Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.821
    Ако има слободно кај др Видеовски супер би било

На Kiflicka05 и espana им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Znam slusnav za nego ama slusnav i se cekalo dosta, pa sakav da imam vtor plan... Jas sekako i kaj nego kje zakazam epten bil dobar, svekrva mi go ispofali... :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Ја фалат многу и Иванка од Ремедика... Не сум била, ама многу другарки ми ја препорачаа.

На espana и mariz им се допаѓа ова.
  4. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Nie sme kaj Ivanka, zenata mnogu profesionalno mi deluva I mi se dopadna. Za Vidoevski sum cula mnogu mesani iskustva.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Kako se zakazuva kaj Ivanka? Taman mi e na 2 min od doma :D ako imas brojce moze da mi dades..? :) i dali mnogu se ceka?

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Ти пратив лп :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    Ivanka e za nikade, arogantna, dava soveti koi vrska nemaat.... Vidoevski, barem mene, mi e super. Dvete deca gi nosam kaj nego i ne sum se pokajala do sega, za razlika od edno odenje kaj Ivanka i nikogas poveke.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Јас не сум била кај Иванка, туку кај Видоевски.

За него имам убаво мислење, убаво објасни се, ама и тој ми се виде доста арогантен...

9. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Jas odam kaj ivanka vo remedika i mnogu sum zadovolna...plus moze i sabota da zakazes sto mene mnogu mi se dopaga...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Zenski aj help.bebus denes mi povrakja posle sekoj podoj.ama bas ubavo povrakjanje epten se zagriziv posto ne bila do sega vakva.da ja boli nesto valjda nee posto ne place, ne se grci.dali e precicana?? Koga cica duri mnogu se voznemiruva dali i nadoaga mnogu mleko pa uste ne e naviknata na tolky.vase iskustvo??

11. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Колкаво е бебето? Имаше период кога син ми буквално после секој подој побракаше и тоа во млаз, но еве помина. Најверојатно се прејадува битно е да е весело и да полни пелени.

12. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mesec dena sme

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Eve me i mene, sega sum ok, koga se stisnuvam ima mleko,polni gradi, no koga cica malava nesaka,odma ja trga glavata ,ke fati grada ke pocica i se trga,bukvalno vrishti, pak probuvam, pak isto taka se molime pola saat i zavrsuvam so ad.mleko...Sto e rab???

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.821
    Полесно и е со шише.Кога велиме дека со шише се одвикнуваат од града не слушате.Запнувате со тоа дека бебето ви е гладно.
    Со градата мора да се помачи потешко влече .Со шише е лапни голтни :)

На Rabbit, Kaetana, Kiflicka05 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Znam deka so shishe e polesno, i bas ve slusav za se :) : ) no navistina koga e gladna znam i nemozam da ja ostavam da place...Blagodaram za odgovorot ;)

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Nie zaradi ova otidovme na pedijatar zavcera i zamisli sto ispadna.. sum go precicuvala bebeto :D mi rece minimum 2ipol 3 casa da pominat pa da mu dadam bidejki e golemko bebe 5200g i cica povekje i mlekceto vo stomaceto bara povekje vreme za varenje... Jas mu davav koga i da zaplacese znaci i porano od 2h, a taka mlekceto od predhodniot podoj seuste ne bilo svareno a jas mu davam novo i bebevo puno do gusa :D vcera mu davav na 3h i ne povrakjase, blucnuvase samo malku i toa ne sekoj podoj... :)

На espana, Kiflicka05 и mami blue им се допаѓа ова.
  17. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Само внимателно со вакви совети од педијатар. Доколку имаш доволно млеко ова функционира. Ама во мојот случај, имав многу малку млеко и место почесто на града, јас си го мрцварев детето на два саата да сум му давала. А пустиот не цицаше повеќе од 5-10 минути и тоа со форсирање. Со ова си го намалив млекото, т.е. остана исто, синко почна да разбира дека не искача млекце, а му се зголемува нели потребата, па нејќеше ни да цица :( Така да, следи си го инстинктот, ако мислиш дека е ок, давај на 2 саата, ама не функционира тоа секаде :)

На heppymom, Kaetana, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Jas momentalno i da sakam da i davam na 2-3 saata nemozam posto koga ke rikne, pa smuka racinja i te kako i davam da cica.sega kako sto raste i mi e promeneta , ima povekje sila za vlecenje pa tana mi ja prazni ubavo gradata i si zaspiva primer preku nokj vekje na 4 saata pocna da se budi sto znaci deka e sita

На espana, joy1 и IveBrajan им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Imam mnogu mlekce i mu davam na 2ipol, 3h sega, nokjeska spie po 4,5 saati :) Imace mleko imam duri koga pocnuva da cica mi se trga i spica mleko od 4, 5 strani :D pa mora malku da odmolzam pa da mu dadam...

На espana и IveBrajan им се допаѓа ова.
  20. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Мамички, сакам да се исконсултирам со вас (бидејќи јас сум заборавила :) ) - бебенцето на моја другарка е старо 10 дена, но дома се само 2-3 дена бидејќи покасно ги пуштија од болница. Навечер тоа спие по околу 6 часа без да се разбуди за цицање...Нели е тоа многу? Не знаев како точно да ја посоветувам, па затоа решив да ве прашам вас што сте тазе. Според мене многу е... Што мислите - да ја буди или не?