Леле мама ова со хидронефрозата како јас во бременост што имав исто и мене катетар ми ставаа. Точно знам што сте поминале,бидете силни,храбри и дај Боже да си биде се како што треба. Инаку внук ми има рефлукс на бубрег и хидронефроза од како е роден,они беа во една клиника во Солун,што му правеа како му правеа незнам ама му помогнаа. Да прашам баш и ке ти пишам во приватна порака.
Леле луѓе ова 4тиов скок од тешко потешко.. Ај што не јаде не јаде,се превртува 24/7,па се љути ако го свртиш на грб,сега почна и за заспивање проблеми. Плаче вришти се тегне и во раце неможеш да го додржиш,да го оставиш сам да заспие уште повеќе вришти. Душава ми излезе,раце ми се тресат од што го држев во раце го нишкав,заспа едвај и го гледам на камера после 20минути ети ти го се превртува и почнува да вришти,уште едно 5 пати така… Еве и ова на два пати го пишувам почна да вришти од нигде никаде. Ау што ке беше ова луѓе,громчето тек на 28ми ни доаѓа. Лани на 28август дознав дека сум трудна,годинава 28август ке биде уште поинтересно изгледа
Давала ли некоја за имунитет Well baby сируп или капки пд 4 месеци? Вчера на контролата тие ми ги дадоа и ми рекоа наредна контрола на 5 месеци пред д апочнм со дохрана
Kako da ja naucam malata da spie vo krevetce? Imame skoro 2 meseci,na 05.07 e rodena i do sega spiese vo gnezdo i relaksator...pred nekoj den probavme vo krevetce da spie ama za 5min se budi,gleda cudno i e i pocnuva da place
Живковиќ само на породување ми беше, на испис Христова, а на контроли ја носам кај Марина. Никоја не ми спомнала за витамини.
Здраво, Ако може совет некој. За 2 нед треба да имам операција и не се знае колку ке сум во болница, бебето е 4 м. Почна со вкусови и прифаќа храна , ама млеко од шише никако, плаче додека не ја надојам. Дали кога ќе види дека ме нема цел ден сакала не сакала ќе пропие ? Се нервирам , дури размислувам да не одам на операција.
Мајки бекутан капките за грчеви што се како ги давате? Пишува да се мешаат со течност, да ги мешам со млеко измолзено во лажичка/шприц или како?
Со лажиче ги давав пред да јаде. Ама не наеднаш сите капки, на 3-4 пати за да не излезат од уста. И веднаш после нив доење.
На што би можело да се должи скоро флуоресцентна жолта, слузава кака? Така некако како желе ако може некако да асоцирам.
Мајки каде спијат вашите бебиња? Дали некоја го оставила само во соба преку ноќ. Моето бебе е 3 недели и спие во креветче во спална но многу ни е тесно, буквално не можам да извадам алишта поради креветчето. Сакав да го однесам во детска соба која стои празна и е веднаш до спалната. Секако го гледам со камера, но не знам дали е во ред од толку мало да спие само.
Zdravo da ve prasam dali imate iskustvo so aspirator za nos so dodatok ato se stava na pravosmukalka i od koja najmala vozrast moze da se koristi? imame 38 dena probuvame so obicnoto so smukanje ama tesko izleguvaat mrsulcinja
Јас уште од прв ден им реков дека големата неможам да ја чувам во стаклено звоно,до нас се лулашките и секој ден е на нив,на градинка уште не сум ја пуштила дома е од Март месец ама как и да е ќе оди.Додека цимерката од сам старт ја носи може и затоа не напунија нас со витамини
Мајки, дали е нормално кај бебе од месец дена столицата да има киселкав мирис и понекогаш по некоја точка зеленко?
Бебче го фати малку сонце на лицето, особено во делот кај носето и подочниците. Значи на толку пазење.. и многу ми е криво, се нервирам сега да не му остане така Што можам да мачкам, да му се повлече?