Зависи, 7-8 подои имаме во 24 часа. Навечер станува еднаш за цицање. Не го будам, сам кога ќе стане тогаш цица. И за сега супер напредува да не го урочам.
Женски давате ли и капки Саб симплекс и шируп нурс харвеј паралелно? Јас давам од капките на 6 часа по 10капки, така ми е од педијатар кажано и по потреба чепчиња од ким. Чепчињата и помагаат при болки ептен ама не сакам постојано да ги употребувам. Реално кога ептен има мака само. А ширупот овде гледам го фалите, ама некако многу ми се гледа два пати по 5мл. Си велам да пробам може ќе и олеснам..ама па од друга страна страв ми е да не и дојде многу. Давам и бигаја исто од педијатар препорака. Бебе е 7 ипол недели. @Luminary ептен нрмирно спие. Некои звуци испушта. Нозе и раце претаат. Се гребе, се тегли, плаче во сон некој пат. Дремки од по 15 мин на цице па ќе стане, па плаче оти не спие. Некој пат помага фен, некогаш правосмукалка. Хаос. Не сака кенгур, не сака марама. Само по цел ден со мене далежи на цицка и дремка. Аман кога ќе стане две години еднаш
Јас пак со мојте маки со столицата на бебе, утре сме секако на контрола ке прашам. Не какаше секој ден што не какаше, кога бевме на контрола пред 10дена ни даде waya пробиотик од тогаш навака буквално на секое прднување му тече како пролив има и зрнца ама секоја пелена кога не е какан има жолто со по некое зрнце. И мешано му е секогаш течно со зрнца нормално ли е или да барам утре друг пробиотик? Пие само д3+к1, пробиотикот и бекутан капки за грчеви
Мене ми кажаа ако има зрнца како бело/жолти се од мрсното млеко. Е сега колку е тоа точно не можам да тврдам ништо.
Дали зеленкаста кака по дифолт мора да значи нешто негативно? На море сме веќе четврти ден, супер е сѐ освен што неколку пати после јадење ми поврати, ама многу бута сѐ во уста па на тоа препишав. Ама сега зелената кака ме збуни, исто има и поразличен мирис од претходно. Он си е весел, си се смешка, температура нема. Не сакам да кревам паника, ама ќе ми значат искуства.
Зелена кака не е негативна, и синко знае понекогаш да има, а тој супер си е, весел. Матичната ни кажа дека може да е резултат на грчевите што ги има. Зошто ги има доста. Прво ми велеа гладен бил, ма кај гладен кога пуни пелени машала. Ако не јаде нема да кака нема да моча, плус ке плаче нема да се трпи. Можеби и промената на клима има удел. Не кревај паники дур си е дете ок
Бебе во петок прави 4 месеци и уште дневните дремки и се по 35 минути, како саат е точна со будењето. Порано во раце спиеше по саат ипол, сега нема разлика дали во раце дали на кревет. Искрено, се надевав ќе смени после 3 месеци, така ми викаа сите ама ништо од тоа, дури и потешко заспива и само јас можам да ја заспијам. Кај други вришти. Навечер спие ( ама додека зацврсти треба некогаш 2 часа) и сега за сега немаме мака, ама преку ден е тешко, ќе стане недоспана, тешко заспива, кенкава, хаос.. Што се не пробав досега нема позитивен ефект. Би ми значело слично искуство на некоја друга мајка со вакво бебе. Дали ќе смени? Што да пробам?
Не кревај паники, ние бевме цел месец на зелена кака. Ако не е лигава/течна не му ја мисли, уживај во одморот. Во секој случај не е нешто акутно.
Симни наппер апликација, малце од малце помага, ама и кај мене е исто, јас се помирив дека бебето ми е неспијач и тоа е тоа. Може ќе смени после 6м ама за сега сме хаос. Он па не е нерсположен одма штом стане ама за многу брзо му се приспива пак и одма е кенкав, некогаш ни саат време буден не е кога почнува да кенка за друга дремка. Сега и со забите се мачи и едноставно неподносливо е спиењето.
Јас со напер сватив дека бебево ми има 2 големи дремки од по 2ипол саати и тоа една од кај 9 9ипол и друга од кај 2ипол 3, и после 5 саат не спие за жива глава ке дремне на града 30-40мин цицни дремни ми прави. И ако промашам 8ипол земам да го бањам кај 9 е страшен, не знам дали му се спие му се цица или само плаче зошто и он не знае и така прњд некој ден он вика јас викам и се бањаме. А има 3 недели и некој ден. Барем ноќе мо врзува некој саат па можам да одспијам колку толку.
Ништо мајка, единствен лек е времето. Секоја фаза, било добра, било лоша, е минлива. Ќе мени после 4-5 месец, уште е во тој период кога еден циклус на спиење трае околу 40 мин, и мојот беше така, точно на 40 мин се будеше. Околу 4-5 месеци додаваат уште две фази во еден циклус на спиење и тогаш веќе ќе се издолжат дремките. Јас околу 35тата минута после заспивање легнував до него на кревет, знаев дека ќе се разбуди за 5 мин, и се обидував да го презаспијам. Не беше секогаш успешно, но кога ќе презаспиеше знаеше да затера до 3 саати. За ноќното заспивање немам лек, сеуште е катастрофа, чекам да се среди.
Мамички Бебе од вечерва почна да фрчи со носето спие и приплакува му вадам со пумпица мрсули прозирни се и малку подкашлува дали од тоа што му се слеваат незнам. Исто така и тт стои 37со 4,5 … Јас бев пред 2,3 дена настината носот ми беше затнат и грлото црвено Можно е од мене да го има префатено (но ко што имам слушнато настинка не префаќа) или и он е настинат?
Што можам да дадам за повраќање? Не знам дали е нормално од сабајле два три пати поврати, еднаш само што се најаде и после неколку саати веќе сварено млеко. Не знам дали е од што ги става нон стоп рацете во уста.
4 ti skok .... kako vi spiea denski? Moevo pocna pola saat i se budi i saka vo raci da spie. Toa od denes taka. Si velam aj moze ne mu e denot i nema da prodolzi taka
Првото до годината можеби и после година, ко ги исклучивме со мм ми фалеа Сега на второво уште му немам почнато да му пуштам 20 дена е.