Дали е нешто лошо ако на бебе 4 дена старо му се свиткани колената цело време или така е нормално? И дали ако два пати/три само во денот бебето цица на гради, може да се дава комбинирано млеко бидејќи такво купивме. Ве молам за мислење.
a зошто не цица повеќе пати? ако почнете со дохрана со шише олку рано ќе му биде после тешко и три пати да цица, за цицањето треба напор.. плус и цуцла ако се даде… ви треба некој да се консултирате како цица, што треба да се промени, како напредува со кг итн па дури после да се донесе заклучок што треба и што може. вака паушално никој не може да каже има една изрека, се може ама не е се полезно иако често многу работи не само што може туку и треба..
Смееш маточина. Инцидентно можеш и диазепам да се напиеш 2мг. Не секој ден секако, само ако имаш ептен паничен напад или некаков голем стрес.
Мајки здраво Во 15та недела има скок во развој или нешто друго се дешава? Плачење,ама како да се кара плаче. Се буди ноќе,некои денови на секој саат. 99% од подоите ни се од една дојка, сега ја бара и другата. Штом го спуштам во релаксатор,или на кревет вришти. И во раце плаче. И цуцлата ја плука. Цица-се трга и плаче. Уште многу имам да набројувам, се смирува само кога шета надвор. Се надевам дека нема да потрае долго,веќе сум преморена..
Омг 5 недели ќе трае ова лудило Се надевам не со вакво темпо како денес... Инаку баш забележувам нови работи,поинакво гугање,се витка како кифличка во транспортер,се врти на страна од пред некое време, денес и стапалото во уста го пикна
Kapkite colief za grcevi Kako gi davate pri doenje? Dali treba vo malku mleko da postojat 10 15 minuti Ili odma Se davaat?
@јolene @Bella_Stella @KuklickaSk фала ви, ќе пробам чај од маточина, за диазепам не сум, дај боже и да не дојдам до тој степен да мора и тоа да пијам.
Јас имам страшни панични напади, иако ретки. И баш збориував со повеќе доктори, сите ми потврдија дека може да се напијам диазепам инциденто. А секоја вечер пијам чај од маточина и тој многу помага.
Женски и јас да прашам. Денес конечно бевме на преглед и прва вакцина, иако бебе е 3 месеци и една недела. Едноставно поинаку функционира се овде. Бебе напредува супер. На комбинирано сме уште од почетокот. И сега овде во Германија не се вакцинираат бебиња повеќе од туберколоза. Значи она бсж не прими шо не прими. Денес ни рота не и дадоа. Ни прва доза. Ми рече докторката дека кај деца што ок се развиваат е подобро да не се вакцинира. Ама па од друга страна нели е прилично чест вирусот или се лажам? И сега на мисла сум уствари. Дали бе требаше да си ја побарам да и дадат. То прва доза се дава веќе на 6 недели, а она од утре 15 недели е. Какво е вашето искуство? Дали имате некоја слично искуство?
Boze i nie denes 15 nedela Moevo bar ne place tolku imam kuka so luge pa go zanimavaat. Kaj sekoj po pola saat. Ama navecer se pocesto stanuva i cica podolgo. A preku den nema spienje samo dremki od po 15 minuti i toa vo race. Oooo ako trae iva 5 nedeli ojde voz u kukuruz. Kaj go gledate toj skok u razvoj osven onaa aplikacijata so se plaka?
Има ли нешто поглупо од овие babytol капсулите. Пола витамин на прстот ми останува друга пола во шишето Сакам да давам дополнително витамин Д, што предлагате?
Да се надоврзам на претходното мислење, а воедно и да прашам. Дополнително д витамин нас педијатарот ни рече на Пливит. Е сега, на колкаво временско растојание давате Д со омега на Бејбитол и Д на Пливит?
Апликација немам ни јас. Читам развој по недели на едни веб страници на германски. Ама за ориентација еве