Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Јас го научив малиот да заспива во нормална средина, светло, со звуци зошто несакам да има проблем понатаму ако треба надвор да го заспијам, до сега немало проблем ако му се спие знае да си дозаспие иако е пуштен телевизорот и ролетните се отворени

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Мајки што користите за флеки? Ние за 2 дена правиме 2 месеци и до сега користев фрош ама каките и од ад млекото не ги чисти.

3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Пробај со Pink stuff

На Kateruna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.409
    Допаѓања:
    5.074
    Бебе скоро 3 месеци кога е на стомак ја крева главата ок е се ама после некое време ми оди на лево на едната страна и се превртува, нормално е?

5. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.192
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Мајки, бев сега продавница и реков чекај, ја неам шише дома освен она од пумпата, тоа не сакаше ни да го лижне, не па да тргне да цуца. Зедов едно на Нук као антиколик и најдов вакво мало шишенце, веќе направено млеко АД, спремно за пиење,тоа за секој случај ако некогаш затреба, оти ја и не се молзам и бар да имаме нешто, а цело паковање АД да купивам немав намера. Некој користел ли вакво? Пишува само да се загрее да е 37степени, е како? Како ќе мерам жити Бога 37 да е, не може само да се даде вака?

Прикачени фајлови:

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.971
    Ние користиме вакви на аптемил, пробај да најдеш сигурно има, не мора да го грееш дури , моето го сака ладно. Мене ме мрзи да мешам ад, а и мм, па се согласивме додека сме тука вакви земаме, поскапо е малце од прашок али налет, жими за тоа трошиме пари кога е мал и пелени.

Многу е ефикасно за шетање, за ноќно хранење итн. Има исто и со цуцла директ да дадеш, планирам за на пат такви да земам.

Него ги оставате ли вашите да спијат на страна, моево после цицање заспива така и ако го завртам на грб се лути и се буди, омилено му е така да спие, уште не се врти сам на стомак па не ми е страв дека ќе се задуши ама од СИДС си немам ум, демек не треба на страна да го оставам, тој најслатко спие во таа позиција.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.756
    Допаѓања:
    21.468
    Да не се разбереме погрешно, јас преку ден за дремки не затемнувам, на светло си спие.

На почеток Арис де Грас, од пред некое време земав Пинк Стаф.

@1209 до сега на грпче си спие. Сум го ставала на страна под надзор ама не му е баш омилено и се враќа на грб.

На Kateruna и 1209 им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Да имаше и на аптамил само беа 6 шишенца во паковање, вакво на несле само прашок и даваја на големава во болница оти немав првите дена млеко и ајде реков вакво ќе земам, на шишето пишува само да се протресе пред да се понуди ама на интернет прочитав тоа со 37 степени и малце ми е чудно оти баш ете за надвор кога си како би го згреале. Нека стои, ќе пробаме некогаш ако ни затреба итно ете по контроли кога одам, по администрации сега за документи.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Мајки, завчера направивме 40 дена, јас два дена бев настината само ми течеше носот и нешто минимално грлото. Денес бебуш зелен секрет од носот и дише на уста, си цица нормално, си спие нормално и температура и меревме под мишка 36.8. Дали треба да сум загрижена и да ја носам на дежурен или ќе помине со солен раствор и вирамин ц кој го добивме по препорака на педијатарот (вибер) за до понеделник?

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Се додека не се испита крв и брис, тоа е терапијата. Влечете секрет обавезно.

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Тоа обавезно, носко си врши работа. Фала ти многу.

13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Писна во сон ,јас станувам извадена од памет,она падната на земја.:sweat:;(;(
    Еве и ова го дочекав:whew:
    Ми побеле косата у минута.
    Чао спиење.....

14. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Од креветче?

15. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Не , не сме дома па спиеше на гарнитурата од другата страна

16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Се работи за овие завеси: https://www.ikea.com/se/sv/p/majgull-moerklaeggningsgardiner-1-par-gra-50417812/

Од сите позиции за спиење, таа на грб му е најнеомилена. Преку ден, кога го гледам, го оставам да спие и на стомаче и странично. За навечер, некогаш го заспивам странично па го вртам на грб, но имало вечери кога апсолутно не прифаќаше на грб па морав странично. Секако дека спиев како во полусон :D

На Secret-Angel7 и 1209 им се допаѓа ова.
  17. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Еј сите што ги познавам ми имаат кажано дека им имаат паднато децата. Сите ме предупредиле пази мене ми падна..
    Знам и од подлога за пресоблекување што паднале, што нели е доста високо па се е во ред.
    Битно е само како ќе падне и што ќе удри.
    Некако ми е нормално дека уште се мали и не сме навикнати на тоа колку почнале да мрдаат и викаме ајде секунда да земам нешто или да направам, тука е. Тебе во спиење, си викаш кај ќе оди толку за во спиење да падне, ама ете се случува. Мора пазење и мислење унапред, заградување и да не се оставаат сами во случај да има можност за такво нешто.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Гледам дека и моево сака да си лежи/спие на стомаче, а големава ич не сакаше, а и страв ми е некако, кога почна да се вртит сама тогаш 3 дена око не склопив.

туку, се измолзив и викам ај ќе и дам од шишето да видам, мааа јоок кога сум ја разлутила, кога почнала да врискааа, не ни тргна, само шо осети дека не е цице.

ќе се одкажам изгледа одма, реално не ни сакам со шише ама за ептен некогаш ок е, иако ни Нина не фати никогаш, ни цуцла

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    На сите ни е паднато, моето 4 месеци немаше, маж уште не знае дека ми е падната. До мене беше легнато си гугавме , масичката мала до мене, значи само поглед трнав за да зеам телефон, не се ни поместив, за секунд слишнав пааау, тоа уплашено не ни писна, кога ја кренав тогаш почна.

секогаш е секунд во прашање, до мене беше и кога си го распука непцето, родители.. животот ни се крати на секое.

На gothchick и 1209 им се допаѓа ова.
  20. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Ќути ни се крати баш. Среќа незнам како беше падната со се перница. Ама си го окркав стресот.
    Нека се живи и здрави тоа е.