Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.049
    Ќе спие мирно после 3г. Еве ја чекам 2026та за да спијам пак ко чоек. Таман големиот почна мирно да спие, ги пројде и кошмарите, јово на ново све. ;(

На Enci201, Sofi.ja, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.049
    После 9м ќе почне да спие повеќе денски.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Од пред некој ден бебуш 2+ почна да загледува од блиску и ги криви очите накај носот. Тоа го прави кога му го доближувам шишето и веќе почна да си ги гледа раците и како си ги доближува накај устата ги криви очите изгледа за да си ги види раците (facepalm) нормално ли е?

4. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    300
    Isto i moeto mie za edna nedela 3meseca

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    300
    Isto i celo vreme gi fakja racete prstite i celo vreme take i gi gleda i igra so niv

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    156
    Dali e shtetno bebeto da ima prigusheno svetlo blisku do svoeto krevetce koe shto menuva boi i nagore sveti kako proektor? Mi e strav da ne mu shteti na vidot a si go gleda i si sedi miren vo krevetce. Si zaspiva kompletno nezavisno, ima 4 nedeli

7. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    439
    Дали разговаравте со лактациски консултатнт? Кои се советите?

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.049
    Повлекувам се што кажав за бебе и температура.
    3 ипол недели, 38 темп. Суспектна ковид инфекција и затнат нос. Не е ни од брат му од градинка, туку од баба му.

Ќе пукнам од мака.

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    45.751
    Ќе му мине лесно не се сеќирај, знам бебиња и деца кои имаа ковид, лесно и брзо прележуваат, дој го интензивно, не го наоблекувај многу, млаки тушеви и за парацетемол не знам дали смее толку мал, мислам над 2м е дозволено, ама сигурно има нешто што е дозволено.
    Не се сеќирај ќе биде добро.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Моето на еден месец качи темп од уринарна инфекција демек од НЕХИГИЕНА. Ќе се убиев. Давав парацетамол ако качи 38 или над тоа. На 2 часа го доев или давав млеко за 2 дена оздраве. Нервозно е да се болни толку малецки, плакав по неколку пати во денот, но брзо ќе помине не грижи се.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    Да нормално и моето така прави, уште 5 дена 2 месеци.
    Со помин да му е, душа мила ќе му помине не се нервирај.
    Кај нас ко беше 2 недели мм беше многу болен со наод на плуќа, со инхалации, со 2 антибиотици, потоа свеки, јас, сите не фати, среќа бебе не фати. Сега од понеделникот големото е настинато, мрсули, кашлање, само по 1 недела во градинка, нон стоп в лице му оди го бацува, го гали, 100 пати денот му викам тргни се ама на кој му кажуваш, среќа досега е добро малово, знаев дека одма ќе има настинки од градинка ама ете неможиш да се допазиш, што е ќе се поминува, само со лесно да е..
    Иначе бебе уште малку 2 месеци, почнува да се смешка кога му зборуваме, уште не гука, само Г вели :) грчеви нема, не се страшни, не давам ништо, само биогаја и Д3 со К, за колкчињата за ехо на 26ти сме закажани, ортопед нз каде Битола, нема ни приватни. Ако знае некој нека пиши.

На Carolin. и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    45.751
    Уринарни инфекција најчесто се фаќа од неправилнно миење, бришење на женските од назад кон напред и навлегување на фекалии во генеталиите, ама не дека од нехигиена него бебиња се не можеш да го упазиш реално. Моето дека е со рефлук жив страв иам од уринарни, а и на атб е редовно, ама го мијам на секое мењање пелена 90% од времето.

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.049
    Смее чепче ни даде над 38. Сега му дадов дека имаше 38.2.

Среќа па цица и бара да цица нон стоп, полни пелени, докторката ни рече додека цица да не се секираме.

И јас сум крш болна, до повраќање кашлам, па се надевам има антитела млеково.

Се изнаплакав, просто не ми се верува како не го дочував здрав.

На Viveki, lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    45.751
    Абе што има сега да се јадосуваш, реално како ќе го зачуваш здрав ако и ти си болна, не може колку и да сакаш.Ќе му помине, не се грижи, посвети се и на себе побрзо да оздравиш. Јас пред две недели бев многу болна, не ни знам како се грижев за него, ама он ок беше.

На Viveki, Carolin., lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    19.546

Мајка ич да не се секираш, полошо ке си направиш. Јас така пред две недели коски болат, повраќање лежев мм за цицање ми го даваше, се јавувам на педијатарот да прашам што можам да му дадам ако го префати и него, а за мене не одам на лекар.
    Педијатарот ми вели земи ти провери се и лечи се, бебе и да префати, здрава мајка му треба да се грижи за него. Среќа само еднаш 38 му измерив температура. Назад ни е зимата со разболувања и настинки. Нека доаѓа и нека проаѓа што вели мајка ми.

Ние денес на вакцина бевме 2 месеци вчера направи ,само рота со пиење му дадоа и ми рекоа за месец дена за боцкање и за пиење ке имал пак. Ја ич не знам како оди ова, нели сега треба 3 вакцини да прими или грешка сум нешто (facepalm)

На lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  16. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Да 3 треба. Рота се пие и по една во двете нози. Барем на нас така ни ставија. Колку кг е?

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    8.465
    Не се обвинувај. Така ќе растат, ќе настинуваат, во стаклено звоно не можеш да го ставиш. Јас така само си се потпрашував каде згрешив кога имаше воспаление на ушите, и газето му го изрешетаа 9 дена инекции примаше. За на крај да ми кажат дека не е од промаја дека е од носето, а носето затнато уште во болница кога се роди, како последица на тоа што се напи од плодовата вода. Ете го ден денес кркља на носот, а нема секрет, носко ништо не вади, а и на болница ништо не му извадија. Физиолошки само ставам и не помага.
    Со лесно и да минува само.

18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    19.546
    Па на последна контрола пред 2 недели имаше 5400, само една што се пие ни дадоа и ни рекоа за 1 месец пак

19. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Мајки, до кога треба да се затвори фонтанелата?
    Поздрав:)

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    Мислам до кај година и пол.
    Едит
    Screenshot_20231012_203315_com.huawei.browser.jpg

Нас уште не ни се имат јавено за вакцина а на 16ти е 2м.

На Enci201 му/ѝ се допаѓа ова.