Неколку пати веќе го пишувам ова во темава, ама ајде ќе пишам пак оти знам дека се нема многу време со мало бебе да се чита. Ако бебето кака редовно а сепак изгледа како да се мачи, не е запек и не е проблем со исхрана, туку додека. наполнат 2м или нешто повеќе имаат така наречен тренинг на мускулите одговорни за столицата, значи едноставно кажано се учат да какаат, не ги боли ништо и не им е мака, едноставно учат. Обично се јавува одреден период од денот, кај моето беше најизразено сабајле. Грчевите се познаваат, не може да ги утенеш, јас мислев тоа се грчеви се додека стварно не се појавија грчевите. Грчеви се јавуваат во исто време секој ден, траат последователно неколку саати и се јавуваат барем 3 дена во неделата, тие саати бебето скоро ништо не може да го смири. Капки помагаат малце, како и топла тетра, дување со фен, масажички и гушкање цврсто на голо тело и правење чучеви(ова најмногу помогна кај нашето) Грчеви ретко некое бебе да нема, едноставно се процес на дигестивниот систем. Кај некои траат многу време, кај моето среќа беше краток период, недела дена. Пробај да не мениш храна уште одма, со која си почнала сл таа терај некое време и промената нема да му годи, а нема да направи разлика барем не засега. Од искуство го кажувам ова, моето беше на аптемил, па му сменив оти мислев до тоа е проблемот, па не ми ја сакаше новата, ја плукаше, па пак се вратив на исто, никаква разлика. Земи друг пробиотик, биогаја как многу деца има направено запек.
Да се надоврзам на мислењето на @1209 Зошто даваш пробиотик? Во хип комбиотик веќе има пробиотик Некогаш и пробиотикот прави проблем. Направи пауза/исклучи го пробиотикот и ќе видиш разлика.
Дали е можно додека се учат да се превртуваат од грб на меше да спијат немирно? Еве 3-4 дена веќе се превртува ама уште не му е усовршено и навечер од 4 до 7 многу немирно спие, се буди и тешко презаспива, сака да ми спие во раце. Инаку не сме во скок, уште една недела до 4ти скок, преку ден си е весел.
Претпоставував дека е тоа. Вчера дали еднаш се сврте, беше позаинтересиран за рацете, да ги зграбчи играчките на baby gym-от и мислев ќе заборави на превртувањето ама не, еве го одсабајле само тоа прави. Некогаш ќе заборави рачето да си го намести ќе се заглави и ќе почне да де нервира и буни многу се интересни
Првата ќе му привлекува внимание на бебе да ги дофаќа играчките, да ги клоца со нозе така полесно ќе совлада да се превртува во обид да ги досигне. Втората ќе ја користиш подолг временски период дури и кога ќе лази и игра на под со други играчки затоа што зафаќа поголем простор. Јас имам и од двата модели, на подлогата со играчки си лежи бебе, на другата си игра бато возејќи коли
Имаат ли онлајн? На многу места има ваква подлога ама сегде немаат залиха моментално. Инаку ние имаме моментално друга подлога ваква голема и на неа ни е ставен бејби џимот, водена подлога и други играчки и таму си се занимава. Така да би рекла дека двете имаат различна примена.
Важно е да се знае што се препорачува и зошто, што не се препорачува и зошто, а потоа секако одлуката е на родителот како и што ќе направи. @Veki4kaa Убава е втората, јас купив таква за малата да вежба на под. А и најпопуларна е оваа година на форумов Пред 3 години кружеа слики од инакви подлоги, ама мора сега да сме во тек со форумскиве купувања Првата подлога е убава и ќе може да вежба дофаќање предмети, да се занимава и да им гуга, да се занимава што се вели да испиеш едно кафе Пократко се користи од првата.
Немам ист ваков модел , оваа е од поновите , мојата е од пред 4 години ама нема попуштен од Нама ја нарачав
Јас од ќерками имам ваква и сосем ја заборавив. мислам ќе ја врши истата намена како и втората. е сега таа е гледам ко подебела е како душече иде. ама како првата немам така да поарно првата да ја порачам поарно мислам дека е.
Јас добив подлога за на под како втората, слична до душа не ваш таква, а ќе му земам како првста со надеж дека ке се занимава повеќе. Мислам дека вреди двете да се имаат,можеби грешам. Ќе видиме
Јас би ги купила двете И на двете си играме, но првата ја сака повеќе моментално. Дофаќа предмети, се врти, тропа со раце и нозе и поинтересна му е Со тоа што подлогата ја ставив под првата И сум за подебела подлога, како оваа на втората слика. Имам слична (светкав материјал) како таа на другата слика што ја прикачивте, не ми изгледа нешто многу квалитетна ама ќе видиме. И коцки сложувалки купивме од тие големите и тие би ги ставила одоздола како плус изолација.
Инаку мајки денес моето направи полни 6 месеци (корегирани). И од денес официјално се префрлувам во поголемата група Мило ми беше на сите што се дружевме. Благодарам за споделените искуства и совети. Ќе се дружиме и понатаму
Истата од синко стои здрава, па и лани зимата си седеше на неа ако играше нешто на под, купена исто пред 4 год од Пики бебе Струмица. Мало е за оваа месец е моето, а имам и од другите уште нема интерес за играчки.