И давам максимална доза по препорака од 2 педијатри, 1200ie, 2 капсули бебитол д3 и една д3+омега. Сега треба и на ортопед да одиме, и него ќе го прашам пак.
Го подигнав со перница, но многу ми е страв да не се развалка, а ја легнувам и странично, позади неа ставам тетра замотана во ролна. Ако ја ставам во гнездо мн да не и е жешко. Вечер првпат ќе ја ставам вака да спие, но јас мислам нема да заспијам од страв. Ја држам во раце, и нема ефект, скоро ич не подждригнува, и обавезно бљуцнува, и тоа е на секој подој, и после тоа во сон, затоа и се странично ја легнувам, случајно да не не ја слушнам ако се засркне некогаш е само линија подвратено, ама некогаш и е пообилно
Јас го подигнав едно ниво, прилично минимален агол е. Пробав прво со поголем агол ама изгледа се лизгаше надолу и со ноџињата маваше на крајот на креветчето. Дали има некоја мајка на диета за елиминација на кравји протеин?
Стави го бебето во долниот дел од креветот за да не ти се лизга, скроз долу, речиси да допираат ноџињата. Јас така го поставував, а душекот го подигнав од средина па надолу да има косина.
Намали бљуцкањето кај вас, имаше ефект? Еве ја мирно спие, јас очи не тргам од неа. Ова за кравји протеин ти е друго прашање, така?
Па искрено не, секоја вечер има повратено. Ама полесно му е него да го менаџира рефлуксот на коса површина него на рамна, на рамно неколку пати така ми се засркна до помодрување. За кравјиот протеин ме интересира дали има некоја мајка која се сомневала на алергија/нетолеранција и истиот го исфрлила од исхраната, и дали забележала промени? Ова во случај да е на ексклузивно доење. Секој ден сум се поубедена дека детево има нетолеранција на извесна храна што јас ја внесувам. Зелени пелени, некогаш водести, некогаш лепливи како мрсул, повраќање, стенчење при какање и експлозивно какање, и последниве неколку дена има и како сукрвица на неколку пелени. Утре сме на преглед, крвта веќе беше ептен црвено знаменце, ама или е некоја инфекција или е алергија. Секако ќе видам што ќе кажат утре, ама знам дека нема тест доколку се работи за алергија, ќе мора да одиме со метод на елиминација, а по тоа што читав треба три недели откако јас ќе престанам да внесувам млечни производи да видиме некој резултати кај него.
Ова со какиве баш личи на интолеранција, а колку што знам се испитува. Преку крв. Имав скоро едно детенце, од странство беа дојдени, испитавме од крв, за интолеранција и баш покажа кај него а многу имаше во пакетот за храна, но знам имаа и за само млечни производи . Странство сте и вие? Ќе идите накај Мк скоро? Знам на нив таму им кажале не се испитува за интолеранција и тие кај нас испитаа
Уште неможам да заспијам, а таа си спие. На крај ќе го вратам во нормала душечето и ќе си легнам. Утре сум на работа, неможам да не спијам навечер. Од кај излезе овој рефлуксот, па сега, човек да не е мирен
Мила има еден сируп за рефлукс и грчеви, Рефалгин, пробај можеби ке помогне. Јас му давав за грчеви на синко ама за тоа не помогна, а за блуцкање да ублажи и тоа многу, и мојот на почетокот едвај подригуваше, ама си најдов цака, го ставам измеѓу колена со газето и преку едната нога со мешето и полека го исправам дур ми е така меѓу нозе и одма подригнува.
Тука не испитуваат, као наводно на деца под 3 години таков стандарден тест дава многу лажно позитивни поради природно покачени антитела за млечен протеин. Како најрелевантна дијгностика е метода на елиминација и провокација. Ќе доаѓаме и ние накај мк, посекако ќе испитаме преку крв таму, само додека дојдеме има повеќе од три недели па во секој случај ќе почнам со исфрлање на млечни производи.
Сѐ од ова ни се има случено, освен крвта. И стенкање мачење пред какање, и премногу течно, експлозивно празнење, кака како конци, мрсули, слузава кака... Прашав двајца педијатри, добив одговор "сѐ е нормално". Е сега ти за крвта консултирај, сликај па покажи на доктор.
