За втората доза рота од кога до кога е рокот? Ок е честа промена на пробиотик? Ние почнавме биогаја, ваја, сега пак биогаја. Навечер се грчи и стега, некогаш се буди ама ги немаме плачките од грчеви. Да земам и јас диастоп се замислив после толку ваши мислења. Па ако не го бива ќе се вратам пак. Мака со тоа какање од секогаш имаме и на доење и на ад, на различни пробиотици, различни капки за грчеви. Сега секој ден или секој втор кака, ама во посебна позиција и само со или по јадење, фаца прави и знам што ќе биде. Јас пред пораѓај испеглав се и толку беше. Перам на 40 и сушам во сушара, доста е.
Зависи како е родено, царски или природно. Царски се дава цела година, природно викаат додека има грчеви. Ако сеуште има гасови, грчеви, продолжи. Нема штета од пробиотикот. Јас моментално давам Линекс Бејби дропс и да ви кажам може најзадоволна од сите да сум. Добро освен од Провен, тој го чекам да почнеме да јадеме за да подметнувам во течност или кашичка, зошто ми е мачно да молзам и да давам шише секој ден, не сакам да пие секој ден од шише.
Мене повозрасна докторка педијатар ми рече дека препорачливо е да се менуваат пробиотиците, ако не секој месец бар на 3м, да не се навикнат цревата на еден, зошто секој различни бактерии содржи, различни култури, јас секако го мењам секој месец без да знаев ова.
Не се води стриктно по температура, 22-23 степени може скроз различно да се чувствуваат во зависност од собата, нивото на влажност, изолација, вентилација на воздух итн. И ти најдобро си го знаеш детето, дали е со топла крв или мразулче Ако се мислиш дали му е ладно, најверојатно не му е. Тешко е да се најдат идеалните слоеви облека, но јас се водам по мантрата дека е подобро да му е поладно него да е презагреан. Кај нас во спална е 23 моментално и бебе спие само по шпихозни и вреќа тог 1. Неколку вечери му ставав и боди со прерамки како екстра слој, но мене ми изгледаше ептен облечено и натутано, а и патронажната на посета ми потврди дека е скроз доволно само боди на долги и вреќата на таа температура. За температури над 25, боди на прерамки/кратки или само горна маица со вреќата. Кај мене моментално температурите надвор се 18-19 степени, но се осеќа навистина топло преку ден. За надвор јас го шетам само со боди на долги и хеланчиња. Покриен е со ќебенце, а и самата корпа од количката држи топло кога ќе ја затворам. Мајка ми паѓа во несвест кога ќе и пратам слика како е облечен
Фала за мислењата девојки, земав Диа Стоп и од утре ќе почнам да му давам. Кажете ми само како го давате? Денес не дадов Био Гаја и преку денот немаше ниедно какање со стегање како претходно. Ќе видиме како ќе биде утре сабајле. Друго што сакав да прашам. На моменти пушта повеќе плунка. Знам дека се поврзува со рефлукс тоа, ама не мислам дека има рефлукс. Знае да бљуцка често, обично е свежо млеко зошто се прецицува, стрвно цица. Ама не бљуцка на секое цицање и во млазови. Нормално ли е ова со плунката? Утре сме 40 дена, денес почна да прави некои нови звуци, си мрмка така како козичка како да си збори нешто и си кроти. Не знам ова нормално ли е или нешто се жали?
Регресијата во четврти месец колку трае мајки? Ми се спие ми се плаче хаха Две три вечери првото спиење и е два часа после на секој час а може и на помалце, па потоа една вечер ке ме почести со само два пати станување..колку да се рефреширам
Гушкање од мене Исто почна да се буди на секој саат. Ама ќе цица и ќе презаспие. Ноќеска се разбуди во 2, во 3, во 4, во 5 и на крај во 6 ипол спремна со татко и на работа да оди. Едвај ја заспав малку после за да дремнам барем уште еден саат. На почетокот и многу ме празнеше мислев дека снемувам млеко, ама среќа зголемив производство. А на google пишува регресијата трае од 2 до 6 недели, кај некои бебиња воопшто не е изразена. А на мојата не знам и дали можеби вади запчиња, некако така се однесува, ама нигде ги нема. Веќе не сака ни цуцли иако ги прифати од сам почеток. Дури и го стега устичето за да не и ја ставам. Ако некој поминал низ регресијата нека ни каже искуство.
