Мене не ми беше болна овој пат иако пред бременоста имав ужасни болки, толку што некогаш не одев на работа или школо на времето, пиев обавезно кетонал, сега не ни осетив дека имам не ни приметив дека добив, се надевам ќе остане така. Во случај да имаш можеш ибруфен или парацетемол.
Ако сакаш да пробаш да стимулираш млеко, пробај со Лактил капсулите. Мене многу ми надоаѓа млеко од нив. Исто вклучи чај за лактација Лакта микс, зголеми внес на протеини(месо). Биди упорна. Доколку си изморена и не можеш да се посветиш на тоа, ти пишале пробувај со различни АД млека, некое ќе успее. Битно е детето да не е гладно, тогаш и ти ќе бидеш смирена и среќна.
Бебе скоро 3 месеци кога е на грб и лежи се врти како часовник малце по малце , значи го оставам во креветче со главата нагоре за 10 мин главата му е кај што му биле нозете... ваљда убаво објаднив, Дали и вашите се вртат вака
Девојки здраво. Неможам да си го сфатам бебево па ај да споделам искуство, може некоја ќе ми даде совет. Навечер спие и се буди на 3 часа во просек( немаме проблем во овој дел), кога ќе ја шетам надвор знае да де успие по 4 часа преку ден, а кога сме дома многу тешко зацврстува ако не ја држам во раце и кога ја ставам во кревет многу брзо се буди. Мислам дека на тој начин и се преморува и после знае да не спие дома дури по 4 саати, да плаче и да е нервозна. Од вчера читав за wake windows па ќе пробам со тоа, ама не ми е јасно што е дома преку ден поразлично од навечер и што друго можам да пробам за преку ден да поспие повеќе кога сме дома? 1 месец сме.
Дома спие одма до аспираторот, главата тапан ни е ама спие 2-3 саати. Туку вчера беше рекордно будна, никако не заспиваше, ни на цице, ни нишање, ни на воздух, ни сама да се успие, скренав ама не беше нервозна. Сношти, еве јас не памтам одреден дел кога и како ја иам доено.. немам појма, толку да сум била в сон до тој степен што знам само дека маж дојде да не провери како сме и после тоа не се сеќавам на ништо, кога сум ја преслекла, кога сум ја вратила во креветче. 4 саати вкупно сон по ден имам и тоа врзувам само по саат и пол-2 и тоа е тоа од 5:30-6 сум на нозе, а ѓоспоѓица денес не престана со плачење, грчење и заради тоа, не е ни јадена асално, ни спиена. Халуцинирам, ми се врти од умор, гледам во една точка, дождов ме уби, дома седење ме уби, па не врне уметено па да ја изнесеме на дожд, туку поплава е кога ќе почне.
Буби качи температура, па како жално стенка, дише отсечно, ауууу... Јес да се раслековме по кратки, ама до толку... Само главата му чури, телцето му е сосема во ред нормално. Качува до 37.5 засега. Денес божем на лекар бевме ок е, нема ништо. Многу е тажен. Непцата се бумбар, нервозно гризе, ама до толку...
До кога ќе ика бебево после секое хранење? Дали е нормално? Порано икаше еднаш до два пати во денот, сега на секое јадење безразлика дали е шише или доење ќе се изнаика, мислам до сега требаше да престане или да се поднамали, веќе ме загрижува, некогаш ќе исфрли и млекце со икањето, дали се прејадува стално…
Не е ништо страшно, најнормално, се наголтало воздух, ако не ждригне посебно знаат да почнат да икаат. Не му пречи него. Остави само да помине или па држи го исправено само не го нишкај.
Мајки ,помош. Воведувам ориз . Купив на Хип. На него пишува 3,4 лажици да се раствори со 200 мл од формулата,ама тоа е многу пола го фрлам. Како и дали можам помалку? Друго...беба неке ич да јаде каши,ја мрзи,затвора уста ,стиска непца ,се буни ,неке ,живци кинам. Дали се нервира што не и е течно како млекото? Што да правам...?
Od vtorata rota I mene mi povrakase,duri cudno ni bese ,na mm mu tekna deka e od vakcinata. Jas se utepav od menuvanje voda za mlekoto za nekolku dena I pomina. Ama posle sekoe pienje mleko, poveke od polovina go povrakase.
Jas bi ti dala sovet poleka da I davas ne tolku mazni I tecni kasi, za da se uci da dzvaka. Snajka taka pravese I nemozevme vnukot do 3 godini da go nauci da dzvaka. Jas od start za voveduvanje vkusovi davav pasirano so viluska.
Како ги облекувате бебињата на овие температури? Во спална се лрева температура до 24 степени. И со што ги покривате?
На почеток ок, постепено давај пасирано а покасно и парчиња. Стресно е, уште не сум почнала ама совет од сите добив така, од жени што правеле така и што не правеле па децата над годинка се и не знаат и не сакаат да јадат ништо освен блендирано, мазно.