Од топло е, всушност од жегава. Мојот такви исти има, кај ќе се испоти, таму како точки мали му се прават. И на градиња и на грпче малку, навечер цело боди залепено му е, пред да го капам. Зовреа и бебињава. Баци го од мене по тоа обравчето
Со ништо, не користам крем за пеленска регија. мијам, сушам и ставам памперс. На летово уште крем не им треба.
Јас ставам од мустела тој со невен. Само мала нужда на пелена досега сме немале, така да не знам како би мачкала во тој случај
@Lavender13 ти пишав во порака за лактозата Дали на ова жешко ви се нервозни бебињата кога ги доите? моето овие два дена зајдува ,му понудив ад не го сакаше ,цица и плаче
Мојот се кака на два дена, предходно ставав бекутан витаминска цело време, сега користам гаќички и не ми е баш практично да мачкам а и топло е ја користам само одкако ќе се искака, инаку бришам само со виолета мармчиња со вода што се, мијам само ако е многу искакан што не се случува често.
Леле луѓе што е со ритањево додека го успивам не знам, многу е нервозен не можам да го успијам со саати, додека цица мислам дека ми ја радпра раната од царски, мрда без престан, пробав менував ропло, ладно, облечен. соблечен, пак исто. Цел скок ли ќе е вака, кај вас вака ли е? Ќе полудам.
Кај мене прави така кога има гасови па да речам секоја втора вечер. Шутира додека да прдне и после се смирува. Јас дека го дојам легната го вртам странично и му ги фаќам ноџињата свиткани, така му олеснувам.
Како го поминавте скок бр.3? Ние од вчера изгледа влеговме во скокот. Тешко заспива навечер, покасно зацврстува и се буди.. Мрда со нозе, со раце.. Гледам кратко трае ама да не ми го поремети ноќното спиење, а тоа и беше супер досега... Од 9 се заспиваме, сега се предаде, ќе видиме до кога..
Мене во 3ти не правеше вака и беше релативно лесен скок, ама сега влеговме. во 4ти и олеле мајко, го прави ова, не спие ни ноќеска веќе остај денески што не сака, прета, скока, ржи, писка и плаче по цел ден…хаос.
Ве читам сега и отворив да видам и мојот е во 4 скок, ама ние нешто сме скарани со скоковите. Мојов чудо не се совпаѓа во ништо, али ајде по тоа што ве читам треба да сум многу среќна
Катастрофално, капнати сме и јас и мм. Вечерва се успивавме од 20:30 до 23 часп, стана 4 пати. Сабајлето стана во 10:30, почнав да го успивам за прва дремка во 11:30, заспа тек во 14! И тоа во кенгурот, пошо поинаку не можев да го заспијам. Другите две дремки беа по 10-20 мин, значи УЖАС. Не спие денски, ноќното се поремети скроз, се молам да се врати на старо пошо не се издржува.
Не сфаќам како може да им се спие а да не спијат?! Се разглобив цела вечер нишкајќи и еве го уште не е заспан. Се откажав, пуштив шумиш и го ставив во креветче, абер нема. Треска со нозете, а истовремено се прозева. Го фаќа нервоза што не може да заспие и не знам што да направам повеќе..
Најтежок скил за совладување им е спиењето, колку и да звучи чудно. Како да му кажеш дека се што треба да направи е да се опушти барем на минутка, потоа уморот ќе го совлада…
@Alishan30 , @sencuk , @Viveki Мислам дека на сите ни се тука некаде бебињата, моето се роди на 04.07 Како ви изгледаат денот и ноќта? Моево спанко е сеуште. Не гледам некоја особена промена,како исто да си тера откако сме дома. Забележав дење има две подолги дремки од 2-3 часа,и измеѓу дремнување пократко,дремнување на цице. Всушност помеѓу дремнувањата има будност по саат,саат ипол најмногу два. Најмногу ме иритира кога ноќе ќе отвори очиња како да е пладне,па му треба саат ипол до два за да презаспие. Дење цица некогаш на саат,некогаш на два,два ипол часа. Мислам ќе побудалам,или цицаме или се успиваме или ми е во раце,или пелени менуваме и пак во круг. Многу кратко време си лежи сам на кревет без да заплаче. Кога да очекувам некоја промена ,3 недели има.
Moeto e rodeno na 05.07 i isto kako i tvoeto...samo cica,kaka i spie se budi na 2 2ipol saati se tegne,menjame pelena cicame i posle si gledka nekoj saat pa se uspiva i se taka vo krug...navecer nakaj 9 se banjame i legnuva nakaj 11...se budi nakaaj 3,pa vo 6 i se taka vo krug
Јас го мијам само кога е искакан. Кога менувам мочани пелени го бришам со водени марамици и користам секогаш перу крем на фитофарм во двата случаи