Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Сите имаме вакви од пред 3-4 години :D
    Поголемово уште си игра на неа, три имав земено поради оградата што му ја монтирав и уште оваа остана жива. Едната ја упропасти со копкање, ќе седнеше со прстето да ја лупи, а другата се оштети од гребење по неа со играчки.

Veki4kaa and lackygirl like this.
  2. Homme

Homme Истакнат член

Касно гледам, да се надоврзам на муабетот на мајките за опаѓање на косата.
    Месец ипол помина од кога почна да ми паѓа и косата ми е преполовена ;(;(;(
    Ако продолжи вака за две/три недели ќе останам со 5 влакна. Ме мава ептен на психа тоа што полнам цели раце коса и што гледам полн кревет влакна насабајле ко ќе станам.
    Испитано железо, ок е, хормони на тиродина исто така… Серуми шампони што ли уште не ставам све џабе таа паѓа ли паѓа… се надевам за брзо ќе заврши, за две недели бебче ми прави 5 месеци па со господ на помош белки тука ќе заврши сагата со косава…

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

ај сега кажете кое да биде . дали јајцевидно или кружно?помагајте во изборот :whew::rofl: најнеодлучниот човек на планетава сум :D
    кружното е 80 на 80.
    а другото 95 на 60.
    E98A15DF-B1A7-41B5-9AED-CC891203A11C.jpeg D18EA78B-4730-45E2-B9FA-E35987282246.png

4. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Втората ти е поширока и ќе може да се врти полесно. Првата е потесна и додека замавне со рачињата ќе стаса до прачката што ги држи играчките.

5. princess5

princess5 Форумски идол

Кружната

6. 0ли

0ли Форумски идол

Кружна би зела

7. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Кружната, има повеќе простор за вртење.

8. Anika55

Anika55 Популарен член

Кружната има стимулација горе на повеќе страни, елипсовидната е ограничена само на едно место. И ние имавме кружна, максимално ја искористивме :)

9. Алек***

Алек*** Популарен член

Кружната

10. Cence

Cence Популарен член

Кружната :)

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Да не те разочарам ама 5+ сме и косата си паѓа уште, може и бетер. Репчето ми е преполовено.. Мене ми е втор пораѓај, после првиот не доев и не ми паѓаше. Изгледа е поврзано и со доењето, меѓу другото.

Homme likes this.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Таквата фаза кај мојава траеше до 9ти месец, од 4ти бев завикана еј заб ќе вади и само пипкав да не има нешто.. мада ништо чудно, кај мојава не беа набабрени долните, горните минимално.

@Bella_Stella не е поврзано со доењето според мој пример, оти со првото не ми паѓаше ич, преубава ми беше, сегааа туфии паѓаат, не можам да досмукам, кучето ќе се задавеше со влакната мои, ем многу ем долги пола метро (facepalm)
    Мене и премногу ми се плетка, на сабајле не можам да ја расчешлам.

За подлогите гледам сте пишеле, јас и двете ги имам, беба играјќи си заспива доле хаха ептен ја сака, па и дада се пика и заедно претаат, а таа големата е супер кога веќе седат, па да си играат на неа

Ние сме 4ти скок ама наводно громчето помина пред недела дена. Ее сега, и тука имам споредна, оваа бебе како да немаше скок искрено, јас шо стрес доживеав со Н, мислев мамата ќе ни се плаче сега ама неее супер е сега за сега освеен што сака во раце повеќе него обично иии на вечер ми се штрека во спиење со плачки 1-2 пати ама за секунд е пак заспана. Се надевам 5ти ќе не поштеди исто вака.

Last edited: Sep 19, 2023
    Ceneva and Bella_Stella like this.
  13. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

И ние добро го проаѓаме 4ти скок.
    Само кога јаде прави акробации.

Bubish26 and Ceneva like this.
  14. Homme

Homme Истакнат член

Потајно знам дека може ова да потрае ама се надевам ќе заврши… супер се чувствувам пост породилно ама ова ме тепа на психа доста…
    Мислам дека е све хормонално, имам познаничка што нема воопшто доено а исто и паѓаше многу.. не знам шо да речам ама чудно, на некои жени пак не им паѓа некои без коса останаа. Сеа а ќе видам мајка со количка директ во коса ја гледам :D

15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Хахах не се опседнувај до толку. Знам дека прави комплекс, на секое бањање цела топка коса вадам ама тоа е, период што ќе помине, не може вечно да трае. Со душа чекам да одам да се ишишам пократко, барем да не се тегнат толкави влакна по мене. :D

16. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Мамички некој совет за покачена температура. Бебето е 5 ипол месеци, првпат ми качува температура, 38 веќе 2 ипол часа не се симнува. Дадов Далерон сируп ама нема ефект. Докторот вика да мачкам со алкохол 70% по телото, два пати звонам истото ми го кажува. Некој друг совет? Немам искуство со температура, ретко качувам јас, а камоли со бебе. :( Заби сеуште нема, слабо отечени непца, ништо "спремно" за вадење, ако воопшто од заби се крева температура. Се избезумив, прво бебе, ХЕЛП :sweat:

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

чекаме принова и за спиење ме интересира како ги покривате новороденчињата и в каква положба спијат-на страна? За главата и да не повраат сред ноќ па да се угушат

18. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Моите од раѓање спијат во вреќа, освен денските дремки покриени со памучно ќебенце или тетра. Најбезбедно е спиењето на грб, нема да се угушат среде ноќ ако повратат. На страна и на меше не е препорачливо.

0ли and SunnyGirl2 like this.
  19. Luminary

Luminary Форумски идол

Некој да има искуство со циста во тестис кај машко бебенце?
    Му се појави топченце и како малку модро. На лекар ни рекоа дека ако не расте не е проблем.

20. atz1995

atz1995 Истакнат член

Моето од старт спие на страна. Веќе е 44 дена. Го ставам на страна и тој во текот на спиењето се обрќа на грб. На страна ги ставаа и во болницата за да ако поврати му истече надолу млекцето.

SunnyGirl2 likes this.