Мислам после 3ти кога убаво ја држи главата, моето веќе ја држи добро ама немам пробано уште нанапред пошто е жешко многу па некако не ми се стиска во кенгур.
Да се спремам полека, така и заспива, ама уште не е стабилна со главата. Ќе прашам и доктор, да можам бар од септември кога ќе биде и поладно.
Нас ни рекоа ако ја држи главата може максимум до 1 саат нанапред свртен. Но јас не купив кенгур, се е во количка.
За толку и ми треба.. Периодов не сака во количка да заспие, па морам во раце свртена напред па заспана ја ставам.. Неможам сама да излезам, плаче вришти ако не ја земам..
Мојот се убиваше од плачење еден период несакаше количката да ја види, раце ми паднаа на крај испадна дека му било тесно во транспортерот, кога го ставив другиот дел немаше никаков проблем
Во корпа ја возам, не и е мала.. Има проблем да заспие, кога ќе заспие спие. Немам срце да ја оставам да плаче и да не ја земам, не знам.. Цуцла сакаше исто , сега ни тоа не сака и ни тоа не помага.
Идеа! Држи ја во раце и во истиот моментот кога ќе ја спуштиш почни да возиш цик цак, тоа некогаш успеваше кај нас
И кај нас е задолжителен преглед и тоа одма кога ќе се роди, пред исписница уште еднаш. Апаратче редат во увцето и толку, нит болно, нит долго трае.
Малото има 6 месеци и денес крена температура од нигде никаде 37.2 - 37.5 (во тој ранг се движи цел ден). Омалкасан е, вчера беше ептен нервозен, пробува све да изгризе да стави во уста, претпоставувам дека е ради забчиња. Му ставив лепенче на челцето, да му ја земе температурата. Над која температура се користат тие, да не му наштети да не му направам полошо? Смеам ли нешто било што да дадам? Немаме извадено ниедно забче се уште. Претпоставувам дека од таму е температурата...
Мислам иста возраст се нашите. И кај нас е исто, како уплав да има детево од спиење, ќе заспие таман ќе се опушти, после 5 мин отвара очи и пак се одново. Се ова за да се разбуди после максимум 20-30 мин, не врзува сон воопшто.
И ние сме во зграда. Ао ќути си се замисмив кај што слагам пред зграда. А и тоа ми дојде на памет синоќа кога плачеше, ако продолжи и низ врата, друго немаше што.
Ти бар можеш диазепам, јас не смеам, ја дојам. Б6 пијам јас по некое, се обидувам да не полудм. Едно време и притисокот почна да ми варира, тоа беше со 4 скок. Сега имам среќа што мм се погоди на одмор. Амаа синоќа ме извади од памет за сите пари.
Пред 3 години и на првото му ја направија оваа проверка во Ремедика, а и на второво сега. Можеби на ГАК им е ова ново нешто. Мислам да го расоблечеш, ќе спушти. Штом не крева повеќе, може и топло да му е. Јас колку што знам, лепенките не се ставаат на главата.
И моето во болница е прегледано за ушињата исто како @1209 Провериваат каков му е слухот и сето тоа му пишува во отпусна листа. Тоа не прават во мк?
А тогаш колку месеци ти имаше бебето? Зошто и мојот воопшто не се заседува во количка (транспортер) кај и да го оставиш малку ќе поседи а некогаш и воопшто, почнува да плаче, инаку е скоро 4 месеци
И мене ова ме интересира мојот ќе прави 4 месеци на 5ти нон стоп во раце, дали можам да го ставам со главата напред да гледа, зошто кон мене нема шанси, сум пробала онака само за проба да го ставам внатре ми изгледа многу нозете така "рачекорени" многу отворени , ми се чини ќе му болат или ќе му се искриват, нормално ли е така да седат?
Од 3 месец, треба на преглед да ви кажат дали го држи цврсто главчето и може нанапред да гледа, така памтам со првото ми рекоа. Леле не ми се верува дека ако ја остаам јас кога сакам да лежи, она вриштии зајдува, кога ќе ја кренам се смее. Ете така ние преска као да видиме по продавници шо има оти вриштат попусти, си прајме со маж бајрам на умот, со деца кај се гледа нешто. Кога рече не сакам транспортер, вриштење аууу само во раце и да гледа низ чаршија. @Amore123 нозете не смеат да не се расчекорени, доколку се споени не е добар кенгурот. Не не го боли ништо, напротив тоа е правилна позиција. Вие веќе можете на велико во кенгур.
Нозете во кенгур треба да бидат во позиција М, баш расчекорени како што викаш. Ако не ти е јасно како види има видеа на youtube како правилно да се намести бебето со газето и нозете во кенгур.