Veke ti odgovorile deka ne treba da gi pie. Na nas ni bese tesko mnogu. Nikako nemozev. Najlesno ni bese so spatula.
Трет скок според апликација помина, што е ова што не задеси моментално не знам. Значи не спие денски луѓе, дремките по 10 мин, и тоа со врискање дур заспие. Се познава дека му се спие, трие очи, се прозева, ама чим го легнам на креветче, одма се буди и плаче. Во раце цело време шара со очите, се го интересира. Во количка жими 10-15 мин спие, порано барем во количка спиеше. Во 10 стана, прва дремка едвај пред малце заспа, и тоа со заспивање од 11 и пол, арно маж ми работи од дома иначе ќе скренев.
Isto e i kaj nas. Ama navecer vo kolicka duri go setame si spie. Vcera skoro 5 saati spiese vo kolicka.
Ние сме 2++ и цело време рацете во уста и се, вчера успеа цело раче да го стави и да го цуцка хахаха Ние поминавме 2 скок, па изгледа после 2риот е
Ти спие ли сега? Моево после скокот конечно почна ама многу сака во раце да шетаме ауу а седниш одма се карат. Добро сака и да лежи на подлога пола саат си лежи така ама со шетањево...
Преку ден повеќе од пола сат никако да сврзи и пробувам да ја презаспијам,некогаш успешно некогаш не , навечер до 12 супер спие ама после е журка После скоков е помалку плачлива ама ептен помалку, сака да е на подлога ама сака и во раце и баш приметив повеќе е опулена ако некој зборува одма се насочува од каде доаѓаат звуците Кај вас какви др промени има? @оли и првото и второт ни се генерација хахаха
Се погодивме неколку и со второ во исто време Колкаво е првото? Инаку, прашувам за скоковите бидејќи со првото ги следев според датум на раѓање, не се совпаѓаа според термин. А гледам дека и второво е така некако. Според термин треба за 6 дена да настапи 2 скок, а според датум на раѓање веќе е во скок и громчето беше вчера. А баш вчера цел божји ден се трткавме за спиење, маста ми ја извади. Раце става во уста, се смее кога и' зборувам, ме следи со поглед кога се движам низ собата, ја врти главата на таа страна каде што лежам, испушта гласови ау-ау. Не знам дали овие работи би ги правела пред 2 скок.
И јас по раѓање ги следам скоковите, не ми се поклопува според термин... Ја ставам јас на под и цело време мрда со раце,со нозе, не застанува како моторче да има.. Првото има 3год и 4 месеци
И мојата има исто. Од топлото, си има и гушичка душата и и се трие кожата и се иритира. Плус млекце и капе у вратче и треба почесто да се мие и мачка со крема. Така добив совет од педијатар
Може од влажно да е таму, така ми изгледаат. Миење и сушење убаво. Јас не сум мачкала ништо, не знам крем дали треба. Мислам дека треба суво да се одржува местото ако е од лигавење на пример, влажно ако било и се појавиле овие.
За почеток ќе мијам почесто, па ако има потреба и ќе земам нешто за мачкање. Пропуштив да ти одговорам, не се лигави. Веројатно од млекце што ќе потече и од топлото.
Штом му протекува млеко, од тоа е. Влажно било местото, а гуше си има, затоа се нафрлил. Ама брзо поминуваат, само бриши го суво да е местото.
Од тоа е, имаат гушичка, млекце протекува и згора на се се потат заради шо им е уште споено се, има моево исто и на секое бришам со туферче со вода, а на вечер нормалнп и поминувам убаво. @Panovic па најмалу 5 сме во темава активни шо првите и вторите ни се генерација хаха изгледа таа е таа посакувана разлика. Иначе паа ептен се загледува, се смее со глас како да ика хах се врти со главчето на секој поразличен звук или некој ако помине одма се врти да види. Дење не спие повеќе од 30-40мин ама заспива после саат будност и не е нервозна ич, нервозата ја фаќа минута пред да заспие и само ја снемува наеднаш заспала.
Ние па навечер не спиеме Преку ден си надокнадувс три дремки една 40мин двете по час и пол два А мене не ме фаќа многу сон преку ден Благ ужас