Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    Мајки дали некоја знае од што може бебуш да кака зеленкасто? Веќе трет ден кака така. Настинат не е.

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Од некои лекови ако ти си пиела, или од некоја храна ти што си јадела, доколку го доиш.
    Од грчеви доколку има.

На Viveki и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    Се тешам дека не е само моето така хахах, кога ќе ми заспие во раце и ќе ја оставам да спие така без да ја оставам, се нервирам пошто сум се нервирала пред тоа дека нејќе да заспие ако ја оставам. Мали душички. Гушки и до вас :inlove:
    @1209 убаво ни кажа, ти благодарам

На 1209 и Kikiiiii111 им се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    19.703
    И јас се пријавувам со бебе што седи само на града. Од вчера вечерта луѓе раце ми паднаа мислам. Дури синоќа едно време се мислев да го дојам легната до мене да биде, ама 300 филма со направив дека ке се успијам и ке го налегнам па си останав седната на спална. Мислам и грчеви го фаќаат зошто цел се собира и се црвени во лицето се стиска, жал ми е да го гледам. Официјално рацеве не се мој, сега цицаше и го ставив до мене на спална со надеж малку и јас да одморам бареем саат

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Кај мојава зелената столица траеше околу две недели.Немаше никакви симптоми за настинка, проверивме и крв и столица ама освен малку покачени леукоцити немаше ништо. Мислев дека е гладна оти само на доење е, па можеби од тоа да беше зелена столицата ама си качуваше килажа супер. Единствено што ни даде педијатарот витамин ц еднаш во денот по 4 капки после три дена и се врати жолта.

6. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    Леле истооо... еве ќе си се тешиме :( Сабајлево стана во 5 саат цицаше спиеше до 6 саат. Стана и почна да повраќа, наводно ми вика др бил прејаден дека цело време е на цицка.. Повраќа пак бара, повраќа пак бара и така цело време до сега, и еве го сега е пак на цицка. Јас искрено не знам дали е нормално ова.. некој внатрешен инстинкт ми кажува дека детево ми е незаситено дека е гладно што бара на толку малку време, ми нема логика да е стрвен.. Да е најаден, прејаден он ќе спие, а вака се мачи неможе да се успие бара да јаде.. не знам ;(

7. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    И јас мислев дека е гладен.. Мојов напредува за 1 недела напредна 150 грама ама цица на многу краток период. 20 мин пола саат.

8. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    И додека цица ги стиска рацете се лути како да не добива колку што сака... А цица некој пат по пола саат 40 мин.. и евебти го за пола саат пак бара

9. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    Сега ти го видов постот, дали му поминаа? Моето пред некој ден исфрли исто, на лице стомаче, гради, вратче па дури и на главчето во косата. Ситни се некои црвени, некои со бели точки:(

10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    19.703

Ова поврати само сабајле ама мислам оти го нишкав во количка демек да заспие (facepalm) вака цица, полни пелени, дури и ми какаше вчера 3 пати, не ми седи како гладен да е :?:

Последна измена: 31 август 2023
  11. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    Моево какаше 2 пати денес, пробав сега да се измолзам.. 1 саат немаше цицано бебуш ја се измолзив од двете гради 30 мл :^)

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.903
    И јас не измолзувам ич, ама бебето цица и напредува, молзењето не е репер дали имаш млеко. Ама може рефлукс има и малце му е мачно ако се прејадува. Го ждригаш ли додека го доиш? Во која позиција најчесто цица? Да пробаш со лежење, така млазот ќе му е побавен и нема може толку лакомо да голта, ако не пробај еден ден цел ден на формула да биде да видиш како ќе е, не му давај града ако можеш, ќе видиш дали е гладно со тоа, ако бара и формула на толку кратко значи не е до јадењето, до утехата е, ако има грчеви и проблеми со мешето во цицањето бараат утеха.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Здраво мајќи, јас имам малце недоумица околу облекување/и покривање навечер за есента. Во што ги облекувате, какви врекички користите, со која дебелина? До сега бебе не го покривав дека беше топло дома а и ако му ги покриев мешенцето и нозите со тетра пелена за кратко време ја буткаше. И дали имате искуство со ело врекички? убави ми се на изглед.

14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.524
    I jas da se prijavam,isto.Cica povrakja,pak racite vo usta,ne znam shto da pravam.Period e sigurno,samo se grci ,pedijatar vika od shto sum jadela suvomesnato i przena hrana bile tie grcevi.

15. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    Го ждригам после секое јадење. Пробав еден ден му дадов хип, со испиени 60 мл спиеше по 3 саати цел ден така.. ама после ми поврати и не сум му дала пак не знам што да правам.

16. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    Не знам нај веројатно е период.. и мене педијатар ми вика нормално е...а на клиника лом ме направија што сум му давала на толку кратко време да цица.. Ај сеа кого да слушам хаха..

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.903
    Сите деца имаат грчеви, скоро сите, кај некои траат малце, кај некои многу, храната може да ги влоши точно, ама дека се само ради неа, не се, така да не мора да исфрлаш исхрана ради грчеви, јас скоро ништо не јадев па моето имаше грчеви, фаза е која мора да помине.
    @Kikiiiii111 ако повратил само еднаш не е страшно, ехе моето колку пати повраќаше, некогаш млазови, некогаш блуцнува.
    Ај пробај еден ден пак со формула, ќе го ставиш на перница настрана поткренато на твоите нозе, значи да седиш ти со нозете свиени и перница врз нив, и оно на страна и ќе му даваш шише, откако ќе го испие ќе го оставиш да лежи некое време, не го дигај, не го ждригај, не го гмечи на меше, остави го ако заспие посебно, ако плаче земи го и полеа го нишкај.
    Така го храни и ќе видиш дали ќе поврати. Знам дека не е идеално ако имаш млеко да му даваш формула, ама очигледно се мачи малце твоето па би требало вака да му помогнеш.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    8.488
    Јас го дојам синко легната, ради жештините и знаеме и двајцата да си заспиеме така, и се будам он си седи така со цицето во уста и спие :lol:. Лично јас не се плашам дека ке го стиснам и слично, можеви зошто не мрдам во сон, како легнувам така станувам во истата положба, ако не ми одговара положбата се будам и се местам, никогаш во сон не се вртам. Нас ни е убаво така не се потиме еден со друг, а плус поодморна сум така.

На Carolin., Skyler и 1209 им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.903
    Сите деца имаат грчеви, скоро сите, кај некои траат малце, кај некои многу, храната може да ги влоши точно, ама дека се само ради неа, не се, така да не мора да исфрлаш исхрана ради грчеви, јас скоро ништо не јадев па моето имаше грчеви, фаза е која мора да помине.
    @Kikiiiii111 ако повратил само еднаш не е страшно, ехе моето колку пати повраќаше, некогаш млазови, некогаш блуцнува.
    Ај пробај еден ден пак со формула, ќе го ставиш на перница настрана поткренато на твоите нозе, значи да седиш ти со нозете свиени
    И јас дојам легната, мислам дека да го загушиш дете така веројатноста е минимална, треба ептен да си некој цврст спијач, јас ем лесно спијам ем го осеќам до мене. Може ризик му е некому ама мене вака најубаво ми е, ставам камера и мм обично не пратеше порано, кога беше помал, сега веќе немам гајле.

На Carolin. и Ceneva им се допаѓа ова.
  20. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    26
    Да му дадам пак од истото млеко? Ми поврати во млаз огромен еднаш само после 3 пати пиење 60 мл. После третото испиено шише поврати.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.