Zdravo mamicki, moeto since rodeno e pred tocno 2 Dena, megjutoa ne go pominal skriningot za sluh. Sakav da prasam Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo. Vi blagodaram.
Мене педијатар ми рече генерално да не го будам, да си го оставам да поспие. Туку моето тешко 2 месечно бебе (над 6 кила) си сака во раце. Не ми се дебатира дали тоа е добро или не, пошто свеки и мајка веќе секој ден ми викаат дека си правам лоша услуга и да не го држам во раце оти само така ќе сакал; го знам веќе тоа тику дали се исплати сега да се купи 4mums Mamaroo? читав реценции по нет дека мајки го користеле само до 4 5 месец, односно пред да може да седи, после тоа им фаќал прашина. па не би сакала да дадам 30 000 само за 2 месеци користење. бебуш е тежок и затоа ми е битно да зеам релаксатор до 11,5 кила, да го користи повеќе. Вие што имате 4mums дали се исплати и до кога го користевте Mamaroo?
Јас не би ти рекла.Не е до парите,колку е до староста.Моето до 3 преку сила го ставав,ама веќе почна да знае ,сака што повеќе да гледа во луѓе и да се придружи од некој.Стварно е тешко твоето,машала ама мислам дека за некоја недела поисплатливо ти е да си земеш некој по обичен релаксатор на лулање,тие сепак и не фаќат толку простор.
Може џабе да го купиш, бебето да не сака да седи во него. Пробај прво од некои што имаат релаксатор дали сака. Мислам дека е доста скап, а кратко време би ти вршел работа и ако претпоставиме дека сака да лежи во него. Колку време во денот ти е во раце?
Zdravo majki, sakam nekoja da mi spodelit iskustvo ili mislenje. Vnuk mi se rodi vo 34 nedela, tezese 2,480 kg. Veke edna nedela e vo bolnica ne e vo inkubator ama celo vreme e na kislorod. Site krvni analizi mu se supper ama ete deneska probale da mu isklucat masinata za klisorod i samo 20 min mozel sam da zdivnet i posle se pomodril. Aj ve. Olan nekoja da mi spodelit slicno iskustvo kolku vreme plus ke mu trebat da bidit dobar
Откако наполни 3м. Ги дотрошив заостанатите Д3+К1 и купив Д3+омега Никако будење Моето до кај 2м ни 5мин не седеше во релаксатор. Сега на 3ипол веќе и си заспива во него, некогаш и по два три пати во денот го ставам. Баш гледав и јас килажата,он сега има 7кг релаксаторот е до 9кг. Така да уште некој месец ќе се полула
Каде се породи? Јас на ГАК и во картончето пишуваше преглед на слух не е реализиран,потоа бев на клиниката на 1м и го прегледаа. Не те сфаќам дали не е прегледан или прегледот не помина позитивно?
Јас од некој си 2 недели тогаш ми хо донесоа, сакавме да купиме ама ни најавија дека како подарок сакаат да ни донесат иначе од прв ден можеш да го ставаш
Моето не сака да седи во релаксатор, ни го дадоја на користење, можи да постои само некоја минута и почнува да плачи, не купив ни со првото, и тогаш ни дадоја на користење и ич не сакаше да стои во него. Така да во никој случај не би дала толку пари за релаксатор.
Моето бебе е 2 и пол месеци од првиот ден дома го стававме по 10-15 мин, но почна да седи по повеќе кога го качивме релаксаторот на креветот ставен е во аголот на аголна гарнитура не гледа сите од високо и нема проблем...
Како што го имаш вака напишано дека релалсаторот стои во аголпт на гарнитурата страв ме фати и морници,а богами и слика како релалсаторот се нишка а бебето мрда со нозете и се наоѓа на земја од високо со се релаксатор
Џабе фрлени пари за релаксатор,да знаев ич не купував,ич не сакаше да седи и плачеше во него дали 5 мин седеше,го искорисрив како столче додека седна убаво.И денес му реков на мажот ми да го креваме само ми смета.
Хахах не се нишка ако не е вклучен а и бебето не е толку подвижно уште. Сега само прета со нозите и раците затоа го оставам.
Na GAK se porodiv, tamu mu napravija skrinig pred da ne pustat. I kazaa deka ne odgovoril na testot I na dvete usi
Објаснување некое, понатамошни прегледи, упатства не ви дадоа? Јас би барала второ мислење, па и трето мислење, приватно побрзо ќе најдете термин мислам.
Кога бевме на преглед на 1 месец педијатарот ни ги додаде тие плус, не да ги смениме. Треба да се сменат или тие или тие не и двете???
На цимерката со мене што беше во соба и се случи истото, и рекоа за една недела да го донесе на контрола пак, и рекоа дека може има нечистотија во увото, кај нејзиниот бебуш не помина тестот на едното уво само