделиме мислења? :lol:

20. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.001
    Ептен ме утеши... Мојов не плаче значи само се буди и мрда и дур не цица не презаспива а и од коа цица некогаш уште пола саат мрда дур се успиеме, не се знае ни ден ни вечер, а и сабајле у 6,7 е веќе кукурек "наспиен"..

На Mamacita00 му/ѝ се допаѓа ова.