Нели е жолто кога веќе е сварено млекцето? Тогаш е како сурутка во конзистенција. И мене многу ми бљуцка во последно, на мерење сме следна недела па ќе видам како е. Кај мене препораките се 5 капки дневно чист витамин д до 2 години.
Не, не, ова е апла жолто, како изгорено, јас се чудев од што е, искрено дури и де замислив еден период, ама сфатив откако ми се истури една капка на едно бело преубаво боди, после перење беше апла жолто и така сфатив дека од тоа било.
Мислев на овие да не му ги давала. Јас тие ги давав плус Д3+К1 Грешка сум напишала сум ставила + измеѓу.
Зошто да се дава Д3+Омега од 4-ти месец? Мене ми кажаа да давам од нив, плус Д3 чисто, мислам дека имаше два и нешто месеци кога почнав.
Нас уште на испуштање од болница ни кажаа ако е на доење Д3+К. Ако е на Ад млеко или комбинирано Д3+омега.
Д3 зависи од килажа на дете така мене ми кажа педијатар, значи до одредена возраст и килажа треба да стаса до 2000 единици и тогаш вајда престанува да се зголемува, јас кажав колку кг е и таа ми пресмета колку да давам, нема врска со возраст. А омега не знам, некаде пишува од одма, некаде од 3м, стварно не знам, мене ми рекоа од 3м и јас така применив, сега секој си одлучива за свое бебе нели, ама само знам дека вишка Д3 е штетно исто како и кога фали, ако не и повеќе. Особено за овој витамин ми е истражувано многу дека сопругот има мултипл склероза и он прима многу високи дози на вит Д, па знам дека вишка е многу ризично.
И јас се чудев за флеките. Многу бодиња и лигавчиња ми се уништија. И тоа не дава жолта боја одма, туку кога отстои малку, веројатно кога оксидира. Ни на вриење не ми излегува, ни со ниедно средство против флеки. Кажете чаре ако имате. Нејќам да ги фрлам алиштата, веќе други деца замислив во нив.
Да да, откако ќе ги испериш се појавува, не одма штом ќе истече. Јас се пробав ништо не помогна, дури и мајка ми ми донесе специјално средство од работа, во конфекција работи, значи за фабричко чистење и тоа ништо не направи. Јас ги прежалив, ама особено ми е криво за едно боди на долги, морнарска шара, преубав материјал, памук некој беше ама нежен, нежен, срце ме боли Него моето бебе е полошо деновиве отколку во скок кога беше, ауу ќе полудам. Спие, не се доспива, кисне за спиење по еден саат буден, ноќно време цело време на града, ме удира постојано, немирен, се тегне по дпална, прета, се врти, ме лупа со нозе, мирен е пола саат од денот, ми го тегле прстот и го фаќа и глода глода нервозно, забите се очигледно ама полошо од скок
Јасен ми е Д3, знам дека оди со килажата. Во моментов малата пие 1200, има скоро 6 kg. За дози слушам ортопед за децава, а за мене ендокринолог. Д3 не е баш витамин и треба внимателно со него, се таложи. За омегата се зачудив тоа што пиша дека се дава од 4 месеци, затоа прашав.
Мене пак ми рекоа 800 а мојов е 7300 гр, може треба да зголемам и јас, ама скоро бев на ортопед од неа ми се препоракиве А за омега ете мене ми рекоа 3м, она е у Србија, може таму препорака е од 4м, не знам зошто секаде различни препораки.
800 единици прима мојата ќерка, според килажа од ортопед препорака. Д3+к1 и плус 2 пливит Д3. Жолти флеки и нашите лигавчиња се, од млекото, бљуцка бело, а потоа кога се суши лигавчето е пожолтено. Ги перам со персил сензитив бејби и се чисти. Исто и прслукот ми пожолтува кога ми потекува млеко, и се пере во машина, па чист е. И мојата повраќаше обилно од дха+омега и ги прекинавме.после 3от месец ќе ги почнам пак Со ноктарче кога ќе заспие, на 2-3 дена ги сечиме бидејќи лом се прави по лицето.
Бебе е 2 месеци за една недела. Навечер спие многу немирно, буквално со главчето се фрла лево-десно, се мава со рачињата итн. Ако не му ги фатам рачињата се удира по лице, се гребе и се буди плачејќи. Нормално е вака? Сега сме во 2 скок веројатно, па можно е и тоа да е.
Здраво мајки! Колку подои во ден имате со бебињата од 2+ месеци и дали навечер врзуваат повеќе часа сон? Ги будите ако спијат подолго време или веќе не?
Нормално во скок, моето почна во 3ти скок вака и уште исме мака, сега е скоро 5м, ништо не помогна, се навикнав да не спијам. Ако не станува само ноќеска не го буди, моето уште станува 3-4 пати за јадење, се е нормално, зависи од дете. Подои има колку сака и кога сака, не гледам на саат.
Isto i kaj nas e spored tabelava ke davam do tri polni meseci od D3+K1 edna kapsula na den i edna kapsula omega.Posle 4 mesec ke davam samo edna kapsula DHA omega...E sega sme na ortoped ovaa nedela ako ne smeni nesto.
I ne gi merat po kilaza da se dadeni tuku spored vozrast.I na ispis mj go kazaa istoto,i maticna i patronaznj na pocetokot,ne se dadeni spored kilaza...
Во ден има околу 8 подои, одприлика и се на 3-4 часа. Навечер има 2 подои на исто растојание, знае таа и да сврзи саати но бидејќи денски кога е будна знае да протестира и да ми одбива цицање, се трудам навечер во сон да не ги изгубиме подоите.