Не е проблем фактот што вади заби. Макар што освен прсти во уста друг знак нема, така да мислам далеку сме од заби. Ама сигурно не вади катници прво. Кај вас кои знаци ги има? Едит - видов црвени непца. Тоа го немаме. Нормална боја си е засега.
Уште пред да излеземе од болница ми кажаа да ги стерилизирам шишињата само еднаш неделно за да се развие имунитетот на бебето. Ми кажаа да престанам да стелизирам откако бебето ќе почне да става в уста сѐ што ќе најде.
Ако си од Скопје барај во Галакси тојс, многу убави има. Таа од Нама многу се лизга да знаеш, ако мислиш на таа двостраната со улица од едната страна и животинки од другата.[/QUOTE] Daj prati link/slika kakva e taa podloga,I nie sme mrzi za na stomak Replicirav na @Miss_S Neznam zosto se vaka izmesani postovite
Daj prati link/slika kakva e taa podloga,I nie sme mrzi za na stomak Replicirav na @Miss_S Neznam zosto se vaka izmesani postovite[/QUOTE] Измешани се многу, деновиве приметив насекаде, некој баг е.
@Lavica2602 , јас ја гледав и чекав оваа https://nama.mk/proizvod/multinamenska-podloga-premium/ Меѓутоа може за привремено да побарам коцки или нешто слично, а не многу скапо. Од една страна време е да поминува повеќе време на стомак, а тоа не го сака воопшто. Од друга страна да е побезбедна и за сама да се занимава. Вака на гарнитура не се врти сеуште ама обавезно е еден (најчесто јас) врзан да седи до неа. Едно време размислував и за детски тепих, по Фб често ми излегуваат реклами ама не знам колку ќе држи топло бидејќи многу ладен под имаме.
Јас имам гума. Малку е поскапа ама многу топло држи, а и голема е. Ги имам сретнато слични и на али експрес. Многу е лесна за чистење. Ја носам во туш кабина, прскам со средство за дезинфекција и со врела вода ја мијам. Се суши за еден час
Измешани се многу, деновиве приметив насекаде, некој баг е.[/QUOTE] Јас му купив од атлатик коцки 61x61, 4 во пакување за 750 денари али се една боја. Имало и некои потенки за 450 ама не ги видов.
Daj link Isto kako @Miss_S i nie imame laden pod. Jas kupiv kocki, ama ovde procitav deka decata im se razbolele ako nikoj ne gree pod niv ili omaat podrum.
CHF 23.31 40% Off | Large Size Foldable Cartoon Baby Play Mat Xpe Puzzle Children's Mat Baby Climbing Pad Kids Rug Baby Games Mats Toys For Children https://a.aliexpress.com/_mroXOsY
Ние сме на приземје и има подруми под нас и моето дете додека не тргна у градинка се немаше разболено воопшто 9 месеци.
Јас му купив од атлатик коцки 61x61, 4 во пакување за 750 денари али се една боја. Имало и некои потенки за 450 ама не ги видов.[/QUOTE] И ние купивме вакви и делуваат и како изолатор. Само мислам нашите поголеми се. Единствена мана шо потешко се сушат ако ги измиеш, инаку не се лизгаат воопшто, идеални се за бебе. Јас ги смукам и имам едно за чистење на пареа, со него ги поминувам.
Бебуш ми ги поти нозете, мокри и се чорапите дури, кога ќе и ги соблечам стапалата и се мокри, а на допир ладни. 80% од времето има ладни прсти на рацете и ладни стапала. Ја облекувам како што имате пишано баш скоро сите наназад. Боди по кратки или прерамки и шпикозни по долги или комплет блуза по долги со паталончиња и чорапи. Ако сме надвор и дувка ја покривам ако е жешко без ветер директ на сонце не. Некое испитување да и направам, не ја облакам убаво (ми е страв дека мокра испотена да не и е претопло а во исто време дека е ладна да не и е ладно, ладна пот што ја викаат а температура нема) или едноставно такво и е телото?
Не знам дали темава е соодветна за прашањево, ама да прашам мајки што имале од тие триредните заштитни плетенки како огради, до кога сте ги користеле? Бебе мн мрда и се врти странично на креветчето, морам да ставам нешто за да не ја удира главата и да не си ги заглави ножињата. Искуство со тие плетенките или пак нешто друго, се мислам да земам ама не знам колку ќе ја искористиме, бебе е 4++.
Прашањето може не ми е за тука ама сепак ќе прашам. Ако има некој што е во странство и прв пат патувал со новороденче кои документи требаат? Ние планираме да одиме во МК кога ќе е 3м, не сакаме да му вадиме бг пасош, а македонски овде од амбасада е процедура да извадиш, па сакаме од дома тоа да завршиме. Ми треба конкретно за од Англија кои се процедурите, ама и од друга земја насока би ми вршела работа.
Зависи што сакаш да оди преку амбасада. Најбрза опција е да извадиш патен лист со кој би можела да влезеш во МК и потоа да си ваѓаш останати документи во МК. Не ти препорачувам да аплицираш за пасош преку МК амбасада, процедурата е многу долга и никој не ти гарантира кога точно би го имала пасошот.
Ти одгобориле. Јас патував прв пат со бебе беше 2 месеци. Ќе си иставиш патен лист, одма ти го даваат, за патен лист се потребни државјанство документ, слика и присуство на двата родители.
Јас баш завчера патував, никаков проблем немавме . Има 4 месеци малата, од секоја држава е исто. Сега и вадиме државјанство и пасош.
Солен спреј, како ние што користиме, мислам пишува дека е за бебе ама јас мислам истиот е, само со пипета за дозирање. Фала жени, ќе извадам патен лист па во мк ќе спремаме друго. Не сакаме бг пасош дека сега маж ми ќе добие статус па со тоа и бебето одма државјанство, ама треба да чекаме некој месец, па ќе видиме како ќе биде за враќање назад, може виза ќе треба ама тоа накнадно.