Од страна со рацете фаќам и проверувам, не знам како да објаснам, најдобро е да видиш. На следна контрола најдобро е да ти покаже ортопедот.
Да. Јас меѓу 4 и 5 месеци ќе одам, ќе ја носам пред да почнам да ја ставам во количка да седи на 45 °.
Да и јас тогаш го носев, и сега 6 ќе наполни, мислев непосредно пред тоа или веднаш после. Па ќе каже вајда нови насоки. Фала ти Оли.
Ако си била накај 4-ти или 5-ти месец пред да го седнуваш, следниот преглед е пред проодување за преглед на стапала, за регуларно тоа што проверуваат и за совети околу обувки, па потоа 2-3 месеци откако ќе оди самостојно.
Аха, пошто реално ние прва контрола испуштивме во Лондон, мислам таму не прават контрола воопшто се до 4ти месец, па немаше како да го носам, тука го носев кога наполни 4 за да му снимат колкови иако тоа треба на 2 мислам и да каже дали може под агол да седи, рече да се е во ред, може да го седнуваме под агол и да го оставам онака да вежба за седење после 5ти. За контрола ништо не спомна може поради ова зошто нема потреба толку скоро. Ај ќе се јавам и ќе ја прашам да не замарам вака.
Ако, прашај, ама штом ти кажала да го седнуваш, тоа е тоа од тој аспект. Е, ако сакаш пак да го види, да каже за Д3 или нешто ако си имаш друго што те интересира, види со неа. И на сајтот оди каде што се закажува, и таму мислам дека им пишува кога прв, втор, трет контролен преглед.
Бебе и на 6+ ќе ги прави тие фаци кога ќе проба нешто ново и тоа е нормално, а ако одбива скроз е веќе.. не посакувам на никој, тоа што го пројдов со Н. И тука пример ако се почне со зеленчук, морков, наредно се става компир, па следно е месо ама сол? Тоа не. Вие сте супер со кг, моето е исто 3100 родено ама не очекувам повеќе од 6кг. Нина ми беше 6,500 на 6 месеци, моите деца се витки ептен хаха и главче и мешко имаат ситно, а долги. Кога ќе видам некои месец дена разлика само а огромни велам де бре луѓе со што ги раните хахах Можеби не сака течно, пробај со гмечено, ако и тоа не го сака, таман ќе пробате од 6+ само да си јаде доколку сте спремни.
Нина е 3г и 9 месеци скоро, бебе е сокро 5 месеци. Утре ни е прв ден ќе видиме како ќе биде ама Нина никогаш не заодела онака во градинка, па да правела прекин зарад бебе, скроз нов почеток, а се е на мене.. живци ќе видиме колку ќе имам хаха
јас сум со две 3.5 и 5.5 и бебе еден месец, во Германија, ги пуштив во градинка кога направи малото 1 недела првата не сакав а и беше многу ладно, после па многу топло и си реков најубаво да се изнатрчаат надвор. а и бабицата така ме советуваше колку што може стариот режим да им се зачувува. моите беа тука па ги земаа порано накај 3-3:30. Најмногу ми беше за да не донесат некои вируси итн ама општо се претежно здрави средната сега имаше малку мрсули а на бебуш ко мииинимално еден ден нешто го осетив и толку беше, го дојам па си велам добро ќе биде. Мажот ми ги носи сабајле, е сега јас од следната недела ќе треба сама со бебушот да ги земам тоа ме интересира како ќе оди да видиме
Очекувано ми е да прави гримаси и да негодува до негде, сепак нова текстура и вкусови се и не му е познато. На пет месеци и пет дена кога проба јаболче имаше тотална незаинтересираност, затоа и не продолжив и паузирав до сега. Последниве денови дадов тиква и слива и се приметува разлика. Пак се мршти на моменти, што е нормално, ама гледам огромна разлика од пред 10 дена кога проба прв пат. Сливата особено денес ептен му се допадна, ептен отвараше уста изгледа дека благичко. Инаку месо може и од 6+ по ново, ама со што да го дадам тоа месо кога треба да воведам прво зеленчук и овошје, па житарки итн. Па и мевцето со солче! Нека си дава она совети какви сака, не планирам да ја слушам. За мое дете си одлучувам јас што, како и кога ќе проба. Иначе исто и син ми е долгичко, меше нема ич рамен е како даска колку и да се најаде. Мислам дур бев бремена кога го мереа со помало меше за две недели ти ми имаше кажано дека поголемата ти ја воделе така и дека сега нема меше и се и шлапка околу половината. Исто е и кај нас, тренерчиња, куси панталончиња знаат да му шлапкаат околу струк.
Да да така беше ја мереа со помало меше и големата и малава, големата уште не може да носи фармерки пример ако не се слим фит хахах ех на повојнива ми донесоа тогаш пантолончиња/ фармерки и никогаш не успеав да и ги ставам, горе огромни, а после и беа куси, така и второво, иста градба. Да по ново гледам дека и јајце во вид на омлет ( тие што се одлучуваат за блв) даваат од 6 месеци. По апликсција и грав имаат пишано.. тотална збунка.
Бебето денес ми ика многу, цел ден, плус не какаше цел ден и сега заврши работа ама какатс беше зелена и мириса на кисело. Што може да е индикација овоа, онака ок ми личи? Јас имав стомачен пред два дена, може го прифатило?
Слим фит бебиња. Иначе за храната старите и новите препораки бајаги се разликуваат. Збунувачки е да, ама јас сум секогаш за тоа да не се оди во крајности и да се следи детето. Планирам да комбинирам од почеток каши па после блв, ама ќе видиме како ќе оди. Денес татко му му даваше каша и се претуфка зошто фаќал со рачињата, се мачкал, не знам што правел. Викам абе остај го детето, кога ќе почне сам да јаде хаосот ќе е х10 од ова.
Мојот оди во градинка веќе 3г и баш му фалат другарите. Бебе е 2 недели. Се секирам за вируси, ама има поминато сипаници, моно, ваљда има некој имунитет.. бебе го дојам, се надевам има врска. Ќе оди утре до 12, па се надевам ќе биде се ок.
Зависи што јадел. Ако си дала тиквичка, брокула, може да е зелена од тоа. За киселото не знам, ама со вкусовите секако очекувај да му се смени каката. Син ми денес имаше прв пат помешана течна со парченца, инаку стално е само течна.