Дали на 5 месеци си ги гледаат постојано рацете? Импресионирана е од нив и цело време ги врти и гледа
Нашето моментално е во втор скок. Тој ден кога беше громчето беше малку кенкав за заспивање и скоро и да не спиеше ич цел ден. Вечерта мм вика зошто му се црвени очите, викам зошто нема спиено цел ден Другите денови не забележувам некоја голема разлика освен што нашето уште повеќе сака да му зборуваш, да му пееш сака да гука повеќе и веќе не сака да го носиме во раци. Едвај издржува за да ждригне и сака одма да го оставам во релаксатор
Мислиш за пократка ресичка на јазичето? И мојата имаше ама ми рекоа дека со цицање може да се издолжи па може нема да има потреба од интервенција. Баш околу 11 месеци Марина ја гледаше и ми рече дека нема потреба од интервенција. Ние сме 14 месеци ќерка ми сеуште цица. Доењето помогнало.
Tolku rano pocnuvaat da gukat? Mojava sinokja pocna, so mm bash ja zaspivavme taa guka,se stopivme od srekja ,kolku e ubavo cuvstvoto na sekoja nivna promena. Moeto sonce saka samo vo raci da spie,shtom ja ostavam vednash se budi.Od denes ni posnuva skokot pa ke vidime shto ke bide
Сигурно е различно кај сите, но нашиот од еден месец гука и се насмевнува, а веќе прави и подолги звуци со различен тон на пр. АуУууУУу и се смее на татко му или бабите кога ќе ги види зборувајте и, пејте и се повеќе ќе ви станува интересно
Креваат 38,3 крена вчера накај 8 часот брзо ја симна, сега е супер, вчера ја болеа ножињата кај што се убодите но и тоа и се смири, вие како сте
Да да, матичната рече да почекаме до 5,6 месеци исто рече можи да се среди да следиме, фала ти за споделеното, дај боже да не треба и кај моето интервенција, па планирам да го дојам долго здравје ако има млеко и ако сака.. Тебе не ти правеше проблем со брадавиците? Болни ми се уште при доење мене, плус блистер имам кој не поминува.
И кај нас 2ч по вакцината плакаше изгледа го болеа нозите ама откако ставив лепенки се смири. Менувам лепенки на 5-6 часа и супер е. Не е ни поспан денес. Ќе видиме оваа вечер.
Девојки дали ова ви личи на папочна кила ? Се обидувам да се сетам дали му беше вакво папочето или само си правам филмови. До сега педијатар нема спомнато ништо ...
Јас мислам дека ќе одам сама во Демир Хисар во рацете плаче зајдува,па и дадата залепена за мене. Вчера се надпа денски 3 часа споеше за чудо ама сношти око не склопи чекам да заспијат и јас кома со нив Има ли некоја во групата што и доаѓа дома жена за пари да и ги гледа децата по некој саат?
Плачеше и ептен му беше како испакнато , па затоа ме фати паника . Инаку педијатар ми кажа дека се е во најдобар ред . Ви благодарам на одговорите девојки.
Девојки до која возраст стерилизиравте цуцли? И дали задолжително пеглате бебешка гардероба или сосема е ок на жежок циклус у машина за сушење да се пројдат?
Еднаш само ги испеглав пред да се породам и толку беше, долни алишта и шпикозни перам на 60, ептен ако се кашкани на 90, се друго на 40 со дупло плавење, прво делев негови и наши, сега се заедно перам со омекнувач и прашок за бебиња. Машина за сушење е сосем доволна. Цуцли и шишиња сеуште стерилизирам, докај 4ти месец задолжително еднаш дневно, после тоа почнав еднаш на два три дена во стерилизатор, а онака ги потопувам малце во врела вода.