Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    1.639
    Често знае на бебево да му се врати назад млекото и како да се дави, денес и излезе и од нос..
    Ја кревам секогаш ама пак се случува.
    Што можам друго да направам?
    Ме исплаши денес.

2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да, јас така дадов и немаше никаков проблем.

На PoisonGirl и Angi266 им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Не го прејадувај со Ад пошо знам напиша дека му даваш оти мислиш дека е гладно, храни го подисправено и држи го после исправено, нека спие на малце повисоко. Мојава ме блуцка ич ама се закашлува на сред јадење, очите и испаѓаат шо се вели од напињање ама ај шо е халаплива туку на десна грана неконтролирано ми прска без разлика дали е полна или подизпразнета.

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Биодерма маслена сум користела за поголемиот откако Веледа и Мустела не му одговараа.

5. StormRider

StormRider Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    52
    Здраво
    Овие се првите вакцини? Заедно ги прими? Ако би сакала да споделиш искуство и дали правевте крвна слика. И моето е на слична возраст, изгледа ќе треба двете заедно, а докторот ни рече немало потреба да се проверува крв.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Извини што улетувам ама јас ниту една вакцина не би ставила без крвна слика, а посебно не прва вакцина.
    Последно ко требаше да го вакцинирам малиот направив крвна слика и спремни чекавме резултати за одма да одиме во диспанзер да си прими вакцини. На крај, испадна покачено ЦРП и по 2 часа од добивањето на резултатите крена температура. Ако не направев кс и го однесев на вакцина, буквално во оган ќе си го фрлев детето.
    Ова е мое мислење, само сакав да споделам:)

7. StormRider

StormRider Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    52
    Благодарам за споделеното искуство.
    И јас планирав да му направам, но докторот неколку пати ни рече дека нема потреба затоа што било нормално некои параметри да се пониски/повисоки кај бебе.
    Колку време после температурата прими вакцина?

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Еуцерин маслена купка и од истата линија лосионот.

Бебе денес на контрола. За 1 недела качил 400 грама. Докторката се нашали на диета ќе го стави:lol:
    Од раѓање до сега(2 недели) пораснал 3см.
    Значи со хранење и растење сме ок,уште спиењето да го регулираме:yawn:

На Lavender13, DaftyCrafty и Bubish26 им се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па затоа ќе си одиш во лабораторија што има референтни вредности за бебе. Авицена има посебни референтни вредности за бебиња и деца, затоа прашуваат и дата на раѓање на детето и нагласи им дека сакаш и црп да направиш. За да прими вакцина, обично повторувам крвна слика после 5-6 дена, ако црп е паднато под 5 и другите вредности се во ред тогаш го вакцинирам.

На StormRider му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Тука никој не прави крвна слика.. само гледаат дали е здраво и има гливична ингекција, моево беше со кашлица и затнат нос и пошо немало темп сакаа да му стават, јас одбив и почекав да и помине..

Туку женски фала ви на одговорите за козметика, јас со Н користев мустела стелатопиа и бев ептен задоволна, а на Веледа се префрлив кога беше поголема оти тука нема Мустела, сега нарачав од на Амазон.
    Ме интересира дали некоја од вас користи Гамарде? И неа ќе мора преку интернет да ја нарачувам ама де додека не најдам соодветна да знам кои се на располагање.
    А од Биодерма ја најдов само оваа, таа ли е?

Прикачени фајлови:

На Iris-1234 и 1209 им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.738
    Допаѓања:
    21.431
    Дали подигање со газето и ноџињата дур лежи на грб е обид за roll over? Особено е подвижен последниве 3-4 дена, само се поткрева и никогаш не го наоѓам како што сум го оставила туку на косо. :D Исто и рачињата ни се откриени скоро целосно. Само ги плетка и фаќа една со друга, па се држи сам за бодито, а мене ме штипка дур цица. :D Го чекам моментот кога ќе почне да си ги гледа. :lol::inlove:

На Nala37, Sofi.ja и 1209 им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    45.914
    И во Англија не проверуваат, не ни прашаат дали дете е неарно или не, јас сама проверив да не има тт пред вакцина, не знам зошто не проверуваат ама мислам дека е попаметно да се провери, мада таму прашав рекоа нема проблем и да е настинато и болно. За нив ништо не е проблем изгледа.

На Iris-1234 и Zumbulche им се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Знам дека е така во странство ама ете јас не би постапувала така бидејќи познавам неколку случаеви на деца кои беа вакцинирани а болни па се до ден денес со последици.
    Мојот ко требаше да го вакцинираме немаше апсолутно никаков симптом дека ќе се разболува и оп крвната слика покажа покачено ЦРП и по неколку часа си крена температура. А и реално ништо не ме кошта една кс да направам, нит е скапо, нит бебе плаче а си го купувам мирот на некој начин.

Кај вас може има и некои подобри прочистени вакцини па се побезбедни, не знам што да кажам.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539

15. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Само ноке цица два пати преку ден неке да чуе,на ад си е.
    Зборев со педијатарот рече нормална боја на кака си била тоа да не се секирам. Иначе да,со запек имавме проблем па сега почна да се средува,ке видиме понатаму како ке биде.Фала ти :hug:

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  16. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Вчера што се изнаспа се изнаспа ама денес е хаос,вришти за се нешто,несака сам да седи све во раце бара,одбива млеко па за 2мин му нудам пак и го пие ко да нема видено..изгледа скокот порано му почнува а треба за 4 дена да му почне.
    Како се вашиве што вчера спиеа многу?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Мојава и вчера и денес труп, стана накај 7, во 9 дремна пола саат, чат пат задремуваше и ете ја сега спие од 4, ми стана накај 6 се свртила на стомак женската и пописка од памет ме извади, и си продолжи еве ја уште спие, батковците станот во воздух ќе го кренеа она не реагира :D, се мислам вечер што ќе биде :?:

На 1209 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Алал да ти е нека си нана и вечер така убаво ко преку ден,мојон пошто вчера се изнаспа денес ене го несака да спие пишти за се нешто а не е таков,денес не знам што му е :?:

На Bubish26, 1209 и Mravce им се допаѓа ова.
  19. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Мојата утре ќе биде таква, се маж ми кога е на работа збеснува, неможам едно кафе да испијам :D

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    45.914
    Леле исто, цел ден кенкање, плачење, жалење, не сака да јаде, не сака да го држам, спие по 2мин, и синоќа цела ноќ се стегаше, вртеше, свиваше, во 6 стана, цела ноќ не спиев и кога стана сабајле ќе де убиев колку е рано. И неговиот скок почнува за 4 дена, вајда ќе подрани:worried:

На Bubish26 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.