Може не е за овде прашањево ама најактивна е темава. Да ми препорачате спф фактор за мене што можам да го користам при доење?
Луѓе на колку да ги перам алиштата на бебето? До сега на 95 ама машината ми ги вади многу оштетени така, грев ме е, на 60 е ок ама пак се мислам дали морам да ги пеглам после 60? Ги сушам дома инаку, досега не пеглав освен ако не е згужвано. И друго прашање, дали Биогаја пробиотик со вит Д користи некој и дали приметил дека му прави проблеми на бебето место да му олекне на меше? Се сомневав дека е од нив и два дена не дадов, бебево бајче, редовна нормална столица и не се свива целото насабајле, вчера пак дадов и ете денес иста песна се мачи, веројатно е од нив, се мислам да земам само вит Д и најдов едно и за грчеви со пробиотик, ако нема грчеви не штети вајда да ги давам превентивно?
На 95 ќе ти станат за кукли алишта, не прашувај од кај знам. Пери на 60 и само бодиња пеглај, јас пеглам се, оти не знам, ама ем поубаво ми се диплат ем поубаво ми изгледаат. 60 е доволно иначе за дезинфекција, имаше на инста некое рилче со факти за бебиња од Чико мислам.
Јас перам на 60 на хигиенска програма со пареа, но и на обично еко перење ти е сосема доволно. Некои горни алишта ги пуштам само на 40 и досега немала никаков проблем. Инаку биогаја најлошо се покажа и кај нас, три пати дадов и наместо да помогне, одмогна. Најзадоволна сум од диастоп, најдобар ни се покажа, а добри препораки читам и за Ваја.
Некои на 60,некои на 40. Инаку биогајата кај нас ни направи запек, Вајата исто поголеми проблеми со грчеви. Моментално диастопот го користиме и е сосека ок.
Ја сум уствари за нигде мајка. Едвај стигам машина да пуштам, ништо не пеглам. Кога читам вака ме јаде грижа на совест
@1209 ke se ubacam samo da ti potvrdam deka diastop go koristime od raganje I prezadovolna sum,ne go menuvam. Od grcevi nie samo polovina sisence espumisan iskoristivme , se si mislam deka diastop kapkite mnogu ni pomognaa zasto so espumisanot samo se zasilija gasovite. Sekoja vecer masirav so gel za grcevi od frezyderm ,pravev masaza I na stapalata so istiot gel I nemavme maka so grcevi ic.
Мене кога ќе ми текне дека барав совети за диплење во труднички за да биле убаво наместени. Сега само ги ролам како стигнам и ги пикам по фиоки Иначе јас облека му перам на 40, пелени, крпчиња и по некое боди бело на 60.
Јас за првото неколку пати само лигавчиња испеглав, демек дека и се допирале на лице и толку. Второто е 1.5г буквално ништо немам испеглано, освен ако не е згужвано па да мора. Сите алишта и ги перам на 60°, дезинфицирани си се .
Добив совет во текот на денот кога бебе игра преку глава да и фрлам крпа, да се научела да ги трга ако случајно и падне нешто понатаму. Стварно се прави вакво нешто? Да не му направам стравови на бебе, па да си имаме плачки со денови после?
@1209 Јас користам Био Гаја, зарем е можно од него да има проблем да се искака. Не е на секое, ама два-три пати дневно обавезно се мачи, останатите нема проблем. Дури пред два дена прв пат му се вцрви газето од напон. Да сменам и јас со Диа Стоп ако не… Инаку за тоа што мислев дека се грчеви, а може било мачење да се искака користев до скоро Колипрев и Еспумисан, решив да не давам да видам што ќе се случи и нема апсолутно никаква разлика. Си спие навечер, сабајле само околу 9 ипол се мачи за какање и тоа е се на се. Нема плачење и слично, може и сум била во заблуда дека има грчеви.. Сега му давам Био Гаја, Д3 со К1 и Омега. Ќе пробам да ја тргнам Био Гајата да видам ќе има ли промена. Инаку останативе витамини до кога се примаат? Алишта перам на 60 на бебешка програма или на 40 со двојно плавење. До сега пеглам се, ќе видиме до кога…
се перам на 40 од кога е роден , со двојно плавење или екстра перење имам на машина ако се повалкани , некое боди по валкано од каки го ставам на појака температура само , друго се на 40 .
Се пријавувам во клубот непеглачки Бебе е 2ипол месеци, уште има како корупчиња на главчето. Сте мачкале ли нешто?
Лелее и јас перам на 30 хаха, ама до вчера пеглав веќе престанав Кога ќе почне со кашички тогаш ќе зголемам тт на перење сега само повраќаните малце не се ништо Да се редактирам… добро што е 4тиов скок?! Денски дремки по 10мин цицање на пола саат по 2-3мин, кенкање до немај каде и само да му се обрнува внимание.. до кога бе лелее денес точно 16та недела
Генерално мислам дека можеш било која, само да не содржи некоја дополнителна состојка како ретинол или слично. Е сега ако преферираш природнс козметика тоа веќе е друго. Се пријавувам во непеглачки. Само дел испеглав пред да се роди кога уште бев оптимист дека можам и се откажав. Перам се на 40 и по нешто на 60, пуштам во сушара диплам и редам по фиоки. За првото до кај 6 месеци се пеглаше, ама тоа дека мајка инсистираше да запеглала. Да беше до мене и за него сигурно порано ќе престанев да пеглам.
Нит пеглам нит мислам да пропеглам Перам на 30-40, сушам во сушара и доволно е. И онака секој ден полна перална нивни алишта имам, ако почнам да пеглам крај ми нема. За излегување не одат гужвани, за по дома и онака бебе е по 10 пати соблечено во еден ден, дадите 2-3 пати, ма пеглата ќе ја прегорам ако почнам Таман работа грижа на совест за ова
Уживај. Фатив да пеглам пред да се породам и тоа беше прв и последен пат. Ќерка година и пол направи, не пеглана оди Перам се на 40° , со сушење ми е машината. Доста е од мене