Ќе спие мирно после 3г. Еве ја чекам 2026та за да спијам пак ко чоек. Таман големиот почна мирно да спие, ги пројде и кошмарите, јово на ново све.
Од пред некој ден бебуш 2+ почна да загледува од блиску и ги криви очите накај носот. Тоа го прави кога му го доближувам шишето и веќе почна да си ги гледа раците и како си ги доближува накај устата ги криви очите изгледа за да си ги види раците нормално ли е?
Dali e shtetno bebeto da ima prigusheno svetlo blisku do svoeto krevetce koe shto menuva boi i nagore sveti kako proektor? Mi e strav da ne mu shteti na vidot a si go gleda i si sedi miren vo krevetce. Si zaspiva kompletno nezavisno, ima 4 nedeli
Повлекувам се што кажав за бебе и температура. 3 ипол недели, 38 темп. Суспектна ковид инфекција и затнат нос. Не е ни од брат му од градинка, туку од баба му. Ќе пукнам од мака.
Ќе му мине лесно не се сеќирај, знам бебиња и деца кои имаа ковид, лесно и брзо прележуваат, дој го интензивно, не го наоблекувај многу, млаки тушеви и за парацетемол не знам дали смее толку мал, мислам над 2м е дозволено, ама сигурно има нешто што е дозволено. Не се сеќирај ќе биде добро.
Моето на еден месец качи темп од уринарна инфекција демек од НЕХИГИЕНА. Ќе се убиев. Давав парацетамол ако качи 38 или над тоа. На 2 часа го доев или давав млеко за 2 дена оздраве. Нервозно е да се болни толку малецки, плакав по неколку пати во денот, но брзо ќе помине не грижи се.
Да нормално и моето така прави, уште 5 дена 2 месеци. Со помин да му е, душа мила ќе му помине не се нервирај. Кај нас ко беше 2 недели мм беше многу болен со наод на плуќа, со инхалации, со 2 антибиотици, потоа свеки, јас, сите не фати, среќа бебе не фати. Сега од понеделникот големото е настинато, мрсули, кашлање, само по 1 недела во градинка, нон стоп в лице му оди го бацува, го гали, 100 пати денот му викам тргни се ама на кој му кажуваш, среќа досега е добро малово, знаев дека одма ќе има настинки од градинка ама ете неможиш да се допазиш, што е ќе се поминува, само со лесно да е.. Иначе бебе уште малку 2 месеци, почнува да се смешка кога му зборуваме, уште не гука, само Г вели грчеви нема, не се страшни, не давам ништо, само биогаја и Д3 со К, за колкчињата за ехо на 26ти сме закажани, ортопед нз каде Битола, нема ни приватни. Ако знае некој нека пиши.
Уринарни инфекција најчесто се фаќа од неправилнно миење, бришење на женските од назад кон напред и навлегување на фекалии во генеталиите, ама не дека од нехигиена него бебиња се не можеш да го упазиш реално. Моето дека е со рефлук жив страв иам од уринарни, а и на атб е редовно, ама го мијам на секое мењање пелена 90% од времето.
Смее чепче ни даде над 38. Сега му дадов дека имаше 38.2. Среќа па цица и бара да цица нон стоп, полни пелени, докторката ни рече додека цица да не се секираме. И јас сум крш болна, до повраќање кашлам, па се надевам има антитела млеково. Се изнаплакав, просто не ми се верува како не го дочував здрав.
Абе што има сега да се јадосуваш, реално како ќе го зачуваш здрав ако и ти си болна, не може колку и да сакаш.Ќе му помине, не се грижи, посвети се и на себе побрзо да оздравиш. Јас пред две недели бев многу болна, не ни знам како се грижев за него, ама он ок беше.
Мајка ич да не се секираш, полошо ке си направиш. Јас така пред две недели коски болат, повраќање лежев мм за цицање ми го даваше, се јавувам на педијатарот да прашам што можам да му дадам ако го префати и него, а за мене не одам на лекар. Педијатарот ми вели земи ти провери се и лечи се, бебе и да префати, здрава мајка му треба да се грижи за него. Среќа само еднаш 38 му измерив температура. Назад ни е зимата со разболувања и настинки. Нека доаѓа и нека проаѓа што вели мајка ми. Ние денес на вакцина бевме 2 месеци вчера направи ,само рота со пиење му дадоа и ми рекоа за месец дена за боцкање и за пиење ке имал пак. Ја ич не знам како оди ова, нели сега треба 3 вакцини да прими или грешка сум нешто
Не се обвинувај. Така ќе растат, ќе настинуваат, во стаклено звоно не можеш да го ставиш. Јас така само си се потпрашував каде згрешив кога имаше воспаление на ушите, и газето му го изрешетаа 9 дена инекции примаше. За на крај да ми кажат дека не е од промаја дека е од носето, а носето затнато уште во болница кога се роди, како последица на тоа што се напи од плодовата вода. Ете го ден денес кркља на носот, а нема секрет, носко ништо не вади, а и на болница ништо не му извадија. Физиолошки само ставам и не помага. Со лесно и да минува само.
Па на последна контрола пред 2 недели имаше 5400, само една што се пие ни дадоа и ни рекоа за 1 месец пак