1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Зошто не чини бебе да се гледа во огледало? Тупан ми ја направија главата, а не знаат да ми објаснат. Мајка ми не верува во тоа и ми вика порано немале огледала па го измислиле, се плашеле:D
    Беба има бели две цртки кај запчињата ама не се воспалени, самп многу е агресивна сака да ги чеша а не сака играчки само матријал (тетра и давам). И некогаш си плаче и вришти нервозно. Лиги до земја и раце во уста. Ќе и ја купам Софи да видсм дали ќе е од помош.
    Понапорна станува, дали скок дали заби, раце паѓаат, само да и збориш, во вц со неа идам(facepalm)дека комплетно сама сум без помош спобудалев жени..

На Miss_S, 1209, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Порано така велеа старите.

Сега е обратно, баш треба да гледа. Речиси сите baby gyms имааат огледала прикачени.

На Lavica2602, gothchick, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    54
    И мене ме интересира колку вода се воведува од старт.. Како што никако не ми фати шише, да се спремам како би му давала:wasntme:

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Колку што сака... Реално, речиси ниту едно бебе не сака вода на почеток. Полека полека ќе почне да си пие.

На Miss_S и Cutiegirl*7 им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.540
    Допаѓања:
    33.234
    Зашо се старци, зашо :D

Јас со чаша за ракија, голтка ако испиеше славевме дома. После годината почна сама да бара вода. :D

На najjacha, le.soleil, Mandela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Да скокнам малку во темата на 4ти скок. За некој ден влегува во 5ти месец, по апликацијава уште некој ден сме во скок, громчето сме го поминале, ама АМА господинот втор ден е пуштен на најјако. Кога беше со грчеви не пиштеше вака. Само да осети дека спуштам раце да го спуштам на грб почнува да прета да се тегне. Ако го допрам со грб на под не можам со зборови да ви доловам плачење со пиштење. Како да сум го удрила најсилно, како да го боли. Ниедна играчка не му одзема внимание, ни песни, ама буквално ништо. А штом го земам во раце одма се смирува и липта како да плачел 3 дена. Маж ми работи и ден и вечер, бабите доаѓаат да се сликаат со него и да ми кажат дека пишти од глад (нели нормално), буквално по цел ден сум сама со него. Мини нервен слом имав денес, не можев када да му наполнам и го земав во раце па кога ни се сврте тушот и мене и него утоп. Не успевам ни да јадам а камоли да пуштам туш. Ако знаете некое чаре освен да издржам помагајте! Не знам дали е 4ти или 5ти скок...ама боли!

На fashion-addict, Miss_S, strelec231992 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.540
    Допаѓања:
    33.234
    Надвор? Количката и шетање не помага? Или на тераса барем?

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Пробував во количка и седи мирен се додека не му се приспие. После ја превртува од претање, почнува со кенкање и завршува со хистерија да го извадам а не заспива никако. Затоа не го носам далеку од дома. А на тераса си седи мирен ама пак ми е во раце :(

9. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    2.159
    Од 3 месеци ме напнаа со тоа заби заби заби, не можеш да се објасниш дека орална фаза почнува и дека откриваат прстиња па затоа им се во уста и се лигават.
    Ама за сега јас мислам дека се заби во прашање, многу е нервозен, со прстињата напред се чешка (претходно позади кај што би биле катниците ги чуваше), максимално одбива храна, а сам си се ранеше до пред некој ден, вода одбива, ништо не става во уста, ни глодалки ни играчки, ни далинското што му беше омилено за во уста.
    Само чорапите нервозно ги јаде и бара да цица на секој саат. Вака колку што видов набобрени се доле непцата, се надевам брзо ќе помине фазава.

На Cutiegirl*7, strelec231992 и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    45.982
    Дали бебињата ви се задавуваат додека јадат? Моето во последно време кога пие од шише обавезно се дави 2-3 пати и се накашлува, ептен ме потресува и плус борба води со шишето голта брзо, мрда, плаче, паника почнува да ме фаќа дека нешто не е арен, кога цица не прави вака, нормално е или да одам на доктор? Онака е нормален освен што малце повеќе ќенкав повремено ама мерам тт исто нормална, не знам стварно што да правам за да не јаде така, пробав различни шишиња, позиции и тактики ама пак исто.

