Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Тоа секако, тек сега кога ќе дојде новиот член, ќе и почнат повторно скоковите. Те читав за поголемата дада, мислам ќе почнат тантрумите да и бидат целодневни:rofl:

2. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    Јас вчера и денес, набилдав мускули. Левава рака ми е како шимпанзо.

Значи исто.
    Исправен и да гледа нешто..
    Не помага ни цицка, ни ништо. Само во раце, мислиш е привезок.

Таман го заспав со сите салтанати, чекав 15-20 мин. да зацврсти и со страв станав. Станувам на прсти и го набљудувам мислиш бегам од непријателот.

Пет минути.

Рикна од плачење кога виде дека е сам и ајде пак кружење низ дома. Значи денски дремки нема и е преуморен мислам.
    Господ нека ни е напомош :tmi:

На Sun&Moon, Viveki, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.754
    Допаѓања:
    21.467
    Не сака секое бебе во релаксатор. Ние имаме ваков сличен, како подарок го добивме. Сака син ми во него, ама ретко го ставам. Немам некако навика или не ми притребало повеќе слободно време. :)

На Zumbulche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Се приклучувам во тимот на 5ти скок!!! Што е ова??? 4ти викаа најстрашен, лесно го поминавме. Па мислам кога беше со грчеви немаше вакво урлање. И тоа за разлика од вашите бебуши, мојв после ноќно заспивање почнува со хистеришење. Си заспива сам накај 19-20ч и во 23ч будење со врескање како пчела да го каснала. Во раце го кренав, ќе ми скокнеше од раце. На ад сме, дури да направам млеко мислам сите комшии не слушнаа. И си дреме после на шише ја џвака цуцлата и едвај 100мл пие (150мл инаку си крка). Го легнав на спална до мене, заспа дури во 2 сабајле, за да во 3ипол пак вреска. Среќа пократко и со цуцла. Во 5и10 буден и спремен за денот. А јас не можам воздух да земам од неспиење! Ова е благ хорор. И тоа на почеток на скокот сме

На strelec231992, Giovanna, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Bubish26 Мило ми е што си подобро :muscle:

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Две наутро и две навечер или вкупно две?

7. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Две пијам, сабајле и навечер. Во текот на денот пијам литар лакта микс чај и еден холее. Така ми кажа консултантот за доење кога беше и уште така терам. Имам млеко фала богу, ама ми е страв да прекинам. Дур почне бебе да јаде еден оброк мислам дека ќе продолжам со исто темпо.
    Да не ве цитирам сите, гледам многу сме во четврти скок. Со лесно на сите бебчиња и мамички:muscle:
    Бебе ноќеска мирно спиеше, стана во 7 видно расположен. Прошетавме малку и се наспа во количка. Се надевам вака мирен ќе ни биде и остатокот од денот :inlove:

На Звездичка30, DaftyCrafty и 1209 им се допаѓа ова.
  8. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Дали е можно поради воведување вкусови каките да ни станат темно зеленушкави?
    Притоа немам дадено брокула или нешто зелено, а ниту јас имам јадено нешто од што би можело да и е зелено
    И додта погусто
    А притоа имаме и зголемено ад, на комбинирано сме

9. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Внимавај чаевите знаат на бебе да му направат запек и грчеви. Мене ме предупреди педијатарот да не претерувам ми рече две кесички се доволно.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    13.261
    Од ад е, на моево му беа зелени од раѓање до пробување вкусови.

11. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Можно е што зголемив сегс по пет шест шишиња ад, измеѓу цица некогаш и навечер
    Јаажс баш се уплашив
    Дали мислите дека е доволно ад по 120 на три часа од девет наутро до девет вечер, потоа кога станува цица ноќта и кај три четири по полноќ ако стсне исто 120 пие

12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    13.261
    Да, да штом се темно зелени, па и посветли некогаш биле сигурно е од тоа. Мислам дека е во ред количината зашто на комбинирано сте, инаку повеќе би требало најверојатно, индивидуално е.

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Течна столица има секогаш а грчеви дали 1-2 пати имаше уште на почеток. Лактамикс се пие литар на ден,не знам зошто така ти рекле. Фала иначе :)

14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.723
    Допаѓања:
    7.724
    @Tess36 , мислам со тебе имавме дилема колку вода се дава. Најдов некој податок дека од 6-12 месеци се дава од пола до цела чаша вода. Значи таа количина.

Бебе деновиве јади околу 70-80гр кашичка максимално, нудам вода после тоа и пие околу 20-30мл. Е после тоа пие помалку млеко. Резултат, посуви памперси од претходно. Сите се помочкани, еднаш до два пати во ден и покакани. Е сега се исплашив од дехидратација ради посувите пелени, така да ќе форсирам поголема количина на вода следните денови.

Друго, ќе мора за одмор да земаме соба со плус кревет ако нема опција бебешко креветче. Нема шанси 3ца на еден кревет. Маж спие како топ, плус немирно. Ноќеска бебе правеше гужва за спиење в креветче, ја зедов меѓу нас. Секунда фалеше, маж да се заврти точно на неа.
    Падна кавга на сред ноќ ако не друго :D .
    Туку, ако продолжи ова со пелените, освен на педијатар, кои други испитувања се прават?

На gothchick и Tess36 им се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.754
    Допаѓања:
    21.467
    Со ноктите како се справувате? Јас изгледа правам нешто погрешно. Сечам со ножички и турпирам со стаклена турпија и остри се како жилети, уште поостри од пред да ги средам. Од секоја дремка станува со нова гребаница, како мачки да имаме дома. (facepalm) Во очи се копа, страв да те фати. Да не има некоја финта што не ја знам?

На Bebence29 и le.soleil им се допаѓа ова.
  16. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.647
    1 сабајле, 1 навечер

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  17. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Јас да се уфрлам со одговор, ова го имам нарачано од али и полесно нешто нема, додека спие ќе и ги средам ноктите и мака немам со гребаници, а знае од нервоза некогаш да се фаќа за очи и да се тегне. Мислам дека имаше и некоја наша инстаграм страна што ги препродава. IMG_8281.jpeg

На Bebence29 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Да пробаш само со ножички без турпија? Јас така и ги средувам не и се остри.
    Инаку многу брзо и растат нови, нон стоп сум со ножичките на готовност. Тоа копањето во очи е стварно језиво, уште ноктите и фалат и партал ќе се направи.

На DaftyCrafty, Tiny Love, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.713
    Допаѓања:
    6.014
    Финта е што ќе се гребат како и да им се исечени, ама па магично им поминуваат гребаниците :D
    Јас на почеток користев таква електрична турпија а после мои мали ножици за нокти со тенки сечила. За секунда им ги правам тип топ. Тие бебешките ножици ми беа многу тапи.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Да, и јас прашував и еве сега деновиве ни се случува истото и со суви пелени. Им делам една мала кашичка, значи околу 60ина грама јадат, а вода после тоа не ми пијат повеќе од 20-30гр. Вчера и денес имаат по 2 суви пелени, а досега само со ад не сме имале таков проблем и ова ме плаши. Не верувам дека се гладни затоа што поале кашичка не бараат млеко, дури по 3-4 саати.