1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Ние не ја ставивме рота, бидејќи немаше 45 дена од бсж а мали имаше повеќе од 12 недели. Другите ги ставивме кога ни кажа педијатарот.

На girlboy и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Незнаеш од каде е камилицата така ми рекоа на мене, мојот имаше инфекција на едното окце само со туферче со топла вода ќе го бришеш.

3. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.404
    Допаѓања:
    5.052
    Никаков проблем нема ако се избегне ротата таа е нова вакцина барем кај нас. Децата што се 5 години и поголеми во нивно време ја немало пример

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.746
    Допаѓања:
    21.448
    Сабајле кога станавме устето и обравчињата цели со бели точки, а на јазичето нема ништо. Ги исчистив со газа ептен лесно се тргнаа и намачкав Нистатин. И на газето има по некое ситно брунче, не знам дали е поврзано. Вака си е весел, никаква реакција дека го боли дур го чистев. Се нервирам, кај не најде ова.

5. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Мајки, од 2 сабајлината до сега синко наполна 8 пелени. Нели е ова многу за 2 месечно бебе? Некои беа течни, некои мукозни. Како можам да распознаам дали е пролив? Вака е супер, нема температура, расположен.

6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    точно така
    но внуками пример баш од инф од тој виеус лежеше во болница цела неделс со тжјака клиничка слика .....се супер надмина но не е дека е вирусот за занемарување

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Знам дека нема, затоа и не присилувавме да ставиме иако една докторка ни рече нема никаков проблем да се стават две живи вакцини во краток рок?!?!

8. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.810

9. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.404
    Допаѓања:
    5.052
    За нив се нема проблем

На Pipismel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Мајки ме полуде времево, не знам како да погодам температура како да го облечам.. бебе е месец дена и сега преку ден го облакам само во боди на рамки и кога е многу жешко пуштам клима одам во спална, после некое време пак одиме во дневна ама тоа за многу брзо се стоплува а и он се поти. Мислев да ја пуштам климата на ауто на 26-27 степени ама и така се осеќа понекогаш ладен воздух и страв ми е да не ми настине. Како да направам, да го облечам малку повеќе и да пуштам клима постојано? Како правите вие?

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Мамасити како успевате да ги потрошите био гаја до крај? Значи нерви искинав и со првото пакување и сега со ова. Сигурно има уште за два дена капки никако не успевам да ги извадам.
    По глупа амбалажа немам видено. Или сум јас глупа не знам :D

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не си глупава, такви се. |(
    Јас го отворам капачето и ги претурам во новото тие 3-4 капки што останале. И така со секое шишенце, со мисла дека не одат фира :D

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Јас се мислам на waya да земам сега ем повеќе милилитри има ем поефтини. Овие некако им е ногу надувана цената.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    Испадна дека беба има инфекција на очето, па сега капки редиме.
    Денес ја прими рота, за сега немаме реакција никаква. Со Н колку што се сеќавам повраќаше пообилно и течна столица.
    Ама на мисла ми е.. бебе пола доза ја исплука, кој знае колку се напило.

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И Ваја користам за големото, добри се.
    Што знам, овие БиоГаја ги користев за него кога беше бебе и затоа ги земам и за второво.

@Bubish26 Масажи прави обавезно. Ќе помине.

На Снегулк@23 и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.746
    Допаѓања:
    21.448
    Од Био Гаја се откажавме после второто шишенце и тоа недотрошено, што ради амбалажа, а и грчевите мислам му ги интензивираше. Веќе второ шишенце Ваја користам и супер е.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.746
    Допаѓања:
    21.448
    Моето од прва доза рота немаше никаква реакција, а си ја испи убаво, намерно го однесов полунајаден за да не ја плукне. На 11ти Август имаме втора доза, се надевам нема да има реакција.
    Окцето чисти го пред капките со физиолошки и ќе помине.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Што се случува не ми е јасно. Од мирно бебе, заспивање накај 9, станување еднаш во ноќта од 3-4 саатот само са да јаде и пак спиење до 10 наутро, наеднаш се смени на. будење на два саати, вриштење, викање, притресување по 4-5 пати во текот на ноќта. Едвај да заспие и после тоа хаос и станува накај 8 сабајлето. Да сака врз мене да спие или до мене припиена гушната. Вриштење и драматизирање. Пие два пати млеко зошто не се смирува поинаку и не заспива.
    Скок, заби, регресија? Јас не знам ова е ѓавол, ни грчеви кога имаше не беше вака;(се утепав од плачење, сама сум без помош од никој(сопруг по 16ч работи). Дали има крај овој хорор?
    5 месеци и една недела има, влезена во 23 недела.

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    45.931
    Дали бебињата ви мрдаат многу ноќно време додека спијат? Моево како бркнато во струја е на периоди, се витка мава со раце нозе, прета, се врти на страна, се грчи како фетус, има ноќи многу мирно спие ама некогаш, почесто ептен е активен.
    И се буди и се презаспиваме цела ноќ.
    Не можам да разберам што му е, спие на боди само, не му е жеко, вратот дури ладен му е , ама кога го покривам бутка се и не се смирува додека не го тргне ќебето или пелената, гладен исто не е оти цица и цел ден и цела ноќ, не знам што е проблемот ама со мрдањево без спиење не остава.

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.746
    Допаѓања:
    21.448
    Од што и кога се потат дланките и стапалата? Има моменти кога му се буквално како бркнати во вода. Еве сега стана да цица, утоп мокри..