@Angi266 И јас ви се придружувам. Будење на секој час, грбот ми е осмица, цицката скоро цела ноќ во уста. Станав кај 1 да мочам, цела зграда ја разбуди. Така дремам уз неа, демек спијам. Него читам сите давате пробиотици, има некоја мајка ко мене што не дала воопшто? Ниту од болница ми рекоа ниту матичен. Да давам од сега ? 15 полни недели утре.
Ти мислам спонтано се породи, не ти треба, се дава редовно кај бебиња царски породени. А штета од пробиотик нема, така да и да дадеш не е страшно, има корист само.
Здраво, ве молам за мислење за папокот на моево ѕвере. Вчера направи еден месец а уште му нема паднато. Го чистам редовно еднаш минимум или 2_3 пати, прво со октанисепт а после со суви чепкалки за уши или со газичка. Мене ова ми личи на гнојче, ама не се чисти...да не има некој проблем? Во понеделник дури ќе одам на педијатар.
И на мојот многу долго му стоеше,редовно чистев до алкохол внатре убаво од сите страни,и не пагаше. На педијатар го намачкаа со нешто и утредента падна. Сигурно и на вас исто ке ви направат. Иначе не ми личи на гнојче ова,такво си е внатре тоа ко ке падне горниот сув дел,па ке се затвори.
Не е гној такво беше и на моето. И на него му падна после месец, ама јас не го дирав, ни чистев, само тапкаб да не е влажно и толку.
Бејби мој денес реши да е лош, лошотија. Стана сабајлево 8 со арните и какаше сто пати, не засоа до 11, е од 11 до сега дремни стани, вресни, па едно плачење со очи црвени со отекување, да помислиш го каснало нешто, се удрил, го боли нешто... и цело време цица. Арно баталив цуцлата пак ја вративме, се дере, што да правам. Ама успеав некако и гранола да направам, и едни ужинки со банана, и ручек да ставам, сега ќе го довршувам додуша и да јадам оти треба да се иде да се пазари, од понеделник сме на режим и вежбање, возбудена сум ко пред 2г. Се надевам нема на млекото да ми влијае, или да му наштетам. Морам, многу ми се јаде, многу јадам и не знам дали вака ќе ја биде уште долго. За 3м се враќам на работа, треба да личам на човек. Туку Бејби денес е на кратки, не можам да го облечам кога јас сум на маица на дебели прерамки и надоле боса со подвиткани ногавици, го облеков и бетер викаше, бар за тоа фа не вика. Е сеа маицата му е подебела, уствари е боди и уште еден слој има одозгора маица, споено. Многу е смешен со креч бели раце и маичка по кратки, дека бодињата се претежно бели и не се приметуваше досега, ова дека е во боја, смешно е ептен. Цело време го пипкам, не е ладен па добро си викам нема да му е ладно ваљда. Има уште некоја ко мене што соблече бебе по кратки или јас само се глупирам?
Како пресметувате колку мл треба да пие бебе млеко во текот на денот? Ние 4пати по 120ад и плус цицање Не знам дали е доволно 6 килограми е
Neznam da ti kazam kolku trae. I nie sme 4 meseci I nokeska se razbudi vo 1.15 nasmeana I razgugana. Edvaj posle 3 zaspa I vo 4ipol za mleko jas pak. Ko zombi sum denes. Se nadevam nokva ke bide podobra Moevo e otok za zaspivanje 4ti skok na najjako e vekecela nedela skoro, nikako ne zaspiva dur ne se isplaci I ne fati nekoja bezveze pozicija na mene. Puknav se do vecerva koga na sred placenje ja staviv vo krevet I ja pustiv pesnata @NNK19 sto ja pisa I ceka nastrana. 5 minuti se vrtese levo desno I si zastana da ja slusa I zaspaaa luge! Zaspaa ti blagodaram majka! ke probam da i ja pustam pesnava samo za spienje,da ni stane ritual za spienje. Se nadevam ke uspeva I od utre nataka!
Која е песната? Кажувајте се што имате од трикчиња, кога се буди навечер дури после 2ч заспива, не знам кај се наоѓам од премор!
Не знаев каде да ја тагнам, ајде бидејќи последниот пост и е тука, каде е @elenaklasik ? Од тогаш кога ја искара некој, ја снема. Ми падна жал. Ако читаш, се надевам дека си добро.
Ок е жената ама не се осеќа сеуште спремна да пишува. Шета со големото, ужива, бепче расте и така. Си комуницираме на инста.