Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Tocno nam ni prepisaa probiotiik Linex,cetiri dena po pola kescka vo mlekceto,pa da vidime.Daj boze da ostane na ova i da ne bide nesto poseriozno.Moze ke go pokacime i hranenjeto na 120 gr.Jas mislev deka e rano no doktorkata veli ako bara pojacaj.
    Pilenka,samo smireno mila ke se sredi.
    Malku i ova vremevo promenlivo pa se si deluva.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    За жал, претпоставив дека ќе е тоа, истото го поминав....
    Не бери гајле, не знаеш до кога и во каков интензитет ќе ја има нетолеранцијата. На ќерка ми и прекина на година, и од тогаш пу пу нема проблем, а имаше побааѓи реакција како бебе.
    Јас кожата и ја спасив со Скендер, а исфрлив млечно. Размисли и за јајцата, синот на пример, сега на јајца ми изреагира, па следи да не и тоа и прави некаква мака...стриктна диета од неколку дена, и после напиј се млеко, за да видиш дали ќе има реакција. Истото и со јајцата направи го, и ќе знаеш ориентационо.

На pilenka, galapce, menelele и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    A sto vi rekoa za kilazata deka nas na vakcina ne merea i imavme za edna nedrla kaceno190 gr pa ja pocnav da pnicam, ama pa posle feminkive me razubedija deka ok e ako napreduva, pa tek drugata nedela ke ja nosam na merenje.

4. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Abe kakva panika.dr rece dnevno po 20 gr treba da kacuvaat , znaci ajde nekade okolu 150 nedelno.za mesec i 9 dena sme stail okolu 1200

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Inaku beba moja posle dva dena se pokaka ama zeleno, dali e normalno toa??? Ja mislam deka e ok zosto stoelo se vo nejze , nekoj so iskustvo???

6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mnogu zeleno?? Jas bas vcera na net citav za bojata na kakite na bebinjata i deka zelenoto ne e nisto strasno..

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Mene Teo vo bolnica dodeka mi go ranea so ad mleko kakase zeleno i mnogu temno, od koga pocnavme so doenje zlatno zolto kaka, ednas mu bea zelenki ama neznam zasto... Sega si e odlicna kakata i seuste kaka mnogu pati na den :D

8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Temno zelenoto vsusnost e cistenje i e normalno.posle sledi zlatno zoltata

9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Matea212

Ако претходно сте имале ситуација кај што секретот се симнал на плуќа и направил проблем, јас не би играла на карта хомеопатија! А за Козле, од еден човек немам слушнато пофален збор! Ако имаш средства, оди на приватно.

10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Of leleee zeleno bese ama pak imase od tie zrnata. Pretpostavuvam deka dva dena ne kakase pa od toa deka e sega ke cekame sledno:D jas pijam legofer sirup zaradi zelezoto pa vikam od toa da ne ja faka zapek neznam.

11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @mariz zosto sme vrsnici citam Teo poveke pati kaka na den. Ja od minata nedela pijam legofer sirup i beba ko od togas da pocna da kaka po ednas na den Pa vikam da ne i e od toa. Citav deka e normalno po ednas den, inaku pred toa na sekoe presoblekuvanje bese kakana.

12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Pa vie ste super bravo :party: nie drugata nedela ke odime na merenje pa ke vidime

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Pa skoro sekoja pelena e kakana, posle sekoe cicanje go presoblakam i skoro sekogas e kakan... A i go slusam koga kaka (si stenka i kje gi ispravi nozete i prrrr puni pelenata) :D a koga si prdka, znam deka e samo prdkanje :D

На galapce и menelele им се допаѓа ова.
  14. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Denes bevme na lekar ni zemaa krv i crp sekako i brisevi krvnata slika e dobra crp- to e 1.0 utre treba da gi zememe rezultatite od brisevite zarem ako e nastinka ova nemase li da se pokaze na krvnata slika barem leukocitite ke bea pokaceni ili greska sum? cel den sme so kapkitw vo race i po cel den vadime mrsulcinja neznam sto da mislam vise

15. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    @Matea штом леукоцитите и црп се мирни, настинка е. И мојата е само со носето, цел ден крчи....малку сме подобри, ама уште не држи;)

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.821
    Ако се мн ниски тогаш вирус е во прашање.

17. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ako bebeto kaka zeleno toa znaci deka bebeto cicalo samo od prvoto mleko od gradata koe ne e masno i kaloricno i ne zasituva. Zatoa se preporacuva sekoe sledno doenje da se zapocne so stavanje na onaa grada so koja ste zavrsile posledniot pat, a potoa na onaa koja e popolna! se nadevam ke me razberes?! koga ja iscicuva gradata dokraj toa e ona masno mleko sto e i dobro za bebeto.

На menelele, espana и mami blue им се допаѓа ова.
  18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @Bufi jas i taka pravam i zapisuvam za da ne pravam geeski - ako civa na leva pa na desna, sledniot podoj pocnuvam so desna pa na leva. Inaku sabajle mi tekna a sega i na google citav deka moze da ima zapek i zelena stolica od sto pocnav da pijam legofer sirup. Pa ke vidam i ke vi kazam :)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Не мора да запишуваш, едноставно легнувај го бебето на онаа страна на која што цицал. Тоа е добро и за оформување на главчето, наизменично на двете страни да лежи.

20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Majki da ve prasam otkako beba ke cica bradavicata mi e bela i posle pak si e so normalna boja. Dali toa e soor ??? Zosto na beba malku o e belo jaziceto a mene ne me bolat btdavicite. Sto mislite deka e?