И моето беше нафрлено пред недела дена, сега веќе де чистат, онака како рапави црвени, некаде воспалени особено на глава, јас не бев на лекар, ама на другарка ми исто бебето имаше и и рекле да не ги дира да ги остави дека се нормална појава.
Со првото јадев риба и се напрај цело лооом ама тогаш одма рекоја од храна е, а за на лице кога и се правеше мачкав со мое млеко, ќе пробам и сега само ми е дан е алергична на парацетамол или паа јас нешто иам закачено, не суѓ сигурна оти пред 2 дена исто ми се вртеше, почнаа трески и температура, вчера исто, се молзам, си цица, немам болки.. нешто постпородилно ли е, од градиве ли е, вирус ли е немам појма. Ќе пратам како ќе биде секако.. многу совети не ни добиваш тука.
Да не е хормонален осип? И ние го имавме, посебно изразен беше при плачење. Буквално цел беше црвен и нафрлан, ова траеше една недела можеби. А за твојата температура би те советувала да видиш доктор, 38,8 е веќе висока температура, не ја замаскирувај со парацетамол.
Еве спие и на лице и е повлечено, кога е будна тогаш повеќе се познава.. јас да не ја подречам не знам како плачи бебе силно, ќе закенка за јдење и тоа е. Аа за мене.. не ми се макни бебе со мене по болници, шише не и давам, еднаш пробав ама не почна да цицат и баталив оти не ји планирам да и давам молзено ама еве во случај да ѓорам да одам некаде тешкоо. Ако ми се деси истото изненадно да полнам да кревам температура и да се тресам ќе мора да викнам дома доктор. Вака е по цело тело, највеќе меше.
Исти се и кај моето, на меше де повлекоа ама на главата има многу.Еве , вајда е нормално кај сите деца, мајка ми вика се чисти од хормони.
Личи на истиот осип, ќе се повлече за некое време. Не си играј со температурата, може и некоја инфекција да е, 39 не е мала температура.
Еве и јас сум во ненормалните хаха. Ми се напраи жива вода, вода течеше од него, земав го распоблеков и горе кратко боди и без чорапи. Нека ми се чудат, 27 степени е и бебе мирно. Инаку, што планирате да мачкате за сонцево? Која крема со фактор смее?
Никако не можеш да се убедиш, тие две деца пораснале, секако повеќе знаат од нас дали им е ладно. Доаѓа баба му кај нас дур беше помал. Баба: Да не му е ладно на детето? (Климата на 22 ја држиме). Јас: Не. Баба: Ами многу знаеш ти дали му е ладно. Тебе ладно ти е? Јас: Не. Баба: Ами многу знаеш и тебе дали ти е ладно. Заврши муабетот. Од совети што се добија оф лелее мајко. Најјакиот ми беше марамче да му ставиме преку главчето за да не лапа ладен воздух, греота бил. И обавезно нели стандардното да го завиткаме во ќебе и така да го држиме дома. Очигледно кај сите го има советов. Инаку јас го држам на боди по кратки и тренерчиња или пижамчиња, ако е малце потопло дома и е поплачлив го расоблекуваме или без горниот дел или без долниот. На шетање со едно тенко јакне ако е потенко облечен или со елече и тоа се вади по потреба. Го покривам со ќебе само ако спие.
Мајка ми обавезно на секое јавување од прошетка ме замара дека е многу мал и дека ќе го разболиме, а женава млада е и модерна, што и стана не знам. Ние уште на 7ми ден до болница пешки одевме, истураше дожд и беше 9 степени, он уживаше ненормално, уште сака на дожд да спие кога го шетаме. Ете моето беше со боди на кратки и шпикозни и го соблеков бодито оти многу плачеше, се смири и заспа.
И јас така рачунав, според due date, ама така па ич не им се поклопува однесувањево, дури посовпадливо ми е со датумот на кој се родени. Ама нема врска, се тешам со тоа што се надевам дека ќе помине како и претходните лудории Добро е кога ќе прочиташ барем дека не си сам. И се лутев на мајка ми кога за се што ќе ја прашам ми одговара "не се секирај, менват децата", ама сепак е во право, навистина се менуваат. Од почеток машкото вриштеше на пресоблекување и бањање, такви стресови ми приреди што нема да ги заборавам никогаш, а женското не сакаше да ја дигнеме од корито, дури и вода си пивнуваше чешмовача и цела среќна, битно ние купувавме бебелан за млекце Еве сега, со ова скоков или што и да е, машково се смее со глас кога го бањаме, а госпоѓицава вришти и после ни е лута со саати. Веќе им го распознавам плачењето, кое за што им е, само сега овие денови имаат некое ново и страшно, ме фатија неспремна.
Леле и моето пивнува, со пена внатре и си ги лижи прстите па се смее, многу сака да се бања ама никако со вода под 38 степени, одма дига галама. Инаку исто со плачењево, деновиве има некое хистерично повремено врескање, од памет ме вади мислам дека го повредувам некако.
Исто исто, моравме одма да миеме рачињата, затоа што штом ставевме пена на нив ги буташе во уста, да проба дали е вкусно. Туку можно ли е кај нас плачењево да е од запчиња? Сега ја видов девојкава, доле кај единиците има нешто бело, рацете не ги вади од уста, стиска тупаница и цела ја бута и нервозна е, клоца, прета, врие. Има шанси толку рано, на 3+++?
Мајка ми дојде на посета сабајлево и уште нераспакувана му стави чорапи на детево. А топло е, надвор е 24 степени, во станот ми е 26. Дома го чувам само по боди на кратки. Што правиш жено викам, ќе зоврие детево. Па и уште со пелени го покрива.
Значи сите се исти... мојава два пара чорапи и облече еднаш кога и ја оставив на 1 саат да ја причува.
Може и толку рано да, од другари детето на 3 месеци извади заб, во шок беа хахах на годината ги имаше сите многу беше интересен кога ќе се насмееше
Можам да замислам, толку мало со запчиња Мераци, оваа нашава како што се однесува како кутре, таман одма да има со што да гризе Јас ја ставам на подлога на меше да се дига, она фатила тоа ушите од лавот ги џвака и си прави њмњмњм.
До 6 месеци не се препорачува бебе со фактор да се мачка. Добро е со ќебе што не го завиткала Исти се сите значи.
Пих, мене ми се јавува мајка ми на гости кај тетка една, партал теткава ме направи зошто сум го сликала толку бебето сум си го урочувала, пепел, сами сте си криви, си го урочувате... а ништо не реков, ни се пожалив, одма почна да ме кара. И дека било голо, сум го соблакала, не знам, вие како им мењате на децата пелени, облечени? Може нешто јас не знам, па за мењање пелена го соблакам, мош треба на облечено некако да му мењам. Ево чудим! Од едно уво влегло, од друго излегло, се замарам колку за ланскиот снег. Исто ко за муабетот дека сама сум го научила на раце.