Кај најстарата беше така, се сменија. Втората од старт беше многу темна. Третото беше типично германче од старт до плави очи и и останаа, и четвртово е исто, плаво. Вака кога споредувам нивниве плави се разликуваат од плавото кај првата. Кај нив од баш светли, бистри, чисто плаво. Кај големата маваа на некоја нијанса постојано, плаво, зелено, сиво, кафено… Чудно, и денес, на јако сонце, на зелено и маваат.
И на моето се такви, темно сиви на зелено-плава нијанса, косата му е жолта и целото е у глобала бело како татко му, јас сум бринета со темно кафеави очи, велите може да се смени на мене Пример маж ми и сестра му се едниот скроз плав, другиот скорз црн, многу ретко брат и сестра имам видено толку спротивно физички да личат, а внуката од неа, беше скроз црна и темна кога се роди, а сега е иста како маж ми плавуша…стварно нема правило до гените.
Бебе е 2ипол месеци, главчето го врти повеќе на лево (така и спие) и кога е исправен му паѓа повеќе на лево. На меше кога го ставаме исто на лево забегува, дури и ко на левото раче повеќе да се држи него на десното. Пробуваме со играчки да го занимаваме да ја врти на другата страна, ама не е уште до толку заинтересиран. Правите ли некои вежбички во ваков случај?
Јас сум смеѓа со зелени очи, сите од кај мајка ми се плави со плави очи, татко ми кафени. Мм е плав со плави, мајка му и татко му плави со плави очи. Две од четири деца се со кафени. Наредната генерација, кај нивните деца, очекувам плавите очи да се јават
И мојава е со сиви очи некогаш и се зелени некогаш плави зависи од светлото 4++ сме ама јас мислам ќе и се сменат во кафени, од дома само навиваат бар зелени да има, ама тоа тешко дека јас и мојот сопруг сме со кафени, татко ми има плави, брат ми зелени, мајка ми зелено кафеави и свекор ми зелени може ќе фати некој ген на нив ама не верувам.
Ее баш исто, не и се скроз кафени туку така маваат на сонце накај зелено-жолто. Ја правевме будала на мајка ми кога велеше дека на крај ќе и поплави косата, оти беше ептен црно и стварно е ммногу чудно тоа, а се ми оди дека ова ќе е уште поплаво и со светли очи, така сум ја замислила хаха @ija верувај, знаеш колку се црни свекор ми и свекрва ми, па и на тен не се баш најбели,коса очи црни,маж ми е цел на дедо му, бел, плав, зелени очи и личи на него, золва ми е на родителите хаха
Ми личи на атопична кожа, прашај педијатар што да ставаш, најчесто даваат афлодерм, но немој на своја рака. Инаку мора да се третира зошто го чеша и може да се направи рана
Ти благодарам, го видов сега на бебехоум, така нешто ќе ни треба дефинитивно, од 0+, ете не знаев дека имало, се што гледав претходно беше 6+. А за чинивчиња подобро и ние да почекаме, ужас ми е да изберам после аферите со токсични материјали.
Знам. Ама реално нема ни потреба додека не почнат сами да јадат. Вака ем е најхигиенски бидејќи тегличката е стаклена, а и знаеш колку количински изеле и дека 1 тегличка е 1 оброк.
Ви се десило бебе во среде претање, цикање, играње да заспие? Мајка ми вика јас сум била таква, ова малово скокаше како крапон што го продаваат на Али што прета, е така баш, како риба на суво, и наеднаш падна. Маж вика некни и на него така му заспал. Лудо дете. Иначе цел ден или вика се дере ко да го колеш или цика од радост, нема дремнато повеќе од 15мин дремка. За друго дојдов да прашам, детево си ги изеде рацете и нашите дури, јаде бесно ко куче, а непцата немаат абер, нит црвено, нит здебелено, нормално непце. Зар може така од нигде никаде да извади заб?
Изгледа не се заби. И моето така прави, гризе нервозно, рацете ги става цели во уста, премногу се лигави, сите играчки ги гризе ама абер нема од запче
И моето го приметив деновиве вака, само на десна страна е наклонето. Баш сакав да прашам, дали има простор за паника или ќе се среди некако?
Само се преиспитуваме со маж, големиот не беше вака, мирен, бубаче, кај го оставиш таму, плачеше само ако се удри, бајче беше, ова бре се кара со нас, се закача ако не го гледаш те клоца да му посветиш внимание, уклучиш ли телефон да го сликаш, тоа фаци се праат, се позира... мислиш годиначе, не 5м скоро бебе. Скроз различни се.
Леле скроз исти сме. По цел ден вика, се расправа, урла, сака цело внимание во него да е... Деновиве пак како ближиме до громчето од 5ти скок само вика и се дере, некои звуци испушта па ЗОО ни е рамна.