Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    И јас се сомневам дела порано влегува моево, почна кенкањето по цел ден. Иначе моето денески многу малце спие, едвај саат/ сатипол, некогаш 20 мин, ама не само во скок туку општо така спие веќе од месец ипол, ама затоа ноќите ги преспива.

Луѓе нормално ли е на жешково да не сакаат да јадат многу, бебево ако не му ставам цицка у уста нема ни да му текне да покаже знаци за јадење, ќе му ја ставам ќе цица 15 тина мин и крај е. Само пред спиење цица подолго, вечерта.
    А си моча/кака нормално, па мислам дека е најаден.

2. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Моето спиеше на почеток па после не. По месец ипол почна пак да спие, еден ден може да има кратки дремки а следен да спие по 5-6 часа, се буди само за цицање и продолжува. Никаков ред, многу непредвидлив ми е. Ама денес рика писка од што му се спие. Па конечно поспавме сега малку и двајцата, со цице во уста нормално. Станав да си сварам кафе, само што го ставив ѓезвето списка ама некој чуден звук вади. Сега еве го гуга, ќе видиме до кога:) жалено е ептен вака за гледање.
    Иначе времето за подој се намалува со тек на време. Може сега имаш појак млаз а и бебе веќе влече побрзо и појако. Ако е весело и полни пелени сигурно е најадено, не ти седат гладни они :inlove:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    Не знам што да кажам, пред некој ден пишав дека го мерев и немаше многу нададено, пробав да исфрлам АД беше на комбинирано, денес го мерев, за нецела недела 150гр, ама во меѓувреме почнав да пијам повеќе течности и чај за лактација, искрено и градиве пополни ги осеќам, потешки. Ајде се надевам има регулирано, да се маанам од АД, пошто мака ми е и така и така, немам ред.
    А твоево ми изгледа дека влага во скокот, пискањето е особено карактеристично на моево во скокови.
    Со лесно на сите дома, читам 4ти најтежок бил;((fingers)

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Фала многу мами. Со лесно да ни е на сите. Не само што писка туку и рже :D
    Иначе и ние имавме период кога не напредуваше ама не сакаше да прифати АД, и на следна контрола веќе беше супер. Имав пишувано да не се повторувам. Сакам да кажам, ако си решена да доиш, биди упорна ќе успееш, веќе и си успеала мислам одлично сте качиле на кг. Ако имаш можност земи лактил таблети, јас уште ги пијам, ептен помагаат за лактација. Стварно е полесно со доење:)

5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    1.890
    И кај мене е нерасположена само се лути вришти колку ја држи гласот едвај да заспиеме и лепенка за мене на плус 50 степени а имаме уште 9 дена до 4 скок.

6. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    Добредојде на 4ти скок :yawn:
    Кој сака и знае, нека честита :D

Некако се поклопивме со неколку кои се во 4ти скок, така да со лесно нека ни е (fingers)

На Nala37 и DaftyCrafty им се допаѓа ова.
  7. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    641
    Леле ние 4ти океј го поминавме, ништо страшно, ама 5ти... Што правите кога ви одбиваат да цицаат? Два пати ми се случи после саат, саат и нешто скроз сува да му е пелената. Ама не ноќе туку денски. Еднаш пред спиење, денес попладне. Не сака ни да цица, ни од шише да пие. Во 4от скок правеше фати пушти, ама сега плаче кога му давам да јаде, тргни го престанува. Почнав да паничам веќе.

8. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    И јас пијам лактил и сок од јаболка најмногу ефект има а дали пиеш по 2 таблети сабајле и вечер или по една?

9. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Мамички од кога почнавте да ги наседнувате вашите бебиња поточно машките ние сме 4+ ама веќе сам се тегли и сака да седи... и од кога почнавте со проба на вкусови мене овде во советувалиште ми рекоа да почнам од 5 месеци,а инаку сме на доење плус АД.

10. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795

Ќе се самоцитирам. И моето е момче :)

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    И што правите во случај на одбивање да цица? И моево е така пушти фати, на комбинирано сме.

12. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Zdravi na site
    Poleka poleka ke se prefrlam i jas vo grupava. Sakam da prasam a moze ne e temava adekvatna..dali vie najdovte upotreba na vakvo nesto. Drugarkami veli bebeto i onaka do 4 meseci samo jade spie i e ziva glupost.

Прикачени фајлови:

13. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Јас имам вакво само на друг бренд му беше забавно дури три дена. Жива глупост. Џабе фрлени пари. Ако имаш позајми и види дали ќе сака.

14. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    641
    Се пренервирав овие два дена. Кој кажа дека цицањето станува полесно? Излажа. :rofl:

15. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.647
    Јас пијам по 2 ( вечер и сабајле)

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Женски, подобра сум, примам терапија и се нормализирам.

Бебе пишува според апликација дека и поминал скокот, а она се понаша катастрофално кенкаво и дење е ужас со спиење, иако точно прави тоа што пишува дека ќе почне после скокот ама еве не знам шо и е. До 2-3 саат поручек спие супер, послее тоа 4-5 саати луѓе е задреми 5 мин стани,па вришти од умор и така во круг, грчеви не знам дали се ама и да не вришти бара да се носи и стои исправена како анаконда, шо е ова повампирување, ене сега е комирано до 6 сабајле не ќе писне.
    Големата пак од сношти со тт и такаа.. битно иам сила да им се посветам.

На Carolin., Giovanna, Bebence29 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    13.261
    Моето во 5ти скок не сакаше да цица, не дозволуваше да го легнам, само исправен да го држам. И прво ќе го носев низ дома исправен за да се смири, па полека ќе го легнев во раце, стоејќи така ја вадев цицката и ја прифаќаше, па тек тогаш седнував. Само вака успевав ама тој отпор секако трае една недела, не е колку цел скок.
    Инаку, 6ти скок мме, физикална не ме спасува.

На najjacha, Giovanna, Pocahontas.93 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    ^4ти и 5ти скок доживотно ќе ги паметам со првото дете, хорор.
    Уште сега ми е страв како ќе биде во иднина:whew:

На Nala37 и Skyler им се допаѓа ова.
  19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.723
    Допаѓања:
    7.725
    Wonder weeks вика почеток на 5 скок. Досега не сум видела некоја преголема мака ама ова ќе ми наплати за сите месеци. Успивањето е хорор, последните неколку дена. Еве баш вечерва, од 21:00 дава знаци за заспивање. На татко и му падна телефонот, тропна, бебе се исплаши и плачки 2 часа. Демек да се презаспиеме не бива во раце, не бива на кревет, само по боди, па со летни пижами, па покриена, па непокриена итн. Конечно по 2+ часа се предаде на спиење, за после 15 минути да се разбуди со желба за јадење и стартуваме нов круг, среќа пократок. Заспа на спална. Веќе ми е страв да ја кренам и преместам во креветче, да не шетаме дополнително уште два часа, така да сопругот е жртва да оди на друг кревет. Страв ми е сите тројца да сме на спална.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    А 10ти? После 10тиот мислам уште не е излезена од скок :rofl:

На Bebence29, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Zumbulche и 1 друга личност им се допаѓа ова.