Бебе многу ми повраќаше како помало, како што викаш по секој подој. И тоа некогаш блуцкаше а некогаш во млазови од нос му искачаше. Спиеше на равно цело време и не на страна. Тогаш гуглав и не можам да се сетам но наидов на текст со видео убаво објаснето кој укажуваше дека за да не дојде до задавување најбезбедно е да спијат на грб. Они кога повраќаат си ја вртат главата лево десно и неможе да се задават. Го анализирав бебе долго и баш така правеше. Е сега има по нет и перница за рефлукс и баш со такво како стегач за половина за да не лизга. Ако сакаш можеш такво да земеш. Сега сме 4 месеци веќе не повраќа така. @Lavender13 педијатар на бебе ми рече да намалам со млечни производи заради обилното повраќање, не не испрати на испитувања.
Во Ремедика нудат испитување за толеранција на новороденчињата кога ќе се породиш. Ја тагнувам @Bebence29 бидејќи знам дека нејзиното покажа нетолеранција и баш прашуваше во Доење за исхраната со млечни. Кога ќе прочита, ќе пише искуство. Инаку, се согласувам со @Nala37 за спиење на грб дека е најбезбедно. Само душечето да се питкрене под агол треба, да не се врти на страна. Ве читам и за спиење на стомак. Во првата бременост читав за ова и на крај одлучив да не го ставам на стомак да спие освен сам кога ќе се врти. Нешто имаше дека спијат така помирно поради притисокот во таа положба и дека не е безбедно, дека нема врска дали ти ќе седиш до него и ќе е под надзор, не е безбедно да спие така.
Не ме разбра, ќе земеш една тетра прво во триаголник па ќе ја сролаш, ќе ја поставиш под газето во форма на U или да делува како да седи на љуљашка.
Моето многу повраќаше по секој подој.... душечето во креветчето малку му го поткренав на косо и го ставам на грб да спие и се регулира не поврака на вечер...за дневните дремки имам рефлукс перница и спие на неа...сега пак повраќа но најчесто после подој ко ке го поставам да иждригне иначе моето е многу лакомо мн набрзина цица
Со зелени течни каки почна пред околу 3-4 недели, тогаш се јавив да прашам, ми кажаа демек нормално е. Ама од тогаш навака детево кака само зелено, не паметам кога последно имавме сенф боја пелена. Саботата кога имаше крв се јавив со видео повик на педијатар, тој па ми рече дека зелена е нормална доколку паралелно има и сенф боја, ако е цело време зелена тогаш или е инфекција или некоја алергија. Плус, луѓе многу бе кака, дневно има 7-8 пелени, и тоа во деновите кога се течни буквално е како вода. Денес сме на преглед па ќе видиме што ќе кажат, се надевам и ќе го измерат да видиме како напредува.
Majki pomagajte bas se voznemitiv... Bebeto mi e rodeno na 05.07 so carski rez i se si e super do sega,si cica si kaka redovno si spie nemame problem nikakov...dva pati bese na pedijater i se bese super,si gi prima kapkite za grcevi i tie sto se deka e carski rodena plus ampulite K1 D3 i omega... Pred malku mi se javi nekoja sestra od detska klinika,utre da ja nosime na bockanje bidejki koga se rodila ja bocnale vo petata i zemale krv za ispituvanja na tri raboti od koi ednata i bila na visoka granica pa da ispitaat povtorno...neznaese da mi objasni nisto,mi vika znam deka zvuci stresno no donesete ja da ispitame povtorno pa ke vi se javat biolozi i ke vi kazat dali ima mesto za panika... Glavata ke mi pukne,mislam deka i mlekoto ke mi sekne od sekiracija i misla sega...non stop si placam,a neznam ni sto se ispituva ni za sto e I zosto od sega nikoj nisto ne mi kaza za ova Ve molam nekoja da mi objasni ako znaete za sto gi bockaat i sto se ispituva
На сите им зимаат кога ќе се родат тоа се тсх испитување и се за работата на тироида и за цистична фиброза