Можеш и на Ваја да пробаш. Ќерка каков запек доби од биогајата, со се кутија ги фрлив преку прозор директно у канта
Ме охрабривте сега, ќе перам и јас на 40/60, ми се смачи да ја чекам 3 саати и плус излегуваат крути како за под бришење не за бебе. @Bella_Stella леле не знам, јас мислам од него е, скоро сум сигурна оти пробав неколку пати и така ми реагира исто како што опишуваш, одреден период во денот, обично после 4-5 сабајле, мислев грчеви се ама не се манифестираат како грчеви оти не плаче само многу се напнува, стенка, спие а се мрда целиот, се вцрвува во фацата абе жално ми е да го гледам. Ќе пробам со други па ќе видиме. Утре сме и на преглед ќе прашам што ќе кажат.
Прв пат слушам. Моите нешто пред година отприлика (не се сеќавам точно кога) почнаа сами така нешто да си ставаат како игра да ми се кријат, а јас да ги барам, зошто очите им се покриени и нели мислат дека тие не гледаат па и јас не ги гледам. Не знам колкаво е твоето, пробај во седечка положба додека е нешто да ставиш до кај очите, па да видиш како ќе реагира. Ако е над 6м мислам дека ќе знае да си го тргне и нема да се уплаши. А и помало да е нема да му направиш стравови од еднаш сигурно, но запази да не е покриено на носот и устата.
За стравови не верувам многу е мало за страв, ама јас мислам дека се уште мали за такви работи. мислам бебињава ни се тука некаде со месеци.. јас на моето со косата да му го допрам челото или носето одма како да не дише и зима подлабоко воздух.. мислам дека сите додека се бебиња мислат дека ако не гледаат не можат да дишат.. сите три мои истото го правеа.. нека ме поправи некој ако грешам
Да споделам нешто што го видов на тикток пред некој ден.. за бебињава додека плачат и демек психолози и музички психолози истражувале и така ја направиле оваа песна и демек бебе штом ја слушне одма престанува.. на тикток сите клипчиња бебињата одма се смируваат и реков да пробам и со моево.. ии guess what.. works every time Happy song imogen heap е песничето на јутуб го има thank me later
Абе како да не, ти си паметна мајка, не ко мене фрик. Јас боди и чорапи и лигавче се му ускладувам, па ако нешто пример испрља, се џиткам за перење и вадам нова комбинација ускладена во боја. Практикувам уште од бато, прво се плашеше после почна да се смее и сега му е игра тоа, ама од трет пат сконта како се трга и сега сам го трга и се кикоти. Тоа и исто вода да му истуриш од старт преку глава, од прво бањање, за да не се плаши, и стварно не се плаши и не заоѓа на бањање веќе.
Да ја смениш био гајата, моите почнаа поредовно да какаат откако почнав со Диа Стоп веќе не давам ништо ни за грчеви. За пеглањето од 40 дена ништо не пеглам и фала богу ништо не им е само обавезно пред да ги перам нивните алишта ја пуштам машината празна на 90 со варикина да се испере.
@Bella_Stella, и кај мене од Биогаја имаше потешкотии, со Ваја се среди. Сега веќе и не користиме никаков пробиотик. За пеглање пеглав се буквално. Сега само боди и горни алишта. Наутро ја облекувам комплет ускладено. Во случај да се извалка најчесто ако пушти памперсот менувам само алиштата што се валкани. За повраќање не се случило често така да блузичките и се најчесто чисти. Сега марами или лигувчиња ставаме. Евентуално ако дополнително излегуваме тогаш пак ставам комплет цел, да не е со распар алишта.
Здраво, до кога дававте пробиотик, јас од 3месец прекинав сега сме 4+ месеци ама навечер по неколку пати во ноќта се буди како да стенка, како да се мачи да испушти гас. Давав еспумисан или нурс харви ама не забележав некоја промена. Можно е да треба да давам пак пробиотик?
Јас имам блага опсесија со ова. И себе и големиот, а сега и бебе облакам ускладено. Кога ќе го облече мм најчесто пресоблакам зошто се на нив е распар Ја обожавав песнава
Не знам што го форсираат толку Биогаја кога очигледно кај повеќето деца проблем прави. И јас и го давам на мојата по препорака на педијатар, ама фала богу не сум увидела контра ефект. Напротив баш редовна столица има повеќе пати во денот. Грчеви засега мислам дека нема. Некогаш ретко ми личи како да ја мачи стомачето, па термофор и масажа најмногу ко да помага. Со колиефот не сум баш редовна, давам кога ќе ми текне. Исто и со омегата забушавам, давам на неколку дена, ама секако си прима и преку мајчиното, не мислам дека е којзнае колку неопходен суплемент. Најредовна сум со витамин Д и К1. Ако ги давам сите капки како што ги препишаа цел ден треба играчки да си играм со тоа. На почетокот повеќе пазев, а сега веќе некако повеќе се охрабрив да го следам детево што и како му треба. Со пеглањето раскрстив како што беше и очекувано перам на 40/60 степени и секогаш сушам во сушара. Ми личи таман. И онака само бљуцки перам, ништо посебно прљаво не е. За понатака ќе видиме како ќе биде.
На тема вреќа за спиење,добивме на подарок летна на Нанам. Е сега зимската не ја искористив многу затоа што имавме само една. На почеток бебе често прокиснуваше додека стаса до 3 кг, па повеќе беше за перење од што ја користевме. За летната, на пример јули август сигурно над 22-23 степени ќе е во спална, па и повеќе. Доволно би било боди на кратки само и вреќата? Или боди на долги се става? Или пак само пижамки без боди? Немам воопшто искуство со облекување и постојано сум во дилема да и е топло, ладно.
Летно време спиеле или во боди по кратки/рамки и тенка летна вреќа или само по боди зависи колку било топло.
Јас со облекувањето ептен сум неорганизирана, некогаш во собата до 20 степени е многу жешко, надвор некогаш 25 е ладно и стварно не можам по правила да го облакам, како мислам дека му е ок така терам. Некогаш само на боди спие, некогаш шпикозни и боди некогаш покриен/откриен, како ми изгледа во моментот така правам.