Јас сум задоволна и од Recol пробиотик уште го користам, а до 3 месеци го користев во комбинација со colipref и немавме проблеми ни со грчеви ни запек.
Жени сакам однапред да спремам формула за ноќни хранења, 2-3 пати се буди ноќта и многу ми е мака дека е на различен спрат кујната а сега треба со едни капки што ќе ги користиме да чекаме барем пола час да се растворат во формулата пред јадење, со што јас треба пола саат да го оставам детето да вреска за јадење и тоа ми е неизводливо. Не го будам веќе за јадење и не можам под саат да правам и да го будам да јаде. На страната на аптемил пишува дека може унапред подготвено шише да стои 24 часа во фрижидер со што ќе ми се олесни многу, дали некој прави вака, дали е безбедно? Да напоменам детето не пие топло млеко, одма од фрижидер го давам, па се мислам унапред спремани три шишиња после последното хранење и ставање капки во нив и ќе ги ставам во фрижидер, таман за ноќно време, а дента после декое хранење ќе спрмам ново шише и така.
Direktno od frizider? Sum citala I jas deka nekoi davaat taka ama mene licno mi e sube, mi e strav za grloto..
Да, така почнавме во болницата оти немаше како да греам цело време и ете месец ипол фала богу нема проблем до сега.
Ако капките се colief, нема потреба да се чекаат пола час доволно е десетина минути мене така ми кажа од Ремедика, иако на нив пишува пола час,ама не му одговараа на бебе и ги сменивме со colipref, тие не се чекаа а и му одговараа на моето и ги користевме до 3 месец
Скок или регресија што и да е пуштени сме на најјако веќе 2 недели 4++сме. Неможам веќе денски едвај ја заспивам среќа овие 2 дена беше топло и во количката надвор ја успивав ама од утре пак ако ни врне Пишти вришти, поцрвенува дури не сака облекување, памперс менување па ич како штичка ги исправува нозете ниту една играчка не ја занимава ни пиличи на телевизор ама баш Н И Ш Т О ми се спие ми се плаче Морам да признаам вчера или кога беше читав пост на ангел само заспало бебушот, љубоморна сум кај мене како сакаш легни ја нишкај ја ако не е надвор едвај заспива. Се изнажалив како ќе не биде од утре со времево кој не знае сакам а не
Јас се рачунам за пројден 4 скок, така да ќе се среди и кај вас. Додуша денес викаше на пладне ама од што му беше топло, го соблеков по кратки и се изнаспа. Еве сега заспа пак сам, само да е доволно уморен, да го изиграм на подлога, да го почекам да огладне убаво ама не премногу, таман да е. Некаде читав дека предолго ако е будно заспивањето е потешко, односно ако будните прозорци се поголеми дека потешко ќе заспие, но и ако спие повеќе исто така може да биде проблем, односно ако спие многу дење потешко ќе му биде ноќе и ќе се буди и ќе има будни прозорци и ноќе.
Тие се да, значи да не ги чекам, ама сепак моето најчесто го храниме со готова формула па ја давам одма негреана, собна тем или од фрижидер, сега ќе мора да ја загревам па во секој случај ќе мора да спрмам однапред што не прави разлика дали ќе чекам. Не знам мора да најдам начин ефикасен за ноќно време оти нема кој да го придржи кога вришти,маж ми ќе почне со работа сега, а работи и ноќни смени, уште сеа паника ме фаќа. А пробиотик даваш со овие или не?
А капките смеат да се стават во многу ладно? Јас ако добро се сеќавам ни во жешко многу ниту во ладно се ставаат. Земи си колипрев, со лажиче ќе ги даваш, многу поедноставно. И зошто ноќе даваш од капките? Јас само преку ден давав, педијатар ми рече дека и не треба многу да се форсираат капките за дигестивниот систем сепак да прави напор да да го вари млекото, а не да е потпомогнат цело време од капките. Инаку, јас чувам до мене дозерки за млеко наполнети, празни шишиња и термос со вода. Така што кога ќе заплаче, ставам вода во шишето, истурам дозерката, протресувам и готово.
Да Recol пробиотик и во комбонација со colipref кај нас се покажаа како добра комбинација. Ние немавме мака со грчеви.Е сега дали е до капките или си беше до бебетонавистино незнам.Пробиотикот уште го користиме
Не давам никако до сега само пробиотик, ама пишува капките да се даваат на секое хранење затоа и ноќно време, не ми кажаа друго ништо, инаку овие другите ги нема каде што живеам, сега гуглав. Не мислев инаку во ладно да ги ставам него нели да ги спремам стандард со топла вода шишенцата заедни со капките и да ги ставам во фрижидер после и само да вадам и да давам ноќеска. Инаку не знам дали има грчеви моето зошто не плаче многу ама многу тешкотии има со стомакот, обавезно е будно од 4-5 сабајле со стенкање, мачење, виткање, кенкање и вриштење од време на време онака гласно и се вцрвува целиот па ми рече бабицата да пробам со овие. Него сега само што сменив пелена и имаше зелена столица, нормален изглед ама зелена, од што може да е? Досега не се случило освен 4-5ти ден, почна повеќе да цица, а јас земам суплемент железо и мојата столица е зелена, можно е од тоа?
Да, од железото е. Знам дека се даваат на секое хранење ама како што кажав мене педијатарот ме советуваше да не давам толку многу, во периодот на најјаките грчеви ми рече до 7 пати на ден, тоа беше првиот месец,како намалуваа грчевите така ги намалувавме и капките. Пробиотик давав цело време, а инаку колиефот брзо ги сменав за колипрев, ем поисплатливи ми беа ем полесни за манипулација бидејќи бебе тогаш цицаше.
Супер, ќе правам и јас така пошто реално тука педијатар не го ни гледа до 8 недели, после само по потреба и бабицата ми кажува што како ама не би за се да ја слушам. Ќе ги давам дента, а вечерта ќе тераме како до сега оти најефикасно се покажа. За сеа овие ќе ги користам, за два месеци одиме МК па таму ќе ги земам другите. Фала ти.
Земи си Колипрев истите капки се како Колиеф само не се чека пола саат туку одма се активира ензимот. Топла вода спремна за пиење во термос, храната до тебе и одма ќе спремиш млекце.
Нема колипрев тука кај што живеам, не сум мк, овие ги најдов. Ама нарачав синоќа уште еден термос, во еден изладена вода, во еден топла и ќе мешам ноќеска кога ќе го осетам дека се буди и ќе чекам колку можам. Ќе пробам и вака, ама ќе пробам и да не ги давам ноќно време, само преку ден и ќе видиме како најдобро реагира.