Супер совети ти дале. Ние случајно и ја откривме финтата со една мала греалка што ни стои на комодата за пресоблекување. И ја пуштивме прв пат после бањање да не и дојде многу шок и оттогаш ни е ритуал при пресоблекување. Мислам дека и топлото и звукот што го прави како некој white noise и делуваат. Исто, навечер се будам пред неа уште кога ќе почне да се вртка пред да се разбуди. И менувам пелена додека е успана па после тоа дојам. И гледам што понекомплицирано за соблекување да биде тоа што го носи. Еднаш на почетокот и имав ставено едни скроз непрактични шпикозни, па дур ја соблечам, па вриштеше, па се испомоча околу, па пак од почеток Тогаш кога не добив нервен слом, добро поминав
Моето секогаш чека да тргнам пелена и стандард се помочува, фонтана, ама научив финта со поминување со нешто влажно на меше пред да тргнам пелена и се помочува во неа, се спасив, онака стандард бев помочана и јас си него.Ние најмногу мака видовме со пресоблачање во болница, дека имаше канела па додека го слечеш, па со влажни немиен, па без фен, абе мислам сите не мразеа кога ќе земавме да го пресоблечеме, па не ни знаевме како, никој не ни покажа, сеа ми е смешно ама тогаш нервен слом добив. Него како им ги штитите ушите од вода на бањање?
Туку по што е карактеристичен 5от скок? Одбива да спие денски, кенкав е и плачлив, навечер само што ќе заспие и ќе го спуштам во креветче се расонува и нема спиење следни 2 саати..
Моево е 5 месеци и сеуште секое заспивање ми е во раце со нишкање.. Кичмава ми знае. Дури и мене ме интересира како да ја сменам таа навика затоа што ако не го земам за да го успијам вришти на цел глас и нема шанси да заспие сам. А инаку чекам баш убаво да се успие и полека го спуштам со шшкање и љуљање на креветчето.. И јас доближена со лицето до него да ме осеќа и раката на гради. Знае да закенка и пак да го кренам кога не е длабоко заспан, но претежно чекам да се успие убаво.
Фонтаните се стандард за машки бебиња. Уште во болница сестрата што ми покажа пресоблекување кажа дека со машко бебе треба да си многу брз. Сто подлоги и аутфити помоча на почеток моето, ама со тек на време јас сум се побрза, а инцидентите се поретки. Уши не заштитуваме, ни кажаа слободно да ги мокриме, само со тетра убаво ја сушам школката и тоа е тоа.
Е така и ние почнавме до 2 и пол год в раце заспиваше никако поинаку, скоро 20кг беше тогаш, кичма не остана
Моето бебе смени откако и поминаа грчевите. А исто само врз мене сакаше да спие, најверојатно топлината и помагаше на стомачето. Види некогаш пробај до тебе да ја легнеш постепено па после да ја оставиш сама да лежи.
Има некоја искуство со овој топломер? Ефтин многу ми е некако за дигитален па ако е добар зошто да давам 2500+ за микролајф и другите слични
Нас ни рекоа нема потреба од ваков, обичен топломер дигитален под пазув ќе заврши работа. Јас имам обичен и со таков мерам и во болница со таков мереа, не фрлај џабе пари.
Почекај да порасне, ќе збориме. Моето големо беше ултра умно и послушно па со живин или под мишка дигитален не дозволи никогаш. Па болни па да ги гњавиш, жив грев.
Ние го купивме. Во самото упатство пишува за бебе под 6 месеци најдобро е со живин и тоа ректално, а овие за постари бебиња. Е сега мене ми е шубе да мерам така. Пробав на мене со живин и со овој, добар дел од времето ми даде исти резултати или разлика од 0,1 степен. На бебе го пробувам повеќе пати, а ми дава многу ниски резултати мерам повеќе пати. Засега за среќа не ни потребал многу. Инаку имам и со дигитален мерено на бебе, за една минута дава резултати, а некогаш ни колку не трае стегнато. Со живин пак под пазувите мислам никогаш нема да измерам. Искуството со овој ни е само неколку денови, не можам да ти кажам поточно.
Има фора со која немора секогаш да си брза, ако му е како стапче убрзај кај и да е ќе моча, ако е малечко не се брзај. Барем така е кај нас
Isto, samo so nishkanje, teshko nas. Barem da ne se budese za 5 minuti od koga ke ja uspijam. se imame probano, nekogas zaspiva na cicanje ama sekako ke stane dur ja prefrlime. Ne znam dali e mozno da se smeni taa navika, ako nekoj ima iskustvo neka spodeli
Може не знам, за сега успевам со тој да мерам, натаму ќе видиме ако има потреба ќе купам, веројатно како ќе расне ќе мрда повеќе па нема да можам, ама сега ми врши работа.
Абе на бебе и јас мерам со дигитален под мишка и лесно е, ама со поголемиве е проблем за навечер, кога имаат тт и кога ги будам е хаос затоа мислев на вакво нешто го имав тоа пиштолот ама ми се расипа
Плаче кога ке излезам од соба, а е сам и сака повеќе во раце. Пола сат после заспивање се буди и дреме така уште пола сат и продолжува. Друго ништо посебно, четвртиот скок беше ужасен, овој сега за сега е ок. Според др.гуднајт сме во најтешката недела и не се жалам не е толку тешка. Ке ти врши и натаму другарка цело време со таков мери. Брзи се, за две минути покажува температура. Додека беше помал со живин му мерев, најточен е. Сега нема шанса да не мрда 5мин со рачињата. Мада и тој дигиталниот што го имаш е супер. Маж ми по таков го пратив се врати со безконтактен, изгор скап, а во рок од две минути, три различни температури покажува. Ке се изедам, многу е скап, а ужасно ме нервира.