За ова поназад со вкусови. Многу се мали на 4 месеци за храна. Мене Паскалов ми даде од 5ти да и давам по малку.
Mene maticnata mi rece slobodno da pocnam od 4.meseci. Gledam kasi od hipp od 4 meseci ima. I toa kombinacii so meso, na primer pred maluku bev vo apteka I imase so pilesko I so oriz za 4 mesecno bebe. Sigurno ne bi dala jas toa, ama ako prodolzime so ova tempo kako Sega, sigurno mesec,mesec ipol bi ni trebalo za da vivedeme obrom,sto mislam.deka e sosema vo red ( bi bile 5ipol meseci togas)
Тоа од 4м, од 5м, од 6м е конзистенцијата е за таа возраст, не намирниците. Ти ако сакаш и од 2 можеш да почнеш, не е дете спремно од тогаш и тоа е. Маж ми има слика како свекрва ми на 3м го рани рендан жив патлиџан со малку сол, до ден денес маж ми после патлиџан окапува во вц по 2 саати, од убаини не, верувам. Исто и со таа оризова вода што го ранеле, од ориз се дува во стомакот ко труден. Од 3м јадел плазма и млеко, додека денес од плазма и млеко има пролив. И кравјо млеко пиел од 40 дена, и од него има мака. Од што знаеле многу пред 38г, попаметни од нас се.
Супер. Малку беше кенкав истиот ден, ама температура не качи. Од првата доза рота имаше малку мака со грчеви ама од втора ич.
Mnogu daleku ti otide muabetot, kako so pisav I prethodno,prvo citav se educirav I posledno se konsultirav so pedijatar, pa taka pocnav. A maz ti mozebi navistina ima maka od toa sto jadel kako mal, no jas licno ne veruvam vo toa. Svekrvati nemala Internet I Google, nie imame. Ne sme valjda na ova vreme tolku glupi da ne proverime prvo na 100 mesta pa da pocneme so hrana Edit Ne procita deka davam dve lazicki od vodickata kaj sto se varela kocka od ovosjeto? Ne e patlidzan so sol, aman so dramive
Сите 3 наеднаш во 11та недела. Сега втори дози само не знам дали пак ќе се сите оддеднаш или само рота прво, па другите покасно.
Со втора доза рота му ставија и петовалентна и превенар. Моево немаше никаква реакција, освен истиот ден минимално кенкав што беше.
Мајки што сте на ад, до кој месец ги подригнувате бебињата? И дали на 4 месеци веќе можам скроз легнат навечер да му давам шише за да не го расонувам со кревање во раце?
1. Ако е индустриско овошје, сите пестициди, остануваат во водата и заради тоа се препорачува овошјето да се обработува на почетокот. 2. Ништо корисно нема во водата 3. Не воведуваш вкус на тој начин, само го полниш мешето со вода непотребно. Ниту јаде (за да ја задоволи потребата за храна), ни пие нешто што е богато нутритивно богато, ниту има некаква медицинска потреба од истото Јас почнав да давам чај, кога имаше 5месеци и 3 недели, заради проблеми со мешето, и по препорака на педијатар.
Кај ги наоѓате тие насоки за воведување намирници, мене матичната само нафрлано ми кажа, секако ќе одиме на 5 месеци на систематски па ќе препрашам, а планот е после 5 месеци наполнети да почнеме ако има некоја листа од матичен и сл нека прати
Suavinex zero-zero Ne sme koristele cucla Mam, no od slikite sto gi vidov na google mnogu slicni se, mojata vednas ja prifati.
Ovosjeto mi e domasno,ne prskano od kaj dedomi I baba mi. Ne veruvam deka dve silikonski lazicki ke mu go napolnat meseto na bebeto. Ako izbrojam ne veruvam deka 30 kapki bi dosle vkupno. I pak se povtoruvam po kojznae koj pat, znaci so dozvola od pedijatar pocnav.