Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Авокадо како да дадам за проба на вкусови?
    Само да го испасирам/изблендирам?
    И дали да го воведам 5++сме

Последна измена: 1 јули 2023
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    1.888
    Мене матичната ми рече да и давам омега+дха и д3 пливит по 3 капки од 3м и така давам и плус пробиотик

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Бебево од мирно спиење како ќе ја оставам така ќе ја најдам, почна салта да прави низ кревет. Со мене спие :tmi: и почна да ме клоца, да ја наоѓам обратно, кај што и биле нозете таму да и е главата. Сето тоа преку ноќ се смени, многу ми е чудно. Почна од лежечка позиција сама да се крева до пола, а сеуште не се враќа од стомак на грб, обратно да.
    Дали се грчеви или почнува да е поише мобилна?
    Подуени и се доле непцата, боја непроменета, ушите ги чеша и непцата нервозно. Да очекувам запче или не мора да значи?
    Морковче и батат до сега на листа за алергија ги чекиравме, со сируп се лечиме, ми се скрати меракот на пробување зошто бебе ужива во храна а јас со страв сум. Прочитав постоел Pollen Food Allergy Syndrome (PFAS) и се надевам нема да биде дел она од ова, туку е наследно и привремено:u:
    Наредна недела 5 месеци;(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Здраво,
    Бебе цица ама сакам да му купам формулче дека сум на свадба и ќе го оставам на чување за да му дадат, немам моментално молзено за оставање. Дали негде можам да купам една порција млекце? Или мора да купувам 500/600г? 5 месеци сме

5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.710
    Допаѓања:
    7.698
    Во Мкд не сум сретнала поединечни порции. Евентуално да имаш некој близок со бебе на Ад, па да позајмиш за проба, дали воопшто ќе го прифати млекото. Инаку во зависност од млеката и да купиш цела кутија Ад, може да се користи од 2-4 недели после отворање. Секое различен рок има наведено на кутијата.

6. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    603
    2 м сме и на доење, дење постојано цица на саат скоро, а ноќе спие некогаш без будење.
    Постојано плаче преку ден , или се нишкаме или цица или спие . Чај одбива да пие. Капки за грчеви пробано но иста е. Совет некој ? Или такво ми е детето? Да е гладна ноќе не би спиела јас мислам.

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    21.461
    А зошто чај? Напредува ли во килажа? Полни ли пелени? Треба да пробаш да ја откриеш причината зошто плаче. Ако е од грчеви ќе се вцрвенува и витка. Ноќта може да ја преспива од што се уморува преку денот.

8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    603
    Чај бекутан за грчеви , уште тоа не пробав.
    Стомачето и е постојано тврдо, кога плаче. Ако ја масирам или правам вежби со нозе е мирна, од како ќе се изкака и поминува, но на следниот подој весела е кратко и пак плачки. Инаку напредува во килажа.

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.949
    Грчеви се мајка, кај некои деца што и да правиш нема да помогне, има совети на темава, пролистај ја може нешто ќе помогне, кај моето траеја само неколку дена за среќа, знам дека е жално ама ќе поминат за скоро.Чај не давај, мало е бебето не му треба.

@Bella_Stella како скокот?

10. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    5.059
    Дали има некоја мајка детето да и е интолерантно на лактоза?

11. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Мали легна во 9:30 и многу немирно спиеше стана во 12 со плачење, презаспа до сабајле.

12. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Бебево 2 дена спие само со цице во уста. Ако ја извадам одма се буди. А не влече, така му стои. Дали да препишам на 4 ти скок или нова навика? :whew:

13. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    А мене ми имаат речено и кога се гладни немаат енергија и сила за да плачат и затоа спијат
    Кога прашував зошто моето спиеше многу преку ден кога беше помала

14. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    Моето :|

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.949
    Пробај додека спие подметни цуцла и моето така заспива ама почнав цуцла да подметнувам и продолжува да спие.

16. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Пробано е со многу цуцли од бибс до бејбилав, ништо не прифати, повраќа од нив. Не ми текнало во сон, ќе пробам баш да видам дали ќе фати. Фала ти. Еве лежам до него со цице во уста за да поспие бар малку зошто неподнослив е, од сабјле 2 пати по 10 мин спиеше.

На 1209 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  17. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    5.059
    На доење сте или формула? Ви дадоа некои капки плус?

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.949
    Да и моево не сака на будно, додека беше помал сакаше ама не знам што му стана, вајда сфати дека цице има достапно цело време и дека е подобро од цуцла:DАма ме нервира така да заспива цело време и спие како зајак ако се тргнам, ококорува очи, ама во сон додека е внесен во цицање успевам да го зафркнам:D

На Nala37 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Блазеси ти, се надевам нема да се освести и за во сон:D. Скоро 4 месеци ниту еднаш не памтам да заспал без цице. Искрено не ни знам како да го успијам без цице, плаче не се смирува никако. Да помине 4-5 скок,регресија па ако не фатиме некој ред ќе уплатам на Др.Гуднајт]:). Сакам да го оставам на мм, имам потреба некогаш, таман ќе имаме некој оброк воведено до тогаш и ако заспива со друг ќе се преродам8). Нормално ова се мои планови и желби а што ќе постигнам ќе видиме:rofl:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.949
    Исто е и моево, откако почна да цица само така заспива, предходно не се ни сеќавам како заспивал, баш пред некое време пишав дека ова и спиењето се мене ми се грешки кои ги направив и кои сакам да ги поправам. Сега во МК иам свадби и момински и искрено не знам како ќе го оставам, а најдобро пријатели ми се венчаат, не планирам да испуштам. Исто и јас си велам , од следен месец здравје да почнам со тренинг за спиење, не бива вака.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.