Mamicki,prasanjevo moze i e glupavo ama aj prosvetlete me,posto nemam doma vaga nemozam stalno da ja pratam kako napreduva vo tezina ama za dolzina gledam deka e protegnata ocigledno e,a i po alistencava se gleda,znaci sakam da prasam dali dolzinata ima vrska so cicanjeto,dali ako e gladna sepak pridava na dolzina ili ne,jas se se plasam da ne mi e gladna,dur ne idam na pediatar ja mislam postojano iako si cica redovno
Има врска - некои бебиња повеќе добиваат на тежина, други одат во должина. Битно е да си цица убаво и да има полни пелени, а дали повеќе ќе напредува во должина или во тежина, зависи од бебето
Znaci i jas da si se tesham deka beba poveke odi vo dolzina otkolku vo tezina ja pa samo za cicanjeto se nerviram ama pa vikam ako e gladna ke place a moja beba vo nikoj slucaj ne place
Isti sme i nie,place samo dur da ja namestam za cicanje,i vaka spored mene poveke pridava vo dolzina iako koga ja merevme bese super i so tezinata pa ke vidime na slednata kontrola,jas od sto neiskusna se si mislam zosto vaka zosto onaka
Hipp kupka za bebinja za banjanje, se mackame celi so kokosovo maslo i normalno pavloviceva na menjanje peleni. Sto pomalku hemija toa podobro.
За бањање земав да пробам од логона, шампон и кубка во едно, невен и камилица - органска козметика, задоволна сум. За лице и тело - еуцерин црвениот, од раѓање па до сега го користам, а за пеленската регија на веледа кремата календула од невен.
Moevo odi i vo tezina i vo dolzina utre sme na ortoped pa valjda kje go merat tamu, neznam prv pat odime... pa bas da vidam do kaj stignal vcera ne sretna prijatelka na svekrva mi i go gleda i vika masala ste porasnale kolku napravi? i jas se smeskam vikam eve za nekoj den dva a on za 4 lici haha
Здраво мајкички,како сте? Како се бебушите на ова топличко? Ние за некој ден ќе правиме 6 месеци,па е се приклучам на другата група.Има ли некоја искуство со црвени брунчиња ситни со белко на газето,и се појавија пред некое време,незнам што може да е,не сме смениле пелени,памперс користиме цело време???
@Artemida81 не сум била грешка , но во новото пакување што го купив има 90 парчиња, 3 пакетчиња по 30 памперси, ги намалиле...божеее 9 пелени помалку, а цената иста
Мамички од кога почнавте да ги подседнувате вашите бебуши мојата кукла е 5 и пол и сака да седи се фака за мојте раце и се исправа на газето ама незнам дали смее да го прави тоа
Mamicki ima nekoja od vas sto odmolzuva mlekce i mu dava na bebusot? Me interesira po kolku pijat vasite bebuski? 2 meseci ima bebus moj..
@mariz Blazesi ti so buckoto tvoj ja utre ja nosam beba na merenje pa ke vidime sto ke pravime. Inaku nie bevme na ortoped vo majcin dom kaj nekoja Daniela georgieva i ic ne sum zadovolna. Dve sekundi pregled na eho, mi vika povoj stavaj i tolku katastrofa. Kolku od redot da projdeme. Neznam dali da ja nosam kaj Vidoeski. Leleee slucajno kliknav na profilot tvoj ako na slikata e buckoto e bas e bucko srceeee i kakvo ubavo uste ima. Pu pu da ne go urocam
Vcera bevme na ortoped (Ivanka vo Remedika). Rece sega na 4 meseci da pocnam da go stavam pod 45 srepeni, a od 6 da pocneme so sednuvanje. So 5 I pol cim samata si podstanuva super e.
Nie vo Remedika zakazavme, bas kje vi kazam kako sme pominale Da buceto moe e toa i toa 10 dena ima na slikata Sega mi e porasnat mnogu, izdolzen... No obrazite uste se na nego i mese ogromno ima, bas od onie smesnine bebenca so mese e hahah