Tocno nam ni prepisaa probiotiik Linex,cetiri dena po pola kescka vo mlekceto,pa da vidime.Daj boze da ostane na ova i da ne bide nesto poseriozno.Moze ke go pokacime i hranenjeto na 120 gr.Jas mislev deka e rano no doktorkata veli ako bara pojacaj. Pilenka,samo smireno mila ke se sredi. Malku i ova vremevo promenlivo pa se si deluva.
За жал, претпоставив дека ќе е тоа, истото го поминав.... Не бери гајле, не знаеш до кога и во каков интензитет ќе ја има нетолеранцијата. На ќерка ми и прекина на година, и од тогаш пу пу нема проблем, а имаше побааѓи реакција како бебе. Јас кожата и ја спасив со Скендер, а исфрлив млечно. Размисли и за јајцата, синот на пример, сега на јајца ми изреагира, па следи да не и тоа и прави некаква мака...стриктна диета од неколку дена, и после напиј се млеко, за да видиш дали ќе има реакција. Истото и со јајцата направи го, и ќе знаеш ориентационо.
A sto vi rekoa za kilazata deka nas na vakcina ne merea i imavme za edna nedrla kaceno190 gr pa ja pocnav da pnicam, ama pa posle feminkive me razubedija deka ok e ako napreduva, pa tek drugata nedela ke ja nosam na merenje.
Abe kakva panika.dr rece dnevno po 20 gr treba da kacuvaat , znaci ajde nekade okolu 150 nedelno.za mesec i 9 dena sme stail okolu 1200
Inaku beba moja posle dva dena se pokaka ama zeleno, dali e normalno toa??? Ja mislam deka e ok zosto stoelo se vo nejze , nekoj so iskustvo???
Mnogu zeleno?? Jas bas vcera na net citav za bojata na kakite na bebinjata i deka zelenoto ne e nisto strasno..
Mene Teo vo bolnica dodeka mi go ranea so ad mleko kakase zeleno i mnogu temno, od koga pocnavme so doenje zlatno zolto kaka, ednas mu bea zelenki ama neznam zasto... Sega si e odlicna kakata i seuste kaka mnogu pati na den
@Matea212 Ако претходно сте имале ситуација кај што секретот се симнал на плуќа и направил проблем, јас не би играла на карта хомеопатија! А за Козле, од еден човек немам слушнато пофален збор! Ако имаш средства, оди на приватно.
Of leleee zeleno bese ama pak imase od tie zrnata. Pretpostavuvam deka dva dena ne kakase pa od toa deka e sega ke cekame sledno jas pijam legofer sirup zaradi zelezoto pa vikam od toa da ne ja faka zapek neznam.
@mariz zosto sme vrsnici citam Teo poveke pati kaka na den. Ja od minata nedela pijam legofer sirup i beba ko od togas da pocna da kaka po ednas na den Pa vikam da ne i e od toa. Citav deka e normalno po ednas den, inaku pred toa na sekoe presoblekuvanje bese kakana.
Pa skoro sekoja pelena e kakana, posle sekoe cicanje go presoblakam i skoro sekogas e kakan... A i go slusam koga kaka (si stenka i kje gi ispravi nozete i prrrr puni pelenata) a koga si prdka, znam deka e samo prdkanje
Denes bevme na lekar ni zemaa krv i crp sekako i brisevi krvnata slika e dobra crp- to e 1.0 utre treba da gi zememe rezultatite od brisevite zarem ako e nastinka ova nemase li da se pokaze na krvnata slika barem leukocitite ke bea pokaceni ili greska sum? cel den sme so kapkitw vo race i po cel den vadime mrsulcinja neznam sto da mislam vise
@Matea штом леукоцитите и црп се мирни, настинка е. И мојата е само со носето, цел ден крчи....малку сме подобри, ама уште не држи
Ako bebeto kaka zeleno toa znaci deka bebeto cicalo samo od prvoto mleko od gradata koe ne e masno i kaloricno i ne zasituva. Zatoa se preporacuva sekoe sledno doenje da se zapocne so stavanje na onaa grada so koja ste zavrsile posledniot pat, a potoa na onaa koja e popolna! se nadevam ke me razberes?! koga ja iscicuva gradata dokraj toa e ona masno mleko sto e i dobro za bebeto.
@Bufi jas i taka pravam i zapisuvam za da ne pravam geeski - ako civa na leva pa na desna, sledniot podoj pocnuvam so desna pa na leva. Inaku sabajle mi tekna a sega i na google citav deka moze da ima zapek i zelena stolica od sto pocnav da pijam legofer sirup. Pa ke vidam i ke vi kazam
Не мора да запишуваш, едноставно легнувај го бебето на онаа страна на која што цицал. Тоа е добро и за оформување на главчето, наизменично на двете страни да лежи.
Majki da ve prasam otkako beba ke cica bradavicata mi e bela i posle pak si e so normalna boja. Dali toa e soor ??? Zosto na beba malku o e belo jaziceto a mene ne me bolat btdavicite. Sto mislite deka e?