11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    7.747
    @Secret-Angel7 , не следам апликации ама баш пишав и претходно деновиве ми е смачено од тоа цимолење. Најадено, напиено, преслечено, еден куп играчки и ако е на кревет оти е на кревет. Ако е на подлога оти на подлога. Во раце можи ама нели да ја погодиме положбата што баш ја сака во моментот. Е во количка не плачи. До Солун да се возиме нема гајле. Така да може и мајкава некое кило ќе симни.

@1209, бар 1-2 пати во ден се задавува ама само ќе се поднакашла и толку. Не губи воздух, ни јас не се потресувам нешто. Прво што ми паѓа на памет е големината т.е отворот на цуцлите да не е погоден? Можеби веќе треба поголема или пак се со голем отвор, а треба помали.

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    45.982
    Не губи воздух него така како да се затајува од млекото и ќе се накашла, може му се раширил отворот од миење, секако нарачав нови за да пробам, обично се случува кога е гладен ептен, не дека го изгладнувам ама се случува пример да спие и да не стане на време и после мора у секунда да му се даде, а мајка ми вели може сеа дека од гради му тече побавно вака се дави од шишето, предходно не цицаше редовно, сега пред секое хранење цица па давам шише да се дојади. Ова со дишењево ми е жив стрес, не дека имам причина ама ете нешто ми се увртело во главата и само го пратам како дише.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Јас дојдов од сега да ви кажам да држите среќа, утре мајкиниот ќе го оставам на баба а ние ќе одиме на свадба. Ахам... ќе биде весело. Извадив млеко од замрзнувач да не молзам, па ќе видиме. Трески ме тресат ама ај. Рековме да не бараат одма ќе си дојдеме, па ќе видиме.

А може и се нацицал па му се враќа, пробај да не даваш шише бар 1 подој, ќе видиш.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    45.982
    @AngelOfArh што знам бе, па барс уште, се трга од цицка и вреска, го враќам и не фаќа па не престанува да вреска додека не дадам шише. Јас сум си крива го збунив ептен со ова цице…шише… ама што да праам така се снајдов. Ај ќе пробам да го смирам некако после еден подој без дохрана па ќе видам како ќе реагира.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Пробај да подригне па да продолжи. Реално ако си решена да комбинираш ок, ама веруј полесно од цице нема. На почетокот си мислев и јас дека имам увид колку пие, лесно ми е, ама не е така, ова бре а отвори пештерчето пикам цице и тера. Знае и мојов да стенка, да вика, да се кара после цицање а знам не се доцицал и секогаш, ама секогаш а го дигнам ждрига јако и после некое време ќе продолжи и си заспива. Голтаат воздух, телиња се, лакоми и мали, а тој воздух им смета, кај нив е краток патот до желудник, па откако ќе ждригне секогаш е полесно после.

На Bubish26 и 1209 им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    45.982
    Те послушав, цицаше од прееска кога пишав до пред пола саат, реално требаше во 10 да јаде ад ама ете го спие корне:D Ај да видиме до кога.
    Фала ти.:whew:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Се будат и ако се премногу најадени, им тежи, мало е кревај го да му се сталожи малку, ако сака да ждригне и продолжи. Моево е 5м па знае да прави така.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    И изиграваш мајмун додека се бањаш нели? Хахаха така јас во релаксаторот или во хранилката ја влечкав со мене и беља е сега голема е и уште седи ме чека.
    Софи за нашава не беше интересна ич, џабе пари
    Мене двете на сред доење ми се засркнуваа, изгледа пребрз млаз им иде наеднаш. За шише не знам ама да не е отворот поголем..?

На gothchick и 1209 им се допаѓа ова.
  19. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    54
    Ние исто многу лошо го поминавме тој 4 скок, како што пишав погоре. Едино цицање го смируваше. Колку и да звучи смешно за бебе од 4 месеци, ама Baby TV беше спасот макар и за кратко колку да одморам душа. Се смируваше одма. Пробај, не знам што да кажам, може ќе успее и кај вас :D Исто и шетање надвор во кенгур. Тоа импресии беа хаха.

20. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Ние сме веќе четири и пол месеци и сеуште сме со една дупка на цуцлата шише авент
    Имам пробано со две дупки буквално се дави секој пат
    Како да се научиме или да тера со една додека тера?