Да се уфрлам во разговороткако ги сметате скоковите? од датум на раѓање или од краен термин? Јас цело време сметам од датум на раѓање, изгледа грешам?
Моето пак почна да се врти уште пред третиот месец, од грб на меше и штом се сврти плаче зашто не знае како да се врати назад Така е, во право си, секо дете е различно.и знам дека не треба споредби, ама пак си правам
Краен термин, иам среќа ја шо и со двете ссмо ден се разлика со терминот на раѓање, па нема збунки ахах
Е да, така е полесноВторото ми е две недели пред термин, затоа мислам дека прави разлика сметањето кај мене
@Bubish26 @Alishan30 дефинитивно сте во право за краен термин.Зашто ако сметам според датум на раѓање сега би требало да е во четврти скок, а баш сега е најмиренСамо ме плаши од тоа што не чека, значи дури сега треба да ни почне тој скок, а и како што гледам, многу долго ќе трае
Како се справувате со четвртиот скок? Кај нас само што почна,и можам да кажам дека досега ниеден скок не беше ваков. Неможам да го успијам,млеко преку ден слабо пие,само навечер се буди по 100 пати и бара,па неможам да го презаспијам,нонстоп плаче па се смее,ако не плаче се превртува на стомак нонстоп,почна и да брмчи со устата,се живо пика во уста,и така се во круг. Ние почнавме со пробување на овошје,зеленчук,ама освен јаболка и банана не сакаше тиквица,компир,праска,прави фаци и ко нагони за повраќање му доаѓаат и се дави.. А вода несака никако. Незнам дали е до скокот што вака одбива или несака. Стварно незнам што ке правам кога ке треба да му давам оброк.
Се тресе и мојава, обично кога е многу возбдена, на пр кога ја ставам во кадичка да се бања. И понекогаш кога се местам цице да и дадам, додека чекасе тресе рачиња и ноџиња
Не знам дали на соодвено место пишувам, сакам да прашам што користите под пазуви, да е природно пошто нели додека доиме не смее антипреспиранси? Јас до сега ставав сода, ама ми се направи иритација име ме пече.
Eucerin стик, го користев и во бременост, а и сега.Исто така, добар е и dr.hauschka стикот, но Eucerin мене повеќе ми помага.
Искрено баш ова прашање ми е пишано да прашам сега педијатар дали е нормално.. Моево го приметив и јас периодов дека прави така, кога е превозбуден. Се згрчува ги исправува нозете и рацете и ги тресе. И дека моето прематурче земав да читам. Посебно карактерично е за нив поради недоразвиен нервен систем. Па мислам дека нема простор за паника, но баш ќе ја прашам да видам што ќе каже.
Исто што и пред тоа, само гледам да не ствам многу и да не е одма пред доење, значи сабајле после доење и вечер после туш. Јас пробав природни стикови ама ништо не ми помогна, смрдев, корнев, не можев да се поднесувам искрено, па решив да го превземам овој ризик. На мисла ми е ама тоа е што е.
Да и јас смрдам, мирисот е многу јак, по неколку пати во денот се одмивам со сапунче и се мачкам со сода, ама кога сме излезени на подолго немам некое решение, а и плус содава ми направи иритација. Искрено и јас сум на раб да си прснам рексона
https://trustproducts.co.uk/ Овој го користам,го има тука,на природна база е,и тоа ставам на 3-4 дена еднаш,чудо е ,пробај кога ќе се вратиш Англија.