Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.276
    Да,мене пред некоја вечер. Исто,во сон почна да пишти ,не можев ни да ја разбудам ....незнам од што може да е..

На gothchick и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Ма скроз се откажав од покривање. Одвај чекам да залади и да ги ставам во вреќи и мирна глава, нема кај да одат. Вака по пола саат најмалку ни трае успивање едно, па друго, па да погодиме позиција за спиење, батк8 ако не е на страна и под некој чуден агол одма се буди, госпожа со моја рака на цуцла заспива и по можност в раце, и после ако им префрлам тетра ми е како да си пукам у чело, одма се будат и пак одново. Фала богу досега не настинале, не знам до кога, ама што да им правам, склетџии тешки.

На Pipismel и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  3. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.810
    Сите исто ќе те советуваме,еднаш ли дозволиш да кажат што и како,во се за бебе ќе ти се мешаат,не дека ние мн знаеме но ова се препораки од доктори,бебе спие помирно и поубаво надвор на свеж воздух, подобро за твое расположение и психа.
    За мое дете одлучуваме јас и мм и само ние,никој друг.

На 1209, Ceneva и Viveki им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.720
    Допаѓања:
    21.407
    Старите не даваат за твое дете? Ова не можам и не сакам да го разберам. Твое е детето, твое! И никој освен ти и маж ти не треба да одлучува за него! Ау ама се нервирам од вакви закоравени ставови. Ние излеговме првиот ден откако не пуштија од болница. Прво кратко низ маало, па низ град, па низ кафичи. Уште фалеше дома да седам на сета анксиозност што ја чувствував на почеток. Старите сигурно си мрмнале меѓу себе, ама не се дрзнаа да ни преречат.

На H.VAGA, Zumbulche, atz1995 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.789
    Како старите не даваат? Не сте мали деца вие. И после свекрвите, мајките биле виновни, се правеле мајки. Извинете, но вие така си дозволувате, затоа ќе се мешаат во иднина
    Земам бебе и излегувам, не прашувам никој бе. Страшно.

На Zumbulche, atz1995, Bubish26 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Девојки фала ви на сите за одговорите, во право сте за се што имате пишано...Јас сум самостална и мајка на моето дете и сосема свесна дека никој не смее да ми кажува, ниту пак треба некој да прашувам, само сум уморна да се расправам и дозволив овие три недели така да поминат. Како и да е,не се бранам само сакам да кажам во право сте и фала ви за советите ❤

На Zumbulche, sencuk, sheis и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Бебе се повива по ново највеќе до 6 недели, ако се повива.Иначе јас стојам на тоа дека се зависи од бебето, а тоа можат да потврдам мислам мајки на повеќе деца. Сум слушала како едното јаде се, деугото не, едното спие, другото не, едното е понапредно, другото не. Прво моиве две се различни скроз.

Првото ми спие одкриено од кога е родено од пусти страв да не се покрињ преку глава, а во вреќа никако не сакаше, посебно кога почна да се врти и се плеткаше, па нервози, а сега бебе исто не поктивам иско кај нас паднаа температурите ама планирам да пробам со вреќа.. ова ми е покротко ќе прифати мислам.
    Доечки акни се, ќе поминат. Лом беше и моево и на од други членки бебињата. Јас пишав што користев ама Мк мислам дека нема.. како и да е поминуваат до кај 2 месец.

На Vanilla15, Sofi.ja и Mecence123 им се допаѓа ова.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Како од почеток ќе се поставиш така ќе си тераш, ако сега не за'ржиш, ќе ти трубат над глава за се, нема умор, покасно ако свикаш, ќе дојде до караници, затоа од сега. Ќе ти трубат за облекување, за млекото, за јадењето како што ехеее, еднаш дај им право и си на*бал.

На Zumbulche, Viveki, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Мајки, бебето почна да пробува да се врти од грб на стомак пред околу 10-15 дена. Некогаш успеваше, некогаш не. Јас не го форсирав да го туркам дополнително, си чекав момент сам да се 'усоврши'.
    После тоа почна да учи некои звуци и да си го вежба гласот. Па отпосле почна да фаќа предмети со едното, па со другото раче.
    Зборот ми е дека штом совлада една вештина, претходната како да ја заборава. Еве пример со вртењето на меше, сигурно една недела не се обидел пак т.е. откако совлада некои други.
    Напраив ли грешка што не го исфорсирав доволно тогаш кога сам си почна, или?
    Како постапувате вие? Имате чувство како да ги 'заборава' вештините?

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    27.694
    Немај гајле, сеа си нашло друга занимација и таа ќе ја прави, па ќе престане па ќе се врати на старата, па нова.... ехеее, и мојата исто беше.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Од април месец без ништо спие јас со фротирка тој по боди.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас имам една вреќа за спиење, материјалот е буквално како тетра, значи ептен е тенка, и во неа спие.

Кога таа ми е за перење го редам во вреќа тог 1 со боди одоздола. Ама кај мене е и поладно.
    Во секој случај стално е во вреќа, страв ми е да го покривам.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    940
    А колку месеци ти е кога почна да се врти на меше?

14. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    На околу 3ипол месеци почна. Сега сме 4.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    2.136
    Нема потреба од форсирање, остави си го само да си прави што сака. Вртењето сега го смета за усовршено и преминува на нова вештина да вежба, ама нема заборавено :)

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Сигурно нема заборавено, сега важен ти се прави со ново нешто :D
    Не треба да форсираш ништо, пушти самото да си тера како што сака. Немој да го навраќаш на ништо, не му е сеа моментот за тоа што сакаш ти, он си сака друго :D

На 1209 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  17. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    После вакцината на четири месеци следна ни рекоа ќе ве виксме сега дури на шест месеци
    Наполнивме шест и уште ги нема
    Кога примивте следна доза вие?
    Да не не заборавиле или лето со одмори па каснат

18. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    7.581
    Мене не ни ми пратиле досега покана. Прв пат кога бевме за вакцина им стана пракса во книшката да пишуваат датум со молив за следна вакцина и толку. Покана никогаш не ни стасала.

На 6 месеци кога ги прими, во книшката кај МРП пишаа на 12 месеци и толку.

На Panovic, DaftyCrafty и Angi266 им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    45.807
    Кога почнуваат да се смеат на глас? Онака со кезење? Пошто моево уште само со уста растегање се смее, ама глас ретко испушта, а на другарка ми две недели е постара според раѓање, а според термин е месец помала и веќе се смее и се врти, моево абер од ништо нема. Само успева со рачињата да држи играчи и да тропа, друго слаба работа.

20. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Провери на задната страна од книшката кај нас таму пишуваат инаку после минимум 45 дена од претходната треба или 5 накај 6 месец

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.