Искуства со тт кај 3 месечно бебе? Најмногу му беше 38.2,почна од денес на пладне. Млитав и поспан,нерасположен беше па му дадов 3.3мл далерон на 37.9 Педијатарот вели да форсирам цицање и да понудам чај. До сега не сум давала,каков давате а да не е бекутан? Утешете ме дека е пролазно вирусче..јас и мм бевме настинати деновиве со тт.
Само цицање почесто и доколку можеш да издржиш да не даваш сируп до 38,5. Можеш да рассоблечиш, истушираш, да форсираш цицање. За чај јас не би, до првите 6 м.
Моето прв пат качи температура на 2 месеци, многу лесно помина. Некој вирус беше од батко му од градинка, 3 дена качуваше до 38,2 и сам спушташе, никаков лек не му дадов освен носето што го чистевме. Ама периодов некако многу лоши вируси има, следи ситуација.
I jas imav bebe rodeno 35 gn koe dodeka vovedov cvrsta hrana non stop povrakjase vo mlaz denje nokje, pedijatar mi rece da go legnuvam na povisoka pernica za pomalku da povrakja da ima efekt pomalku povrakja no ne ic sepak si terase sekoe doenje Se dodeka kacuva na kilaza i napreduva kolku i da povrakja ne e nisto strasno
@Bubish26 @Sun&Moon @0ли @kjofti4 генерациски бебиња, дали почнавте да ги ставате бебињата на 45 степени во количка?
Јас уште не, чекам да отидеме деновиве на контрола кај ортопед. Претпоставувам дека ќе каже да ја ставаме, па ќе почнам. Едвај чекам да ја спакувам корпата Ти?
Уште ми е во транспортер, се надевам ќе тера ладно време за да ја ставам топлата вреќа, со надеж дека ќе и е поудобно така оти моево е ситничко и мислам ќе сњ изгуби во седиштено.. а дома во релаксатор почнав да ја ставам и дада кога ја држи, самс се подига
Зезнато ми е оли овој крај само во костозглобна можам да ја однесам на преглед и тоа одвај термин да најдам, утре сме 5месеци па реков да прашам вие останатите што правите. Со првото сум почнала на 5месеци да го ставам на 45, ама гледам и момава некако е спремна.
Па тука некаде околу 4,5-5 месеци сум го ставала и јас поголемото на 45 °, не ми текнува баш точно. Но мислам дека во корпата го возев до кај 6 месеци, со лежиште поткренато на 45 °. А во Охрид нема некој ортопед? Знам дека кога бев таму, а се погоди време за преглед, се враќавме во Скопје за да го однесам на контрола.
Не сум тагната зошто сме малку поголеми, ама да се умешам. 10ина дена пред пет месеци почнавме да го исправаме на 45 степени ама не цело време, само на кратки интервали, повеќе си лежеше. Во петокот бевме на ортопед, сега во среда полни 6 месеци. Ни кажа да го исправаме слободно на 90 степени во количка и да го држиме седнат во нас без да се потресуваме. Вика он докај 8 очекувам да се стабилизира и да седи самостојно. Син ми ептен покажува знаци, во количка веќе не можеш да го налегнеш секогаш, сам се дига сака да станува, затоа и сама гледам дека е спремен да се вози исправен. Чим сте пет месеци можеш на 45 слободно.
Бела си реков ќе те тагнам ама вие цел месец сте поголеми хаха Исто како Бубиш ја возев во транспортер ама цела се крева,а и не ми седи долго плачи , вака си викам можда ќе седи подолго и затоа ме интересираше искуство.
Ее исто се крева и се турка со нозене, ние утре сме на преглед ама мислам ќе дозволи оти цаве сама си се крева секаки
Хахах батко е за малце да. Сами си кажуваат кога се спремни, ама јас сепак го чекав прегледот за докторот да каже официјално. Во транспортер јас не сум го возела. Пред пет месеци ја тргнавме корпата зошто така се погоди, отидовме на одмор. Во спортското седиште ми е побезбедно да го исправам зошто е врзан и безбедно е.
И јас неповикана ќе кажам дека нас ни дозволија со неполни 5 да го ставаме под 45, сега веќе на скоро 6, го уседнувам и во нас по малце и во количка он сам се подига да седне, нема шанси одврзан да го оставам ни секунда одма трга да седне и да се џитка нанапреда. А веќе и кога лежи се тегле, се тртка, така да би рекла спремен е. Мислам дека сте ок веќе на 5м да се под 45.
Да ја ставам, уште две недели сум на ортопед да видам што ќе кажи Али искрено ние сме 5++ јас почнав и во скут кога ја држам да ја подседнувам.. Ама штом бебе се напрега да седне да се исправи само значи дека јадрата се оформени
Како се дозира плевит Д3? До сегс користев други ама аптекарката ми рече можам овие на рецепта да ги земам, па зедов, си велам што ќе давам по 500 месечно за другите, ама некако многу ми е нејасна дозата. Давам веќе една капсула вит Д со омега ама треба плус 800 единици, колку капки се тоа од плевит?
Мене препорачана доза од ортопед ми е една капсула Д3+Омега плус 3 капки пливит. Така давам откако наполни 3 месеци. До душа јас давам 4 капки зошто останува на лажичката, па да бидам сигурна дека примил соодветна доза. Докторот ми кажа така да тераме цела зима, пролетта кога ќе почне сонце да има да намалам на 2 капки.