Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Mamicki,prasanjevo moze i e glupavo ama aj prosvetlete me:),posto nemam doma vaga nemozam stalno da ja pratam kako napreduva vo tezina ama za dolzina gledam deka e protegnata ocigledno e,a i po alistencava se gleda,znaci sakam da prasam dali dolzinata ima vrska so cicanjeto,dali ako e gladna sepak pridava na dolzina ili ne,jas se se plasam da ne mi e gladna,dur ne idam na pediatar ja mislam postojano iako si cica redovno^_^

2. Annath

Annath Форумски идол

Има врска - некои бебиња повеќе добиваат на тежина, други одат во должина. Битно е да си цица убаво и да има полни пелени, а дали повеќе ќе напредува во должина или во тежина, зависи од бебето :)

heppymom, Kaetana, bella.s and 2 others like this.
  3. menelele

menelele Популарен член

Znaci i jas da si se tesham deka beba poveke odi vo dolzina otkolku vo tezina:) ja pa samo za cicanjeto se nerviram ama pa vikam ako e gladna ke place a moja beba vo nikoj slucaj ne place:)

bella.s and Kaetana like this.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Isti sme i nie,place samo dur da ja namestam za cicanje,i vaka spored mene poveke pridava vo dolzina iako koga ja merevme bese super i so tezinata pa ke vidime na slednata kontrola,jas od sto neiskusna se si mislam zosto vaka zosto onaka :?:

menelele and heppymom like this.
  5. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Hipp kupka za bebinja za banjanje, se mackame celi so kokosovo maslo i normalno pavloviceva na menjanje peleni. Sto pomalku hemija toa podobro.

irena.1 likes this.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

За бањање земав да пробам од логона, шампон и кубка во едно, невен и камилица - органска козметика, задоволна сум. За лице и тело - еуцерин црвениот, од раѓање па до сега го користам, а за пеленската регија на веледа кремата календула од невен.

mon4i91 and irena.1 like this.
  7. darcy

darcy Популарен член

Jas Mustela sampon I mleko koristev, za lice Bekutan, I pavloviceva za gaze.

irena.1 likes this.
  8. pilenka

pilenka Популарен член

Мамички, нели кутијата на Памперс 4-ка имаше 99 пелени, или јас сум грешка:wasntme:

9. mariz

mariz Форумски идол

Moevo odi i vo tezina i vo dolzina :D utre sme na ortoped pa valjda kje go merat tamu, neznam prv pat odime... pa bas da vidam do kaj stignal :D vcera ne sretna prijatelka na svekrva mi i go gleda i vika masala ste porasnale kolku napravi? i jas se smeskam vikam eve za nekoj den dva :D a on za 4 lici haha

Mekuska and menelele like this.
  10. azelea

azelea Популарен член

Здраво мајкички,како сте? Како се бебушите на ова топличко? Ние за некој ден ќе правиме 6 месеци,па
    е се приклучам на другата група:).Има ли некоја искуство со црвени брунчиња ситни со белко на газето,и се појавија пред некое време,незнам што може да е,не сме смениле пелени,памперс користиме цело време???

11. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Ne si greska, tolku ima :)...3 paketcinja po 33...

12. pilenka

pilenka Популарен член

@Artemida81 не сум била грешка (facepalm), но во новото пакување што го купив има 90 парчиња, 3 пакетчиња по 30 памперси, ги намалиле...божеее 9 пелени помалку, а цената иста:x

13. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Jas sabajle bas go otvoriv paketot, ama kupen e odamna...ama ina uste da se najde od tie po 99...

pilenka likes this.
  14. bile1986

bile1986 Истакнат член

Мамички од кога почнавте да ги подседнувате вашите бебуши мојата кукла е 5 и пол и сака да седи се фака за мојте раце и се исправа на газето ама незнам дали смее да го прави тоа

15. mariz

mariz Форумски идол

Mamicki ima nekoja od vas sto odmolzuva mlekce i mu dava na bebusot? Me interesira po kolku pijat vasite bebuski? :) 2 meseci ima bebus moj.. :)

16. menelele

menelele Популарен член

@mariz
    Blazesi ti so buckoto tvoj :) ja utre ja nosam beba na merenje pa ke vidime sto ke pravime.
    Inaku nie bevme na ortoped vo majcin dom kaj nekoja Daniela georgieva i ic ne sum zadovolna. Dve sekundi pregled na eho, mi vika povoj stavaj i tolku katastrofa. Kolku od redot da projdeme. Neznam dali da ja nosam kaj Vidoeski.
    Leleee slucajno kliknav na profilot tvoj ako na slikata e buckoto e bas e bucko srceeee i kakvo ubavo uste ima. Pu pu da ne go urocam:)

espana likes this.
  17. darcy

darcy Популарен член

Vcera bevme na ortoped (Ivanka vo Remedika). Rece sega na 4 meseci da pocnam da go stavam pod 45 srepeni, a od 6 da pocneme so sednuvanje. So 5 I pol cim samata si podstanuva super e.

18. mariz

mariz Форумски идол

Nie vo Remedika zakazavme, bas kje vi kazam kako sme pominale :) Da buceto moe e toa i toa 10 dena ima na slikata :D Sega mi e porasnat mnogu, izdolzen... No obrazite uste se na nego i mese ogromno ima, bas od onie smesnine bebenca so mese e hahah :D

19. mami blue

mami blue Форумски идол

Aj info vo Remedika kolku naplakjaat preglen na ortoped?

20. darcy

darcy Популарен член

1500 denari za pregled I eho na kolkcinja.

Mekuska and mami blue like this.