Форумџика на годината

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    464
    Здраво мајки! Со што нанесувавте еозин на лицето и чај од камилица - со што е најдобро? Со раце, газа или туфер?

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.487
    Допаѓања:
    18.814
    Мајки бебето има бебешки акни од пред 10тина дена. Се појавија на лице,почнаа да се шират по глава,врат,раце,грбчето горе и стомачето. Кога го виде педијатарот беше помалку исфрлен и рече не треба ништо само со вода да се мие. Ептен ако има некое мозолче со бело да се премачка со еозин.
    Првото дете исто имаше акни,но само на лицето. Кога ставав еозин се размножија и баталив.
    Ова ме плаши што насекаде е исфрлено овие по тело да не не се бебешки акни?
    Screenshot_20230724_105050_Gallery.jpg Screenshot_20230724_105008_Gallery.jpg

3. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    на меше само ако сум до него а на страна на почетокот го оставав повеќе сега ретко

4. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    како ви е темп дома да не му е топло ???

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.016
    Допаѓања:
    12.401
    Женски, како сте?
    Прашањето е повеќе за мене, можеби во доење треба да го пишам ама небитно толку.

Дали имате како несвеж вкус во устата? Поточно мене ми е како пецкаво чувство кон крајот на јазикот, назад кадешто се овие папиливе. Како после јадење солена храна, маслинки она чувство на истриен јазик, ама колку повеќе мислам толку ми стои тоа, ако не мислам заборавам. И некако како маала горчина накај грлото и задните заби, ама повеќе како пецкаво.

Дали е од доење, дали од што носам протеза дали од топлото.
    И кога мислам на тоа ми се ствара вознемиреност дс не ми е нешто скраја, па ова пецкање то како да се засилува тогаш и во круг се вртам.
    Вака слично имав и лани во бременоста, како суво грло и несвежина и ми беше дс не имам скриен шеќер, ама во ред беше.
    Може ли анксиозност да даде вакви симптоми?
    Ќе те означам @Alishan30

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.487
    Допаѓања:
    18.814
    Топло е пуштаме клима.
    Ама не личат на вруќици,овие се испакнати како бубулички. Можеби дополнително се воспалени од топлото.

7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Мајки дали и на вашите бебенца им се наутро подотечени очињата? Додека се расони, после поминува. Од спиењето е или не, не знам.
    Ќе земам ќесичка сега, ќе и земам урина и ќе проверам. Ама додека го сработам тоа да си прашам и тука дали само моето дете е такво.

Прикачени фајлови:

8. Smurff

Smurff Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Ke ve molam za sovet dokolku nekoj moze..
    Za 1 nedela sme 3 meseci veke 2ipol nedeli ne saka da jade edvaj po 90grama a treba 150, a ovie denovi pocna vo 5 6h po 30g da mi jade. Denes go nosev krv da mu zemat 111dobra e i pedijatarot mi vika zabi mu rasnat i tamu mi rekoa taka. Se rodi so dolnite 2 oformeni a veke mu se oteceni beli go mackam so mast i mnogu krote koga go ceskam tamu..

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.378
    Допаѓања:
    26.763
    И тебе ќе ти коментирам, иста бешe малава. Не беа од топло пошо мај ни беше ладен, а не ја трупав со облека, види затегни кожа, доколку нема на затегната кожа ништо, доечки акни се или надворешен фактор, омекшувач можда или мала доза повеќе? Така нас ни кажаа. И помина одма со ова масло од соја после 1 миење, Др ни рече да ја миеме само со вода и 3пати неделно со ова масло, козметика да нњ користам оти и е преосетлива кожата. Кај нас Веледа се покажа на второво ужасна. Од кога практикував вака, не се појавија ич, а на лице пред да ја ставам на бањање, ќе натопев туферче и ја премачкував убаво.
    Не знам дали го има Мк, проверете состав и може ќе најдете нешто слично @Giiirl23

Прикачени фајлови:

На Giiirl23 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    9.515
    Тие се тестови за цистична фиброза и тсх скрининг. Самите анализи се такви и некогаш може да дадат повисоки вредности па после 21 ден го повторуваат тестот. Не се плаши, голема е веројатноста да нема ништо

На sencuk и Bubish26 им се допаѓа ова.
  11. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Мајки некоја од вас да не користи инфакол/инфаколик? Дали давате цела дозерка, некако многу ми се виде.

И уште едно прашање како ги давате бејбитол twist off капсулките. Пробувам и со лажиче и директно во уста ама секогаш дел ми го плува особено тој со омега.

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.023
    Допаѓања:
    22.051
    Инфакол користев кратко и давав цела пипета да. Бејбитол ги давам на лажичка, знае да се намршти ама не ги плука.

На lipstickmadness му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Држам глава, по малку капнувам директно во уста и чекам да голтне. И така на 3-4 пати додека ја исцедам цела.

14. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    12.050
    Twist off веројатно се наменети за директно во уста да се капнуваат, ама еднаш испаничив кога за малце ќе ми лизнеше цела капсула. Многу лош delivery систем имаат според мене.
    И јас како Бела, давам на лажичка, а и мене ми ги нејќе кафеавите. Сигурно не му влегува цела содржина, ама колку влегува толку, не давам втора.

Инфакол давав цела дозерка, нив ми ги бендисуваше :D. Можеби оти имаа некој вкус на мандарина, портокал.

На 1209, Bella_Stella и lipstickmadness им се допаѓа ова.
  15. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    75.752
    Јас користев инфакол и давав цела доза, пред секое јадење. Многу ни помогнаа со грчевите.
    За твист-оф, давав директно во уста пред јадење и одма му буткав шише за да бидам сигурна дека ќе голтне. Ортопедот ни кажа дека се даваат директно во уста, не со лажичка.

16. Greenturtle

Greenturtle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Директно во уста и одма ставам цуцле за да голтне, макар што веќе не ги плука.

17. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Фала ви женски, убави совети ми дадовте, ќе пробам од утре, денес за чудо ги голтна без проблем :)

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.121
    Допаѓања:
    8.644
    Бабитол давам дирекно во уста од сам почеток и ги пие без проблем. Малку прави фаца на омегата што е и логично грди се :D

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Исто ми потенцира и мене, иако секако ќе давав директно. Останува на лажичето и не ја добива дозата.
    @lipstickmadness

На Anika55 и lipstickmadness им се допаѓа ова.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Оперскиве изведби од кога ви почнаа и колку траат? Уште малку ќе си одиме во групата на големите, ама и тука да си прашам. Завршивме со животинските звуци, сега се надвикуваат во пеење и така се успиваат :D