Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.901
    Не е препорачливо бебе да спие само во соба до 6м, поради ризик од SIDS, јас не би го оставила.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    И јас кај Живковиќ го носам, не ми дала ништо досега. Еднаш Ц витамин додека ги поминуваше сипаниците ама вака знае дека често од брат му префаќа и ми вика така е со постари деца дома, тоа е тоа. Може и одат повеќе болни деца, па почнала да препишува превентивно. Ништо страшно ама не помагаат :D

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.901
    На моето само се повлече, беше исончан од еден ден што го маав низ двор, ем демек облачно беше, ништо му ќе добие малце боја.

Луѓе моево не сака да јаде саглам со денови, борба е јадењето, буквално се го интересира друго освен цицање, а шишето кога му го давам го држи и си го пика секаде само не во уста, не ни влече така само си игра, веќе не ни знам колку пати дневно јаде реално и стварно се загрижувам.
    Два три дена имаше и зелена кака, сега веќе пак е жолта, кака еднаш дневно, моча нормално. Не го иам мерено скоро ама осеќам дека е поправен, се гледа, а и пораснат е, како се вашите со јадењето околу 5ти месец?
    А воедно е многу заинтересиран кога јадеме ние, почнува да се тегни по јадење и да шлапка со устата, ќе го носам скоро на педијатар и ќе барам насоки за да почнам со храна, ми изгледа спремен.

На Thinkerbell. и Cence им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    @0ли од мало го има префрлено посебно во соба, мојот да не се будеше по 5363728 пати во ноќта и јас ќе го префрлев.
    А сега бебево е печено за со брат му ама ми е страв да ги оставам сами, да не му направи нешто сабајле :|

Ако пиеш млеко, исфрли го. Можно е да е реакција на кравјо млеко.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Мислење во врска со новороденче и куче (лабрадор мешан)? живееме во стан

6. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    Дали има некој користено крема за лице со алое вера од Бејби лов?

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.901
    Ќе чистиш почесто, ќе пазиш да не го лиже по лице, миење нозе после шетање и после фаќање на кучето ќе миеш раце. Докажано е дека децата кои растат со миленици имаат подобар имунитет, може и недела, две додека да се навикнете да го оставите на чување некаде, ама и со него ќе се снајдете.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас го префрлив рано, но после 6 месеци. Почна да нè осеќа и да се буди поради нас, а еве го и ден денес не знае да спие со нас. Болен кога беше, како во бунило и само тогаш спиеше со татко му, ама после кога оздраве, сам побара мм да си оди од неговата соба.

@atz1995 Не би го оставала само, ептен е мало. Твоја е одлуката, но мислам дека треба да почекаш.

На atz1995, Tiny Love и Skyler им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    Кога од прилика го префрли, се сеќаваш ли?

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Баш се трудев да се сетам, ама не ми текнува. Можда треба да ѕирнам постари мислења, сигурно сум пишала.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Skyler најдов
    Се сеќавам дека многу кашлав навечер тој период и многу го будев, па се договоривме мм да спие со него во соба, а јас во собата до нив. Ама после некое време и од мм се будеше, па така одлучивме сам да е.

На Tiny Love и Skyler им се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    Ај нека кажат мајките на две деца, од кога почнавте да ги ставате во детска да спијат сами?

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.211
    Ко јас да сум го пишала ова. На цице ќе потегне 3 пати и се трга, си гледа. Борба е. Ако цица 5 минути се на се среќна сум дури. Шише исто. Ќе испие на прва 50,60 мл, и после се мачиме. Таа ја гризе цуцлата, ја упорна бутај. Па ќе стигнеме до некоја 100ка и нешо, па ќе почне да бљуцка, и така. Ум неам веќе. А 600грама за месец ми качила што е супер. Си ја следи кривата на раст и е во 50 перцентил. Ко по книга, ама ете јас се нервирам. Инаку почнав јас со вкусови и за чудо сака да јаде. Отвара уста, се смее, чмата. Пресмешна е. Јас сум уште претпазлива, по малку давам за почеток ама мислам да и давам повеќе и повеќе ќе јаде. Бев скептична мала да не е ама не згрешив што дадов.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.901
    Моето овие денови како да стагнира со килажа, пред една недела беше 7100, сега ми мери 7 ама на обична вага, може не е точна ама сепак. Твоето колкаво беше? Како го храниш, седеејќи? Пошто моето уште под 45 е само, а и сакам со БЛВ метода да го хрнам па морам прво убаво да се информирам што и како. Мада уште е рано ја мисламз а моево 4++ е, си велам барем до 5 ипол.

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Јасно јас растена во куќа и миленици надвор а мм 4г со него во стан и ми е страв кога ќе почне да лази лево десно да не му се исполепат влакната(иако они тврдат дека кучето ќе ни го исчува детето(lalala)) јас сум малку против. :wasntme:

16. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.211
    Има 5 месеци и 4 дена. Точно дента кога направи 5 почнав да и давам по малку. Ја хранам во хранилка под 45 агол. За блв ти е рано, ама можеш да почнеш со каши па постепено да преминеш на блв. И јас сакам порано да почнам парчиња да давам ама ќе видиме. Она е 6550 измерена на контрола пред 4 дена. Дома не ја мерам. Вака убаво изгледа, среќна е, пргава. Мислам дека си е таман. Исто се мислев подоцна да почнам со храна па по совет на педијатар реков ќе пробам ако не сака не форсирам. Ама сака и планирам да терам вака овој месец со основни вкусови зеленчук и овошје да воведам па од 6ти месец ќе видиме.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.524
    Mnogu cesto mi ika bebeto.Kako se spravuvate so ikanje? Dali pred ili posle jadenje,eve sega spie i ika.Sto da napravam?

18. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Јас првото на 3г пред да дојде второто, а второто на 2,5г пред да дојде третото :rofl: а третово ќе видиме, ама некако не сум спрема уште во детска да го оставам со двајцава сам:D

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.636
    Малку течна жолта столица што значи?
    Вака бебе е среќно, не покажува знаци дека нешто и е..
    Пред некое време имаше и малку како киселкаст мирис..

20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    Значи таа е маката секаде :D Нема ништо намерно да му направи ама многу нападно си игра со него, легнува врз него да го скокотка, се борат и некогаш знае да го притисне, да го удри несакајќи. Не се за оставање сами.

На lackygirl и NNK19 им се допаѓа ова.