Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    5.071
    waya

2. Снегулк@23

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    5.071
    После 3ти месец ги давате д3 и омега заедно во една капсула или посебно?

3. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    Јас омега+д3 во една капсула му давам.

4. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    Истоо..
    Значи и со редовно чешлање сум како хаска, ама после бањање ми е хорор :(

Во бременост влакно не ми падна, ни влакна ми растеа (раат невиден за недепилирање) :D

Ама сега се е обратно..

На Homme, Secret-Angel7 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  5. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    Кај нас помогна кружна масажа со благ притисок на аналчето со прст намачкан со бебешка крема ;)

На Снегулк@23 и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  6. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.190
    Јас прочитав дека на 6 месеци треба името да си го препознава, моево не реагира.. исто цело време преиспитувам дали е нормално ова а дали е нормално она?? Наместо да уживам додека сум дома со лепотанот мој..
    За косата, мене залистоци ми се направија ама израснаа и бејби херс и многу сум за нигде. Плус и со врзана коса бебуш ме скубе само штом се доближам до него.
    Денес нешто не му е ден на бејби, не може убаво да си дремне, сака со мама да си игра цело време а мајкава сака со џогер и правосмукалка да исчисти.. а се тргнам од него кенкање, и му пеам од кујна за да се смири.. :sweat:

На Secret-Angel7 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Ако мочка не е страшно и на мојот му се случува по 4-5 дена да не е какан, не чепкај можеш со топол туш крижно на мешето и кај газето. Ама во глобала не е опасно. Јас сега се паничам по два пати на ден кака зошто јадам овошна салата со овес за доручек и чудно ми е

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Со првото носев, а со второво оти не знам кај е тој, реков денес утре ќе купам ама никако. Реално без појас ми се врати побрзо него со првото. Само цицкиве ме нервираат ужасно ептееен ми се големи упм веќе

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Да, за мочкање си мочка, секоја пелена си е доволно мокра, ама олку време не се случило да не се покака. Напнува и се откажува. Не покажува некоја голема мака со плачење, стенкање, кенкање.

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    Моето не какаше вчера, ама денес се искака саглам, мслам дека 2-3 дена е во ред да не кака ако не покажува дека му е мака. Јас се загрижувам за моето што не мола цела ноќ, од 12–6 веќе два дена не моча, после нормално ди моча, ама и не се буди за јадење тој период, вајда до тоа е, м?

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Моево е помало и спие по толку на вечер ама има пелена полна кога ќе стане, е веќе од кога ќе се нацица после спиење, следната пелена е утоп за кратко, па како се искакала сабајле, едвај ја средив.

туку мајки, мене ме снајде маката, јас не можам вц да отидам саалам, ни магнезиум не помага, шо да пијам да е безбедно за доење, а да не ствара и на бебе проливче.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    И он обично имаше, овие денови така прави, ама после јадење накај 12 обично моча и јас ја менам пелента па заспива, може и до тоа е не знам, ама секогаш кога ќе ми покаже нешто знак промена со мочањето одма страв ме фаќа дека е со хидронефроза ама рекоа дека сега за сега нема да ја третираат. Едвај чекам дома да го носам кај специјалист, тука многу ноншалантни.

13. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Се успива изглеа. Многу пати и мојава после спиење не е мочана па кога ќе и го извадам памперсот на кревет ми се моча.

14. Снегулк@23

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    5.071
    Во кој месец треба да држи бебе играчка, мислам на подолго не на неколку секунди само

15. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    и моите пораснаа а немав воопшто пред да родам
    од 70ка со корпа сега носам 80ка без корпа и имам баш деколте

16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Скок ли е, до топлово ли е, не знам, ама не можам крајот да му го најдам. Од цицање на 3 саати, сеа едвај некако со молење и плачки сме на 2 часа цицање. Да може цел ден би го поминал на цицка, и откако ќе заврши со цицање сака да си седи така за комфорт. Спиење само во раце или ако има некој блиску до него. Брадавициве ми се полоши отколку на почетокот. :(

На Homme, Sun&Moon и 1209 им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.525
    Големиот беше така. Од старт, навечер сува пелена, ќе стане да пие млеко во 6, до 9 ја пунеше врв, да ја допреш со игла ќе пукне како балон со вода. Овој машала мочко е, сабајле пелената му е пуна уште во 5, кога беше ептен мал по 3 пелени сум мењала навечер и мочаше и какаше.

18. fashion-addict

fashion-addict Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    59
    На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Најдобро да ти каже матичен или ортопед, да го види бебето убаво. Кај нас, на 3 месеци јас сама кај девојчето забележав како некои неправилности на главчето, како џумки, а дотогаш пиеше една чиста д3 капсула+една д3 со омега. Докториве ни кажаа дека е дефицит на д3, да додадеме уште една капсула чист д3, вкупно да бидат 1200 единици. За машкото, да останеме на 800 единици (1×д3 и 1×д3 со омега). Вчера во Систина истото ни го повторија, така да продолжиме и понатаму, а сега се 4++. Веќе гледам дека полека и се израмнуваат џумките, ама ќе си продолжиме да пиеме. Само ако сме оделе на море и ако била изложена почесто на сонце (а не е препорачливо), тогаш да сме скрателе една капсула, само тие денови, после пак по старо.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Bi trebalo da e individualno za sekoe dete. Eve mojata denes napolni 5 meseci, imeto si go znae uste od 3 koga bese (se vrtese so glavceto da ne bara od kade I vikame) ama gospozata nejke da se vrti. Ni od grb na mese,nitu od mese na grb. Vezbame ,probuvame,ja zanimavame I ne. Vcera ja primetivme deka se vrti na strana (od grb) ama poinaku ne. Da I dadam race odma gi podava I se kreva celata,ne saka da sedi tuku odma se isprava,ama vrtenje nema sansi barem dosega I zasega.

На MonaLee и Снегулк@23 им се допаѓа ова.