Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Супер совети ти дале. Ние случајно и ја откривме финтата со една мала греалка што ни стои на комодата за пресоблекување. И ја пуштивме прв пат после бањање да не и дојде многу шок и оттогаш ни е ритуал при пресоблекување. Мислам дека и топлото и звукот што го прави како некој white noise и делуваат.
    Исто, навечер се будам пред неа уште кога ќе почне да се вртка пред да се разбуди. И менувам пелена додека е успана па после тоа дојам.

И гледам што понекомплицирано за соблекување да биде тоа што го носи.
    Еднаш на почетокот и имав ставено едни скроз непрактични шпикозни, па дур ја соблечам, па вриштеше, па се испомоча околу, па пак од почеток :headbang:
    Тогаш кога не добив нервен слом, добро поминав :D

Lavender13 likes this.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Моето секогаш чека да тргнам пелена и стандард се помочува, фонтана, ама научив финта со поминување со нешто влажно на меше пред да тргнам пелена и се помочува во неа, се спасив, онака стандард бев помочана и јас си него.Ние најмногу мака видовме со пресоблачање во болница, дека имаше канела па додека го слечеш, па со влажни немиен, па без фен, абе мислам сите не мразеа кога ќе земавме да го пресоблечеме, па не ни знаевме како, никој не ни покажа, сеа ми е смешно ама тогаш нервен слом добив.

Него како им ги штитите ушите од вода на бањање?

Lavender13 likes this.
  3. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

До 37.5 е нормална за бебе.

oblace1 likes this.
  4. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

Туку по што е карактеристичен 5от скок? Одбива да спие денски, кенкав е и плачлив, навечер само што ќе заспие и ќе го спуштам во креветче се расонува и нема спиење следни 2 саати..

5. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

Моево е 5 месеци и сеуште секое заспивање ми е во раце со нишкање.. Кичмава ми знае. Дури и мене ме интересира како да ја сменам таа навика затоа што ако не го земам за да го успијам вришти на цел глас и нема шанси да заспие сам. А инаку чекам баш убаво да се успие и полека го спуштам со шшкање и љуљање на креветчето.. И јас доближена со лицето до него да ме осеќа и раката на гради. Знае да закенка и пак да го кренам кога не е длабоко заспан, но претежно чекам да се успие убаво.

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Фонтаните се стандард за машки бебиња. Уште во болница сестрата што ми покажа пресоблекување кажа дека со машко бебе треба да си многу брз. :D Сто подлоги и аутфити помоча на почеток моето, ама со тек на време јас сум се побрза, а инцидентите се поретки. :D
    Уши не заштитуваме, ни кажаа слободно да ги мокриме, само со тетра убаво ја сушам школката и тоа е тоа.

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Е така и ние почнавме до 2 и пол год в раце заспиваше никако поинаку, скоро 20кг беше тогаш, кичма не остана :|

8. Leanne

Leanne Истакнат член

Моето бебе смени откако и поминаа грчевите. А исто само врз мене сакаше да спие, најверојатно топлината и помагаше на стомачето. Види некогаш пробај до тебе да ја легнеш постепено па после да ја оставиш сама да лежи.

Iva922 likes this.
  9. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

I mene sega za sega! Se krstam na nego! :D

1209 likes this.
  10. NNK19

NNK19 Популарен член

Има некоја искуство со овој топломер? Ефтин многу ми е некако за дигитален па ако е добар зошто да давам 2500+ за микролајф и другите слични:D

Attached Files:

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Во градинка мереа со ваков и се жалеа. Цената сама си кажува мислам.

12. 1209

1209 Форумски идол

Нас ни рекоа нема потреба од ваков, обичен топломер дигитален под пазув ќе заврши работа. Јас имам обичен и со таков мерам и во болница со таков мереа, не фрлај џабе пари.

oblace1 likes this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Почекај да порасне, ќе збориме. Моето големо беше ултра умно и послушно па со живин или под мишка дигитален не дозволи никогаш. Па болни па да ги гњавиш, жив грев.

NNK19 and 1209 like this.
  14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Ние го купивме. Во самото упатство пишува за бебе под 6 месеци најдобро е со живин и тоа ректално, а овие за постари бебиња. Е сега мене ми е шубе да мерам така. Пробав на мене со живин и со овој, добар дел од времето ми даде исти резултати или разлика од 0,1 степен.

На бебе го пробувам повеќе пати, а ми дава многу ниски резултати мерам повеќе пати. Засега за среќа не ни потребал многу.

Инаку имам и со дигитален мерено на бебе, за една минута дава резултати, а некогаш ни колку не трае стегнато. Со живин пак под пазувите мислам никогаш нема да измерам.

Искуството со овој ни е само неколку денови, не можам да ти кажам поточно.

NNK19 likes this.
  15. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Има фора со која немора секогаш да си брза, ако му е како стапче убрзај кај и да е ќе моча, ако е малечко не се брзај. Барем така е кај нас

16. Iva922

Iva922 Активен член

Isto, samo so nishkanje, teshko nas. Barem da ne se budese za 5 minuti od koga ke ja uspijam. se imame probano, nekogas zaspiva na cicanje ama sekako ke stane dur ja prefrlime. Ne znam dali e mozno da se smeni taa navika, ako nekoj ima iskustvo neka spodeli :)

Cutiegirl*7 likes this.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Може не знам, за сега успевам со тој да мерам, натаму ќе видиме ако има потреба ќе купам, веројатно како ќе расне ќе мрда повеќе па нема да можам, ама сега ми врши работа.

AngelOfArh likes this.
  18. NNK19

NNK19 Популарен член

Абе на бебе и јас мерам со дигитален под мишка и лесно е, ама со поголемиве е проблем за навечер, кога имаат тт и кога ги будам е хаос :drunk: затоа мислев на вакво нешто:D го имав тоа пиштолот ама ми се расипа |(

1209 likes this.
  19. oblace1

oblace1 Популарен член

Плаче кога ке излезам од соба, а е сам и сака повеќе во раце. Пола сат после заспивање се буди и дреме така уште пола сат и продолжува.
    Друго ништо посебно, четвртиот скок беше ужасен, овој сега за сега е ок. Според др.гуднајт сме во најтешката недела и не се жалам не е толку тешка.
    Ке ти врши и натаму другарка цело време со таков мери. Брзи се, за две минути покажува температура.
    Додека беше помал со живин му мерев, најточен е. Сега нема шанса да не мрда 5мин со рачињата. Мада и тој дигиталниот што го имаш е супер. Маж ми по таков го пратив се врати со безконтактен, изгор скап, а во рок од две минути, три различни температури покажува. Ке се изедам, многу е скап, а ужасно ме нервира.

Cutiegirl*7 and 1209 like this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ма дајбоже да не ти затреба никогаш.

1209 likes this.