Кај моето имаше ептен проблем со рефлукс, киселини, повраќање, а плус и многу чести течни столици. Фала богу немаше крв и слично. Само ептен хистерично плачење, многу грчеви и се давеше кога ќе ја легневме хоризонтално па првите недели кај нас во раце живееше 24/7. Откако престанав да јадам млечно, се од ова магично престана. Само повремено знае малку да бљуцне и некогаш во млаз да поврати, ама тоа го препишувам на нормални случувања кај толку мало бебе. Инаку уште немам испитано во лабораторија што точно ја мачи, дали е лактоза или кравјите протеини.
3.100 се роди. Вчера излеговме од болница со 2.900 Му давам и да повлече да цица но неможе уште затоа само на ад сме сега. Денес некако повеке само си се будеше од вчера.
Синко (полни 5 месеци за 2 дена) веќе две вечери по ред заспива накај 7 ипол, 8 и после тоа се буди на секој саат. Последната дремка пред тоа е кратка околу 17 часот. Пред тоа си спиеше барем по два часа врзуваше ова сега стварно не знам што е, во 4 скок сме ама веќе на крајот, последната недела, има шанси да е тоа?
Треба до 90 да пие до втора недела, зголемувај постепено ако осетиш дека е гладно, ама и буди го, оно уште не знае кај е, се привикнува, нормално е да не се буди само, не сите деца се будат.
Хаха 4тиот и тој еден на 10 месеци колку што памтам беше, луууднииицаааа посебно тој на 10. Ги памтам сцените како вчера да биле.
На 10 месеци сакав со крстена вода да прскам дома. Знаете како вриштеше, ко опседната. Цел месец! Во мозок ми е врежан звукот
4тиот беше гола вода во споредба со 5тиот. На сите лудории плус додавам станување од 5 сабајле и будење секој саат навечер со рикање. Излезен е од 5ти скок од пред две недели, ама исто ко да не е. Најверојатно реши со 6ти скок да спои. Мислам дека и заби вади. Немој случајно да види дека се тргам од него или да ме погледне а јас да не му зборнам. За излегување од соба па не станува збор. Зајдува од плачење. Комшиите ќе пуштат петиција за иселување кај и да е.
Букваално! Значи хорор беше, тоа пиштење, тоа трескање и виткање цело тело, не спиење, маа полош период не памтам да сме имале. Нешто слично имаше и одма после годината ама во малу поблага верзија.
Само шо наполни годинка, остана дома наредниот месец за МРП и празници да поминеме, и она почнува да вришти, јас: "преживеав пред 3 месеци, ништо не ми можеш сега" Е кога завршуваат скоковите, почнуваат тантрумите.
Е кај мојов тоа се случуваше во 4от. На сред ноќ со затворени очи и вриштење на цел глас, со тресење на рацете.. Ужас. Најлоши денови мислам беа тоа. Не можев да сфатам дали се заби или скок, или и двете заедно. Сите околу викаа заби, заби.. Тие заби веќе скоро 2 месеци ги чекаме
Омг, да резервирам еден кревет на психијатрија Исто. Или ќе не иселат или ќе ме пријават в полиција и социјално. Којзнае што си мислат
Мене 4тиот скок ми беше различен, ама никако страшен. Онака. Откако помина успеваме да поспиеме на пладне и до саатипол и да издржиме без цице и до 2ипол саати. Успеси се тоа, мали а големи. Многу му е смешен дека кога сум тука, ќенка да го земам, да се скријам зад стуб прекинува, а му дојдам во видокруг ќенка. Мајмун. И го земам ли се смее. Ѓубренце. Исто после 4ти скок повеќе го приметува брат му, му се пушта дури да го фати. Кај гледа брат му таму и он. Пробав да го седнам и со газот почна да мрда да се влече, да беше стабилен ќе се подместеше сигурно. Како оние децана на инста снимани како лазат во чудни позиции.
Од кога почнавте со водичка давање? Бебе е 4 месеци точно, на доење сме немаме почнато со вкусови уште, ама сега дека е топличко се мислам дали да почнам да му давам водичка и по колку?
Ние од старт со грчевите дававме по 20-30мл чај преку цел ден. Бидејќи е на адаптирано и не можам често да и давам млеко, посебно кога сме надвор, а е потопло сега и нудам чај. Некогаш сака, некогаш не. Е сега кога ќе почнеме со дохрана, би воведиле и вода. Отприлика колку вода би било тоа? Сигурно на старт нема да пие многу, по неколку лажички можеби, меѓутоа дали има некоја оптимална количина што се внесува?